Fryslân, 03-09-2009 • Politieberichten van woensdag 2 september 07.00 uur tot donderdag 3 september 07.00 uur.

Ravenswoude: politie rooit hennepplanten
De politie heeft woensdagochtend in het Fochteloërveen 73 hennepplanten gerooid. De planten stonden naast een zandpad aan de Fochteloerfeart. De agenten hebben de planten vernietigd. Er wordt nog een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hennepplanten.

Warns: automobilist gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft woensdagochtend een eenzijdig ongeval op deHimmelumerdyk afgehandeld, waarbij een 77-jarige automobilist uit Stavoren gewond raakte. De bestuurder raakte vermoedelijk door een black-out van de weg en kwam vervolgens met zijn auto tot stilstand tegen een boom. Het slachtoffer werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor diefstal
De politie heeft woensdagochtend op het Zaailand een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. Een surveillerende agent zag dat de man een plastic tas uit een fietstas van een gestalde damesfiets haalde. De Leeuwarder werd door de agent aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat hij ook nog een gevangenisstraf van acht dagen moet uitzitten. Een 59-jarige vrouw uit Leeuwarden deed aangifte.

Oudwoude: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft woensdagmiddag op de Trekweg het rijbewijs van een 28-jarige inwoner van Zoutkamp ingevorderd. De man reed in zijn auto 150 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de man werd een proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: politie pakt inbrekers
De politie heeft donderdagmorgen vroeg twee mannen, een 30- en een 26-jarige inwoner van Leeuwarden op de Amelandlaan aangehouden op verdenking van het plegen van diefstal van kabels. Bij een algemene controle zagen zij in de auto van de mannen een aantal kabels liggen. De mannen werden aangehouden omdat zij niet konden verklaren waar de kabels vandaan kwamen. Uit onderzoek bleek, dat de kabels van een bouwterrein aan de Pim Mulierlaan waren gestolen. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten.

Leeuwarden: bromfietser onder invloed en in bezit van harddrugs
De politie heeft inde nacht van woensdag op donderdag een 30-jarige inwoner van Leeuwarden in de Vredeman de Vriesstraat aangehouden omdat hij met zeer hoge snelheid op zijn bromfiets reed. Toen zij de man aanspraken, bleek bij alcohol te hebben gedronken. Ook bleek dat hij nog een boete had openstaan. De man werd overgebracht naar politiebureau voor een ademanalyse, waar hij 295 ug/l blies. Tijdens de fouillering bleek de man negen bolletjes, vermoedelijk, heroïne en één bolletje, vermoedelijk, cocaïne in zijn bezit te hebben. De man is voor verhoor ingesloten en tegen hem werd een proces-verbaal opgemaakt.

Sint Nicolaasga: vrouw veroorzaakt aanrijding onder invloed van alcohol
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 33-jarige inwoonster van Balk aangehouden. Zij had op het Noed een aanrijding veroorzaakt, terwijl zij onder invloed van alcohol was. Op de kruising van Spannenburgerdijk met het Noed verleende de automobiliste geen voorrang aan de bestuurder (leeftijd en woonplaats onbekend) van een andere auto. Toen de politie een onderzoek instelde, roken zij dat de vrouw alcohol had gedronken. Zij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse, waar zij 485 ug/l blies. Tegen haar werd een proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van 4 uur.

Heerenveen: politie houdt vernielers aan
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 18- en een 19-jarige man uit Leeuwarden op de Abe Lenstra Boulevard aangehouden. Oplettende agenten zagen de beide mannen zich verdacht bij het Abe Lenstrastadion ophouden. Toen zij de agenten zagen, gingen zij er vandoor. Even later konden de beide mannen worden aangehouden. Zij hadden een tas bij zich met daarin graffiti spuitbussen. BIj het stadion zag men dat daar met graffiti was gespoten. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Zij kregen een proces-verbaal.

Bolsward: diefstal uit een woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Secretaris Haitsmalaan. Woensdagavond werd uit de woning een laptop, een fotocamera en een voicerecorder gestolen. Het is nog onbekend hoe de inbrekers zijn binnengekomen. Een 52-jarige inwoner van Bolsward deed aangifte.

Buitenpost: rijden onder invloed zonder rijbewijs
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Lisdodde een 46-jarige inwoner van Ee aangehouden. Agenten zagen de man in zijn auto rijden en opvallend rijgedrag vertonen, waarna zij besloten hem een stopteken te geven. Toen bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Uit onderzoek bleek bovendien dat hij een rijontzegging had. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse, waar hij 245 ug/l blies. Tegen de man werd een proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

Dokkum: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 20-jarige inwoner van Rinsumageest ingevorderd. De man reed in zijn auto op de Murmerwoudsterweg 164 kilometer per uur, waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de man werd een proces-verbaal opgemaakt. Omdat de man beginnend bestuurder is, werd ook een punt van zijn rijbewijs afgetrokken.

Wirdum: autobrand
De politie heeft woensdagmiddag de brandweer geassisteerd bij een autobrand die plaatsvond op de Rijksweg A32. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in een auto. De aangekoppelde caravan kon tijdig worden losgekoppeld. De auto werd geheel beschadigd.

Sneek: politie houdt fietsendieven aan
De politie heeft woensdagmiddag twee mannen, een 35- en een 38-jarige inwoner van Sneek, in de Fumerusstraat aangehouden op verdenking van diefstal van een herenfiets. Getuigen zagen de beide mannen een herenfiets op de Keizersmantel stelen, waarna zij het kenteken van de auto noteerden waarin de mannen wegreden. Door direct via 1-1-2 de politie te bellen, konden beide verdachten bij hun woning worden aangehouden. In de schuur troffen agenten de fiets aan. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten.

Leeuwarden: politie houdt drugsdealer aan
De politie heeft woensdagmiddag op de Wirdumerdijk een 20-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs. Een getuige zag een man zich verdacht ophouden en waarschuwde via 1-1-2 te politie. Die troffen de man in een horecagelegenheid aan. Toen zij een onderzoek instelden, bleek dat hij 23 bolletjes, vermoedelijk cocaïne, in zijn bezit had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

112Fryslan

})