Politieberichten van donderdag 3 november

Bejaarde vrouw overvallen

DRACHTEN- De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een beroving op een 77-jarige inwoonster van Drachten. Woensdag rond 09:45 uur wilde de vrouw haar fiets in de berging van een flat aan de Burefen zetten, toen een man achter de vrouw kwam staan en haar tas af wilde pakken. De vrouw hield haar tas vast en kwam ten val. Hierbij raakte ze licht gewond. De overvaller pakte vervolgens de portemonnee uit de tas en ging er fietsend vandoor in de richting van de Oppers.

Signalement verdachte man:

*Donkere huidskleur
*Lang zwart krullend haar
*Droeg rood met grijs jack
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderzsins informatie over deze beroving hebben. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auto in de sloot

WITMARSUM – De politie heeft woensdag rond 09.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Easthimmerwei. Een 46-jarige inwoonster van Arum was hier in een sloot gereden nadat ze de macht over het stuur was verloren. Dit kwam omdat er modder op het wegdek lag en het wegdek glad was. Het slachtoffer raakte niet gewond. Er wordt onderzocht hoe de modder op het wegdek terechtgekomen is.

Invordering rijbewijs

KOLLUMERPOMP – De politie heeft woensdag rond 10.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige inwoner van Oostrum. De 44-jarige reed op de Kwelderweg 164 kilometer per uur waar 80 kilometer toegestaan is. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietscontrole

WOLVEGA – De politie heeft woensdagmorgen tijdens een bromfietscontrole 15 bromfietsen gecontroleerd. Vier bromfietsers kregen een bekeuring omdat de constructiesnelheid van hun bromfiets te hoog was. Eén bromfietser droeg geen helm en één bromfiets had een gladde band. Tegen de bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond bij aanrijding

HEEG – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een aanrijding woensdagavond op de Lytshuzen waarbij een 16-jarige jongen uit Heeg gewond raakte. De jongen reed op zijn bromfiets op het fietspad richting Osingahuizen, toen een 55-jarige man uit Heeg het erf van een woning afreed. Hierbij zag hij de bromfietser over het hoofd. De jongen kon de auto niet meer ontwijken, botste op de auto en kwam een paar meter verder weer op het wegdek terecht. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Man aangehouden na bedreiging

LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagavond op de Weaze een 28-jarige man uit Franeker aangehouden op verdenking van bedreiging. Een 43-jarige vrouw uit Den Haag had de politie gebeld nadat de man haar kamer was binnengelopen, om geld gevraagd had en haar met een bierflesje bedreigd had. Ter plaatse hield de politie de man aan. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Man en vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag rond 14.30 uur een 37-jarige man uit Wergea en een 46-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerkster van een drogisterij aan de Nieuwestad zag dat de vrouw met een lege tas de winkel binnenkwam en met een volle tas weer vertrok zonder bij de kassa te zijn geweest. Toen de beveiliger de vrouw hierover aansprak ging zij er vandoor en gooide de tas met inhoud weg. De beveiliger hield de vrouw aan en belde de politie. Deze nam de verdachte over. Volgens de beveiliger had de 37-jarige man ook met de diefstal te maken. Hierop werd ook de man aangehouden. Beiden werden overgebracht haar naar het bureau waar ze voor nader onderzoek werden ingesloten.

Zes bekeuringen bij snelheidscontrole

WIJCKEL – De politie heeft woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur bij een snelheidscontrole op de Menno van Coehoornweg en de Heerenhoogweg zes bekeuringen uitgedeeld. De bestuurders reden sneller dan 50 kilometer per uur in een 30-kilometer zone.

Brandstichting

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brandstichting bij een woning aan de Eillartsstraat. Een buurtbewoner had de bewoners gewaarschuwd toen hij brand bij de voordeur zag. Ter plaatse gekomen agenten zagen dat de brievenbus en een deel van de voordeur verbrand waren. De 42-jarige bewoner deed aangifte.

Politie zoekt getuigen mishandeling

HEERENVEEN- De politie is in het onderzoek van een zware mishandeling op zoek naar getuigen. De mishandeling vond plaats in de nacht van zaterdag 23 april op zondag 24 april rond 04.30 uur op de Van Dekemalaan. Het slachtoffer, een 30-jarige inwoner van Heerenveen, liep na een avondje stappen in horecagelegenheden aan de Oude Koemarkt op de Van Dekemalaan in de richting van de Koornbeursweg toen hij door twee mannen werd aangesproken. Nadat de mannen hem iets hadden gevraagd, kreeg het slachtoffer zonder enige aanleiding klappen in zijn gezicht waarna hij ten val kwam. De beide mannen wisten de portemonnee van hun slachtoffer weg te nemen met daarin pasjes en een geldbedrag en gingen vervolgens ervandoor. Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht op.

Signalement dader 1:

· Manspersoon

· Lengte ongeveer 1.75 meter.

· Leeftijd tussen 23 en 27 jaar

· Licht getinte huidskleur.

· Rond gezicht

· Zwart haar

· Licht gekleurd trainingsjasje met lange mouwen

· Donkere spijkerbroek met sportschoenen

Dader 2:

· Man

· Lengte ongeveer 1.70 meter

· Leeftijd tussen 23 en 27 jaar

· Blanke huiskleur

· Blond haar

· Spijkerbroek

Doordat het onderzoek tot nu toe niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, is de politie op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze beroving. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Inbraken

FRYSLAN – De politie heeft onderzoeken ingesteld naar vier inbraken die op diverse plaatsen in Fryslân gepleegd zijn.

· Leeuwarden, Cambuursterpad, tussen 13 oktober 14.00 uur en 2 november 23.00 uur, raam van woning geforceerd, gereedschappen, laptop, cinemaset weggenomen, 25-jarige bewoner deed aangifte;

· Leeuwarden, Sierksmastraat, tussen 26 oktober 16.00 uur en 2 november 15.30 uur, slot van hok opengebroken, diverse gereedschappen weggenomen, 23-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte;

· IJlst, Sudergoweg, woensdag tussen 16.30 en 22.15 uur, diverse sierraden weggenomen uit woning, 63-jarige bewoonster deed aangifte;

· Leeuwarden, Oostersingel, donderdagmorgen tussen 3.00 en 4.00 uur, achterdeur van bedrijf geforceerd waarna inbraakalarm afging, bij aankomst beveiliging waren daders al weg, radio, dvd speler en computer weggenomen, 50-jarige man uit Jorwert deed aangifte.

112Fryslan