Donderdag 29 maart

Politieberichten van donderdag 29 maart

Getuigen aanrijding gezocht

GORREDIJK – De politie zoekt getuigen van een aanrijding die dinsdag 17 maart rond 18.45 uur plaatsvond op de Hegedyk. Een bromfietser reed hier tegen het wiel van het fietsje van een 6-jarig meisje aan, waardoor het meisje ten val kwam. De bromfietser reed na de aanrijding door. Het gaat om een blanke bestuurder met een slank postuur tussen de 16 en 20 jaar oud. De man droeg een zwarte jas en reed op een zwarte bromfiets. De politie komt graag in contact met de bromfietser of met getuigen van de aanrijding. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Gewonden bij aanrijding

DONIAGA – De politie heeft woensdag een onderzoek ingesteld naar een aanrijding op de A6 waarbij twee mannen gewond raakte. Om nog onduidelijke reden vond hier rond 07.15 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s en een touringcar. Een 57-jarige man uit Kimswerd en een 58-jarige man uit Amsterdam werden voor controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval ontstond op de A6 een file. In die file vond korte tijd later een kettingbotsing plaats waar vier voertuigen bij betrokken waren. Hierbij vielen geen gewonden.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Bordineweg. Tussen 12.30 en 17.00 uur werd hier een raam opengebroken. Het is nog onduidelijk wat weggenomen werd. De 76-jarige bewoonster deed aangifte.

Motoragent gewond bij aanrijding

HOORNSTERZWAAG – De politie heeft woensdagmorgen op de Schoterlandseweg een aanrijding afgehandeld waarbij een motoragent gewond raakte. Een 27-jarige automobiliste uit Hoornsterzwaag kwam vanuit de richting Heerenveen en sloeg linksaf om de oprit van haar woning op te rijden. Hierbij zag ze de motoragent die vanuit de tegengestelde richting kwam rijden over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De motoragent werd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Zijn letsel bleef beperkt tot een paar kneuzingen en een gebroken pink. De motor was total loss. De vrouw bleef ongedeerd.

Man aangehouden voor mishandeling

HURDEGARYP – De politie heeft woensdagmiddag op de Reidroas een 59-jarige man uit Hurdegaryp aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 66-jarige vrouw uit Leeuwarden had aangifte gedaan nadat zij door de man geslagen was. Zij wilde spullen ophalen bij het bedrijf van de man, maar volgens haar verklaring was de man hier niet van gediend en verzocht haar het pand te verlaten. Toen dit niet snel genoeg gebeurde, gaf hij haar een klap. De man werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Gewonde bij aanrijding

HURDEGARYP – De politie heeft woensdagavond op de Rijksstraatweg een aanrijding afgehandeld waarbij een 38-jarige automobilist uit Kollumerpomp gewond raakte. De man reed in de richting van Leeuwarden toen hij moest stoppen voor het rode verkeerslicht. Een 22-jarige automobilist uit Eastermar die achter hem reed kon niet meer op tijd stoppen en een aanrijding was het gevolg. De 38-jarige man werd met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Vrouw aangehouden met drugs

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Weaze een 32-jarige vrouw uit Heerenveen aangehouden op verdenking van gebruik harddrugs op de openbare weg. Surveillerende agenten zagen de vrouw op straat drugs gebruiken en hielden haar aan. Hierbij verzette zij zich hevig. De vrouw werd voor nader onderzoek ingesloten op het bureau.

Aanhoudingen bij onderzoek vernielingen autobus

TZUMMARUM – De politie heeft in het onderzoek naar de vernielingen in een autobus in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari, drie mannen aangehouden. In de autobus ontstonden problemen tussen een groep Harlingers en Tzumarrumers waarna de ruzie in een vechtpartij ontaarde. Hierbij werden diverse ramen van de autobus vernield. Na onderzoek werden dinsdag 27 maart drie mannen uit Tzummarum van 21, 22 en 23 jaar oud hiervoor aangehouden. Zij worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan