Donderdag 29 april

Politieberichten van donderdag 29 april.

Politieberichten 30 april
In verband met Koninginnedag zullen de politieberichten morgen om 13.30 uur op onze internetsite worden geplaatst.

Man aangehouden voor hennepteelt
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmorgen op de Gealanden een 35-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van hennepteelt. Agenten troffen in de woning van de man 500 planten aan. Daarnaast werd de elektriciteit illegaal afgetapt. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor via een anonieme tip. De planten en elektrische apparatuur werden in beslaggenomen.

Bromfietser gewond na aanrijding
STROOBOS- De politie heeft woensdagavond rond 22.15 uur een aanrijding op de Sarabos afgehandeld. Daarbij raakte een 17-jarige inwoner van Gerkesklooster gewond. De oorzaak van de botsing was, dat het slachtoffer samen met een 16-jarige inwoner op de bromscooter in de richting van Stroobos reed. Toen de 16-jarige bestuurder van de andere bromscooter zijn vriend even niet meer zag en vervolgens terugreed, kwamen beide bromscooters door onbekende oorzaak met elkaar in botsing waarna zijn bromfiets in brand vloog. Daarbij raakte de 17-jarige man gewond en moest met onbekend letsel per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat de gewonde man alcohol had gedronken. Van hem werd een bloedproef afgenomen.

Inbrekers op heterdaad aangehouden
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond rond 21.00 uur op het Cambuurplein een 43-jarige inwoner van Leeuwarden en een 48-jarige inwoner van Marssum aangehouden op verdenking van een inbraak bij een supermarkt aan het Cambuurplein. Een getuige zag dat beide mannen een deur opbraken en waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. Terwijl die aanrijdend was, hield de getuige de mannen nauwlettend in de gaten. Toen de politie arriveerde reden de mannen net in hun auto weg waarna zij konden worden aangehouden. De beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. De auto werd door de politie in beslag genomen. Het is nog onduidelijk wat er is weggenomen.

Winkeldieven op heterdaad aangehouden
WOLVEGA- De politie heeft woensdagmiddag rond 15.30 uur in de Van Harenstraat een 23 en 30 jarige vrouw, beide inwoonsters van Wolvega, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een schoenenwinkel. Een medewerkster had gezien dat beide verdachten schoenen in hun tas stopten waarna het duo zonder deze te betalen de winkel verliet. Zij waarschuwde direct via 1-1-2 de politie en ging vervolgens achter de beide verdachten aan. Met behulp van goede informatie waarbij een duidelijk signalement en looprichting werd door gegeven, konden de beide dames even later worden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Tegen beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in horecagelegenheid
HARLINGEN- De politie onderzoekt een inbraak in een horecagelegenheid aan de Voorstraat die in de nacht van woensdag op donderdag rond 03.00 uur plaatsvond. Uit het bedrijf werd geld en een laptop gestolen. De dader(s) zijn het bedrijf binnen gekomen door een deur open te breken. Een 52-jarige inwoner van Harlingen deed aangifte.

Diefstal van accu
BAKKEVEEN- De politie onderzoekt van een diefstal van een accu uit een vrachtwagen die geparkeerd stond op de Mjumsterwei. De eigenaar had zijn vrachtwagen om woensdagavond om 18.00 uur geparkeerd. Toen hij om 04.00 uur weer zijn werk wilde gaan, bleek de accu te zijn gestolen. De eigenaar, een 23-jarige inwoner van Bakkeveen deed aangifte.

Inbraak in woning
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een woninginbraak die in de nacht woensdag op donderdag plaatsvond in een woning aan de Ferderik Ruyschstraat. Daarbij werd een computer gestolen. De dader(s) kwamen de woning binnen door een raam te vernielen. De eigenaar, een 50-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Mishandeling en vernieling
URETERP – De politie heeft in woensdagavond een 20-jarige en een 24-jarige man, beide uit Ureterp, aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. Rond 23.45 uur kreeg de politie de melding dat er een mishandeling had plaatsgevonden op de Postleane. Ter plaatse zou er, volgens omstanders, heen en weer gescholden zijn, waarna een handgemeen volgde en er over en weer geslagen zou zijn. Hierbij waren meerdere personen betrokken. Een getuige zag dit gebeuren en parkeerde haar auto om beide partijen te scheiden. Dit lukte haar niet. Daarna hoorde zij van omstanders dat haar auto vernield was. Toen zij ging kijken bij haar voertuig zag zij dat het achterste portierraam eruit lag. De 20-jarige man delfde het onderspit en probeerde te vluchten naar zijn woning. Daar werd hij achterhaald door zijn 24-jarige dorpsgenoot die de voordeur vernielde en er opnieuw ruzie en mishandeling volgde. Vermoedelijk is deze mishandeling door meerdere personen gepleegd. Op basis van bovenstaande gebeurtenissen kon de politie de 24-jarige aanhouden voor vernieling en mishandeling en de 20-jarige eveneens voor mishandeling. Voor nader onderzoek werden zij ingesloten op het politiebureau. Later in de nacht meldden zich twee mannen aan het politiebureau in Drachten. Zij wilden verhaal halen en vroegen wanneer hun 24-jarige vriend uit Ureterp weer naar huis mocht. De mannen waren met een auto gekomen. Aangezien beide heren in Ureterp al behoorlijk onder invloed waren konden de agenten, na doorvragen, achterhalen dat een 25-jarige man uit Drachten had gereden. Na een blaastest werd een ademanalyse afgenomen met als uitslag 680 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek. Er zullen nog meerdere getuigen worden gehoord om duidelijk te krijgen wie er bij de vechtpartij en vernieling betrokken waren. Van de vernieling van de auto moet nog aangifte worden gedaan.

Politie houdt verdachten aan voor valsheid in geschrifte
JOURE – De politie heeft een 48-jarige inwoonster van Heerenveen en een 48- jarige inwoner uit Oudehaske en een 52-jarige inwoner van Joure aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte.

Aangifte
Op 6 februari 2010 werd door de voorzitter van het hoofdstembureau van de gemeenteraadsverkiezingen 2010 in de gemeente Skarsterlân aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. Door een politieke partij in deze gemeente was een kandidatenlijst ingediend waarop een niet geautoriseerde handtekening van de voorzitter- of waarnemend voorzitter van deze (landelijke) partij gezet was.

Landelijk bureau
De zaak kwam aan het rollen toen het landelijk bureau van deze partij ontdekte dat de handtekening onder de kandidatenlijst niet afkomstig was van de voorzitter of diens waarnemer en dat deze dus vervalst was. Zonder toestemming van het landelijk bestuur mocht de naam van deze partij niet gebruikt worden bij de gemeenteraadsverkiezingen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan