Politieberichten van donderdag 28 oktober.

Hennepplanten in beslag genomen
DOKKUM- De politie heeft woensdagmiddag op de Birdaarderstraatweg 10 hennepplanten in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen voor het raam van een woning de hennepplanten staan. Toen de agenten een onderzoek instelden bleken in de woning nog 10 planten aanwezig te zijn. Daarnaast trof men nog een aantal gedroogde henneptoppen in de woning aan. Tegen de bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt betrokkene doodrijden hondje
SINT-NICOLAASGA – De politie is op zoek naar de bestuurster van een auto van het merk opel, (kleur onbekend) Deze was betrokken bij een aanrijding waarbij een hond werd doodgereden. De aanrijding vond rond 12.00 uur plaats op de Stationstraat. Door nog onbekende oorzaak liep de hond, die niet aangelijnd was, de straat op en werd vervolgens aangereden door een auto die bestuurd werd door een vrouw. Nadat het dier was aangereden reed de vrouw nog terug om de kijken hoe het met de hond was. Toen zij zag dat het dier dood was, reed zij weer in haar auto weg. Getuigen noteerden het kenteken van de auto. Na onderzoek bleek dit kenteken niet juist te zijn genoteerd. De politie wil graag in contact komen met de bestuurster van de auto of mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen met de politie bellen via 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs van een 26-jarige automobilist uit Litouwen ingevorderd, na het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder werd gecontroleerd op de Nieuweburen. Omdat een vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd de man voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 950 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

112Fryslan