Donderdag 28 juni

Politieberichten van donderdag 28 juni

Lichaam vermiste vrouw gevonden

SNEEK – Woensdagmiddag is in het Sneekermeer het lichaam van de vermiste 36-jarige vrouw uit Sexbierum gevonden. De vrouw vertrok vrijdag in verwarde toestand vanaf een camping aan de Jongebuorren in Terherne in onbekende richting. Rondom de camping en het Sneekermeer werd een zoekactie opgestart. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van sonarapparatuur, speurhonden, een helikopter en Burgernet. Woensdagmiddag rond 13.00 uur werd haar lichaam in de omgeving van het Tersoolsterslûske door de politie gevonden.

Getuigen gezocht aanrijding

WOMMELS – De politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Sudhoeke, waarbij een 16-jarige fietsster uit Wommel gewond raakte. Het meisje fietste dinsdagmiddag om 14.45 uur over Sudhoeke. Ter hoogte van de kruising met de Hofkamp naderde een auto. De bestuurder wenkte naar het meisje dat ze door kon fietsen. Plotseling werd ze van achteren aangereden door de auto. Ze kwam daarbij op de motorkap terecht en uiteindelijk viel ze op het wegdek. Het meisje raakte daarbij gewond aan onder andere elleboog. Na de aanrijding reed de zwarte auto door in de richting van Hidaard zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De politie komt dan ook graag in contact met getuigen van deze aanrijding? Heeft u iets gezien of anderszins informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Visstroper betrapt

ALDTSJERK – De politie heeft woensdagochtend een 68-jarige inwoner van Aldtsjerk op heterdaad betrapt tijdens het vistropen. Een surveillerende agent zag een auto in het weiland staan nabij de Aldtsjerkermar. Aangezien in het verleden in dit meer wel vis werd gestroopt, besloot de agent om een nader onderzoek in te stellen. Hij zag een man in zijn bootje op het meer druk bezig met een aantal visnetten. Toen de 68-jarige man weer met zijn bootje aan wal kwam, werd hij door de agent aangesproken. De man was in het bezit van zeven fuiken, waar inmiddels vier grote palingen in zaten. De fuiken werden in beslag genomen en de paling werd teruggezet. Tegen de man werd vervolgens proces-verbaal opgemaakt. Hij was namelijk niet bevoegd en had tevens geen toestemming om in de Aldtsjerkermar met fuiken te vissen.

Boot gestolen

DE WESTEREEN – De politie onderzoekt de diefstal van een witte consoleboot van het merk Cresent winner 450. De boot werd in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen uit een jachthaven aan de Kuikhornstervaart. Achter op de boot staan de letters LBB. Tevens was de boot voorzien van een buitenboordmotor van 9.9 pk van het merk Yamaha. Heeft u de boot gezien? Bel dan de politie via 0900-8844. Een 52-jarige inwoonster van Twijzelerheide deed aangifte.

Invordering rijbewijs

GARYP – De politie heeft woensdag rond 16.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige inwoner van Groningen. De 25-jarige had een auto geleend en probeerde uit hoe hard de auto kon. Hierbij reed hij op de N-31 bij Garyp 166 kilometer waar 100 kilometer toe is gestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en de ‘leen’ auto moest hij laten staan.

Jongen door auto aangereden

WERGEA – De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van een automobilist die woensdag op de Wergeasterdyk tegen een fietser aanreed. Een 13-jarige inwoner Wergea fietste vanuit Leeuwarden naar Wergea. Vlak na het viaduct en de nieuwe carpoolplaats, werd hij ingehaald door een donkerkleurige auto die hem met de buitenspiegel raakte. De 13-jarige kwam hierdoor ten val en raakte gewond aan zijn hoofd en arm. De bestuurder van de auto stopte niet en reed door. Met behulp van een kennis die passeerde is de 13-jarige naar huis gebracht. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van dit ongeval. De politie is te bereiken via 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Motorrijdster gewond na ongeval

WERGEA – De politie heeft woensdag rond 17.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de H.J. Kooistrawei. Een 53-jarige inwoonster van Leeuwarden reed met een motor vanaf de D van Stoppelaarsstrjitte de H.J. Kooistraweg in. Hierbij raakte zij vermoedelijk een stoeprand of een paaltje wat daar stond. De 53-jarige bracht de motor tot stilstand en bleef daar even staan. Vervolgens reed de 53-jarige weg maar verloor tijdens het accelereren de macht over het stuur. De motor kwam met het voorwiel omhoog en reed op het achterwiel rakelings langs een geparkeerde auto om vervolgens tegen een auto aan te botsen die bestuurd werd door een 19-jarige inwoner van Wergea. De 53-jarige kwam ten val en raakte gewond. Met een ambulance is zij met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Woning inbraak

FRANEKER – De politie stelt een onderzoek in naar een de inbraak in een woning aan de Professor Camperstraat. Hier werd tussen woensdag 27 juni 16.00 uur en donderdag 28 juni 01.15 uur ingebroken. De inbreker(s) kwam(en) binnen door een raam te forceren. Uit de woning werd een laptop gestolen.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan