Politieberichten van donderdag 27 september

Getuigen gezocht van lastig vallen meisjes

HARKEMA – De politie is op zoek naar mensen die op zondagmiddag 23 september op de Fugelkamp getuige zijn geweest van het lastig vallen van twee meisjes. Die zondag tussen 15.30 en 16.30 uur vielen twee jongens twee jonge meisjes lastig. Dit gebeurde nabij een pad dat naast de voetbalvelden ligt. Rond het genoemde tijdstip eindigde een voetbalwedstrijd en moeten veel mensen het pad gebruikt hebben. De politie is op zoek naar getuigen die beide jongens (alle twee in het bezit van een fiets) hebben gezien of mensen die andere informatie hebben over deze zaak. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Overbelading bij aanhangwagen

KOLLUMERPOMP – De politie bekeurde woensdagmiddag op de Kwelderweg een inwoner van Kollumerzwaag. De man bestuurder een personenauto met aanhangwagen die beladen was met zeven grote balen stro. Na weging van deze lading bleek het gewicht van de vracht 2760 kg te bedragen terwijl maximaal 2000 kg toegestaan was.

Fietser gewond bij aanrijding

URETERP – Een 14-jarige jongen uit Ureterp raakte woensdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Hegebrechtersleane. Toen hij met zijn fiets de rijbaan over wilde steken werd hij aangereden door een 70-jarige autobestuurster uit Frieschepalen. Vermoedelijk heeft de knaap de auto niet zien aankomen omdat een bus hem het zicht ontnam. De onfortuinlijke fietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongens aangehouden voor diefstal uit collectebus

HEMELUM – De politie hield woensdagavond drie jongens aan. Het trio, 13 en 14 jaar uit Hemelum en 13 jaar uit Balk, wordt ervan verdacht geld uit een collectebus in het klooster van Hemelum aan de Buorren te hebben gestolen. Een getuige zag de drie jongens bij het klooster weglopen waarna binnen de diefstal van het geld en de vernieling van de collectebus werd ontdekt. In de tuin troffen medewerkers de 13-jarige jongeman uit Hemelum aan die zich daar verstopt had. Hij bekende met zijn twee vrienden, die later op de avond aangehouden konden worden, in het klooster te zijn geweest waarbij ze het geld uit de collectebus hadden gehaald. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt dood baby

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de dood van een 3 maanden oude baby. Woensdagmiddag kregen hulpdiensten een paniekmelding vanuit een woning aan de Wagnerstraat in verband met de reanimatie van een baby. Ter plaatse troffen politie en ambulancepersoneel de 22-jarige moeder en het 3 maanden oude meisje aan. Het meisje bleek te zijn overleden. Uit onderzoek is niet gebleken dat er sprake is geweest van een misdrijf. Op de baby zal sectie worden verricht.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan