Donderdag 27 oktober

Politieberichten van donderdag 27 oktober

Vermissing

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de vermissing van de 51-jarige Paul Wouters. De heer Wouters heeft op maandag 24 oktober zijn woning in overspannen toestand verlaten. Hij is toen weggereden in een rode Ford Fiesta. Deze auto is dinsdag 25 oktober teruggevonden in de Edisonstraat in Leeuwarden. De politie wil graag in contact komen met mensen die de heer Wouters na maandag 24 oktober nog hebben gezien of die weten waar hij nu verblijft. Hij droeg die dag een lichtblauwe spijkerbroek, een beige geblokt shirt en een witte, zogenaamde Eskimojas waarvan in de capuchon een rood koord zat. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844.

Rijden zonder rijbewijs

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag proces-verbaal opgemaakt tegen een 20-jarige Leeuwarder. De man werd op de Krijn van den Helmstraat rijdend in een auto aangetroffen, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Fietsster aangereden

DRACHTEN – De politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Ringweg. Daarbij raakte een 56-jarige fietsster uit Drachten gewond. Volgens getuigen was de vrouw aangereden door vermoedelijk een bestelbus, met daarachter een grote, dichte aanhanger. De bestuurder van deze bus moest tijdens het inhalen van de fietsster iets uitwijken voor een tegenligger. Daarbij kwam de aanhanger in aanraking met de fietsster, die hierdoor hard ten val kwam. De bestuurder van de bestelbus is na het ongeval doorgereden richting het Noord. De fietsster werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de bestelbus, wellicht heeft deze niets van het ongeval gemerkt. Ook getuigen waar de politie nog niet mee gesproken heeft, worden verzocht via 0900 – 8844 contact op te nemen.

Ongeval met fietser

OOSTERWOLDE – De politie heeft woensdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Venekoterweg. Een 58-jarige fietser uit Oosterwolde werd daar op het fietspad aangereden door een 41-jarige automobiliste uit Langedijke, op het moment dat deze vanuit een uitrit de straat op reed. De fietser kwam ten van en liep daarbij letsel aan zijn schouder op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Inbreker overlopen

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Emmakade, waarbij de dader door één van de bewoonsters werd overlopen. Deze trof omstreeks 18.00 uur een haar onbekende man in de woning aan. Toen de man de bewoonster zag pakte hij een handtas weg. De bewoonster vluchtte daarop de woning uit en waarschuwde bij de buren de politie. Die trof niemand meer in de woning aan. Via Burgernet en Twitter werd een oproep gedaan om uit te kijken naar de inbreker, van wie het volgende signalement bekend is:

*Blanke huidskleur
*Tussen 1.85 en 1.90 meter
*Ca. 25 tot 30 jaar
*Slank postuur
*Kort geschoren donkerblond haar
*Donkerkleurige, mogelijk donkerblauwe, jas wat leek op een fleecejas
*Droeg waarschijnlijk een spijkerbroek en gympen
*Geen bril, baard of snor
De zoekacties van de politie en de inzet van Burgernet en Twitter leverden geen direct resultaat op.

Te snel

DOKKUM – De politie heeft woensdagavond bij een snelheidscontrole op de Lauwersseewei proces-verbaal opgemaakt tegen twee beginnend bestuurders. Beiden reden daar 146 km/u, terwijl er een maximumsnelheid is toegestaan van 100 km/u. Deze beginnend bestuurders raakten ieder een punt op hun rijbewijs kwijt (overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 30 km/u).

Aanhouding voor gestolen fiets

LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag een 29-jarige Leeuwarder aangehouden. De man probeerde op de Peperstraat een fiets aan voorbijgangers te slijten. Deze fiets bleek bij controle te zijn gestolen. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Ruit ingegooid

SINT JACOBIPAROCHIE – De politie onderzoekt het ingooien van een ruit van een woning aan de Geert Veenhuzienstraat. Donderdag omstreeks 01.30 uur werd daar door een onbekende een stuk van een trottoirtegel door een ruit aan de achterzijde van de woning gegooid. In de kamer daarachter lagen de bewoner en een kind te slapen. De steen miste het kind op een haar na.

Aanhoudingen na vechtpartij

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 24-jarige Leeuwarder en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De aanhouding vond plaats na een melding van een vechtpartij op de Nieuweburen. Gewaarschuwde agenten troffen daar de aangever, een Leeuwarder (geen leeftijd bekend) aan. Deze verklaarde mishandeld te zijn door twee mannen, die korte tijd later werden aangetroffen en aangehouden

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan