Politieberichten van donderdag 27 mei.

Fietser botst op auto
DRACHTEN – De politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op De Zwaai. Een 15-jarige fietser uit Drachten was daar vanuit een brandgang plotseling de weg op gefietst. Op dat moment passeerde juist een 62-jarige automobilist en plaatsgenoot, die de fietser niet meer kon ontwijken, met een aanrijding als gevolg. De jongeman werd met mogelijk nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis in zijn woonplaats overgebracht.

Twee verdachten aangehouden na beroving
SNEEK – De politie heeft woensdag aan het begin van de avond in het centrum van de stad een 17-jarige inwoner van Redezum en de 20-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van een straatroof. Surveillerende agenten reden ter hoogte van de Waterpoort en zagen daar een man zitten. Het leek net of was de man onwel en daarom werd besloten om te stoppen. Buurtbewoners vertelden de agenten vervolgens dat de man het slachtoffer was geworden van een straatroof. Het slachtoffer en de omstanders konden een signalement van twee daders geven. Na een zoektocht werden de twee in het centrum van de stad aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Mogelijk asbest vrijgekomen bij brand
DRACHTEN – Bij een brand in een schuur achter een woning aan de Valkstraat is in de nacht van woensdag op donderdag mogelijk asbest vrijgekomen. Door nog onbekende ontstond er brand in de schuur. Omdat het vuur dreigde over te slaan naar andere schuren kwam de brandweer ter plaatse. De brand was snel onder controle. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. Met linten is het gebied afgezet. Omdat deel van de woningen in de straat leeg staat is er niet direct een gevaar voor de omgeving. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

112Fryslan