Fryslân, 26-03-2009

Kollumerland: wederom drie dealers in harddrugs aangehouden
De politie heeft wederom drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar het gebruik en de handel in harddrugs in Kollumerzwaag en omgeving. Maandag 23 maart werd een 22-jarige inwoner van Kollum aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de 22-jarige in speed, ketamine en GHB zou handelen. Een dag later, dinsdag 24 maart, werden twee inwoners van Kollumerzwaag van 20 en 46 jaar aangehouden. Eveneens op verdenking van het handelen in harddrugs. In de woningen van de drie verdachten werden gebruikershoeveelheden van vermoedelijk harddrugs aangetroffen. De 22-jarige verdachte is inmiddels op vordering van de officier van justitie voor de rechter-commissaris geleid. De andere twee verdachten zullen donderdagmiddag voor de rechter-commissaris worden geleid. Het onderzoek naar het gebruik en de handel in harddrugs wordt voorgezet. De verwachting is dan ook dat er meer verdachten worden gehouden.

Haulerwijk: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Kerkstraat. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van de achterdeur. De bewoners lagen op dat moment te slapen. Vermoedelijk heeft men alleen de keuken doorzocht, waarbij onder andere een geldbakje en drie beurzen werden weggenomen. Met uitzondering van het geld en de bankpasjes zijn alle goederen teruggevonden in het land achter de woning. De 46-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: politie onderzoekt diefstal auto onderdelen
De politie onderzoekt een diefstal van de onderdelen van een personenauto welke geparkeerd stond in de Engelsestraat. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend werden de grill en de buitenste koplampen van de auto weggenomen. De schade die hierbij aan de auto werd toegebracht was nihil. Het schadebedrijf waar de auto ter reparatie werd aangeboden sprak van een vakkundige demontage. De 46-jarige eigenaar van de auto deed aangifte.

Burgum: diefstal uit bouwkeet
De politie onderzoekt een diefstal uit een bouwkeet aan de Elingsloane. De diefstal vond plaats tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend waarbij de keet werd opengebroken en diverse gereedschappen werden weggenomen. De uitvoerder (leeftijd en woonplaats onbekend) deed aangifte.

Leeuwarden: hennepkwekerij opgerold
De politie heeft woensdagavond een hennepkwekerij in een woning aan De Fennen opgerold.In drie slaapkamers troffen de agenten totaal 504 hennepplanten aan waaronder een groot gedeelte stekken. en kwam de hennepkwekerij op het spoor naar aanleiding van een tip. Uit onderzoek bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgenomen. In de woning werden ook nog twee stootwapens aangetroffen. De planten, de apparatuur en de wapens zijn in beslag genomen. De politie stelt nog een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Drachten: vernieling aan school
De politie heeft donderdagmiddag een 15-jarige en een 14-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor een aantal vernielingen in een school aan Burgemeester Wuiteweg. Men vernielde diverse ramen waarna men het gebouw binnen kon komen. In het noodgebouw richtte men een ravage aan, waarbij toiletpotten en ander interieur werd stuk gegooid. Ook een deur werd vernield. Met een brandslang werd alles nat gespoten. Door een getuige die direct 1-1-2 belde, kwam de politie de daders op het spoor. De twee verdachten konden direct worden aangehouden en zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau. Zij krijgen proces-verbaal.

112Fryslan