Politieberichten van donderdag 26 januari

Automobiliste gewond na eenzijdig ongeval

OOSTERWOLDE – De politie heeft woensdagochtend op de Nanningaweg een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 27-jarige automobiliste uit Gorredijk gewond raakte. Door nog onbekende oorzaak reed de vrouw met haar auto tegen een boom. Het ambulancepersoneel en agenten haalden het slachtoffer uit haar beschadigde voertuig. De 27-jarige werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Drie aanhoudingen in onderzoek hennepkweken

Sneek – De politie heeft woensdagochtend in een onderzoek naar het kweken van hennep drie aanhoudingen verricht. Tijdens het onderzoek werd ook een hennepkwekerij in een pand aan de Koperslagerstraat in Sneek ontdekt met daarin 700 hennepplanten.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat een 25-jarige inwoner van Harlingen, een 29-jarige inwoonster van Bolsward en een 32-jarige inwoner van Bolsward zich bezig zouden houden met het kweken van hennep in Sneek. Reden voor het hennepteam om in samenwerking met de politie van Sneek een nader onderzoek in te stellen. De officier van justitie gaf toestemming om het trio aan te houden. Dit gebeurde woensdag door het arrestatieteam van de politie. Bij de aanhouding van de verdachten werd een vuurwapen gevonden. Dit wapen werd in beslag genomen evenals een auto van één van de verdachten. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Vervolgens gingen de agenten naar een woning in de Koperslagerstraat in Sneek en troffen daar een hennepkwekerij aan met daarin 700 planten. Alle apparatuur en de planten werden in beslag genomen en vernietigd. De politie doet nader onderzoek en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Geld gestolen bij inbraak

WIJNALDUM – De politie onderzoekt een woninginbraak die woensdagmiddag of -avond plaatsvond in een woning aan de Winamerdyk. Toen de bewoners tussen 15.00 uur en 22.00 uur weg waren, werd via een uitzetraam aan de achterzijde van de woning ingebroken waarbij een geldbedrag werd weggenomen. De 53-jarige eigenaar deed aangifte.

Aangehouden voor bezit harddrugs

APPELSCHA – De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Vaart Zuid-zijde een 24-jarige inwoner van Appelscha aangehouden voor het bezit van harddrugs. De politie kreeg via anonieme tips informatie dat de verdachte harddrugs in zijn bezit had. Samen met de rechter-commissaris en de officier van justitie stelde de politie een onderzoek in de woning in. De verdachte vertelde meteen dat hij drugs voor eigen gebruik had liggen waarna de agenten ruim 38 gram speed aantroffen. In zijn kleding werden nog drie XTC pillen gevonden. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd in gesloten. De drugs werden in beslag genomen.

Zes aanhoudingen voor vernielingen

JISTRUM – De politie heeft het onderzoek naar de vernielingen van bomen en struiken die op oudejaarsdag en -nacht plaatsvonden aan de Fjildwei afgerond. In het onderzoek werden drie 18-jarige, een 17-, en een 22-jarige inwoner van Jistrum en een 18-jarige inwoner van Kootstertille aangehouden. De mannen worden ervan verdacht negen bomen (Es) en 90 esdoornplanten te hebben vernield door deze op het oudejaarsnachtvuur te gooien. Hierdoor ontstond schade van 14.000 euro. De politie kwam de verdachten op het spoor via diverse getuigenverklaringen. De verdachten werden aangehouden en vervolgens voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar zij bekenden de vernielingen gepleegd te hebben. Zij stelden voor de schade te vergoeden. Daarnaast werd proces-verbaal opgemaakt. De gemeente Tytjerksteradeel deed aangifte.

Computer gestolen

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die woensdag in de avonduren plaatsvond in een woning aan de Chopinstraat. De dader(s) wist(en) de woning binnen te komen door een raam te forceren. Uit de woning werd een computer weggenomen. De 42-jarige eigenaar deed aangifte.

112Fryslan