Fryslan, 25-12-2008 • Politieberichten van woensdag 24 december 07.00 uur t/m donderdag 25 december 11.00 uur

Sneek: getuigenoproep, winkeldiefstal
De politie is op zoek naar getuigen van een winkeldiefstal gepleegd woensdagmiddag tussen 14.50 en 15.10 uur bij een winkel aan het Kleinzand. Daarbij had een man, een getuige, aan het winkelpersoneel gemeld dat hij had gezien dat een vrouwspersoon een schapenvacht, die op een stoel voor de winkel lag, wegnam. De man die dit meldde ging daarna meteen weg. De politie komt graag in contact met deze melder of andere getuigen die de diefstal ook hebben gezien. Zij kunnen daarvoor contact opnemen met de politie via 0900-8844. Een 46-jarige vrouw uit Sneek heeft aangifte gedaan.

Stiens: winkeldieven aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag een 35-jarige en 16-jarige vrouw uit St. Annaparochie en een 29-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal in een winkel aan de Ljipstrjitte. Aan het einde van de middag kreeg de politie melding van de winkeldiefstal. Winkelpersoneel was de verdachten, die diverse kanten waren opgegaan, gevolgd. Op aanwijzingen van het personeel konden de drie uiteindelijk worden aangehouden op de Uniaweg. Ze hadden zich schuldig gemaakt aan het stelen van etenswaren en cosmeticaproducten. De vrouwen zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: na melding wateroverlast: hennepkwekerij aangetroffen
De politie heeft woensdagavond een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Droppingsstraat. Na een melding van wateroverlast ging de politie ter plaatse om in de woning te kijken vanwaar de overlast zou komen. In deze woning troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij met 268 wietplantjes. Er werd niemand in het pand aangetroffen; ook is er geen verdachte aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek. De planten en de apparatuur worden vernietigd.

Noardburgum: inbraak in horecagelegenheid
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een horecagelegenheid aan de Zevenhuisterweg. Donderdagochtend kreeg de politie via 1-1-2 melding van de eigenaar van de horecagelegenheid. Het alarm was afgegaan. De politie ging direct ter plaatse. In het pand was ingebroken en de kassalade en de gokkasten waren opengebroken. Men is binnengekomen door het forceren van een ruit aan de achterzijde van het pand. Of er iets is weggenomen is nog niet bekend. De 55-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan.

Sneek: forse snelheidsovertreding, rijbewijs ingevorderd.
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit Sneek. De bestuurder viel op de Snekerstraat bij surveillerende agenten op door zijn rijgedrag. Hij haalde onnodig in en overschreed de maximum toegestane snelheid van 30 km/u. De agenten volgend de bestuurder die op de A7 harder ging rijden en op de Stadrondweg (Zuid) 145 km/u reed waar 80 km/u de toegestane snelheid is. Een overschrijding van 65 km/u. Naast de invordering van zijn rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige man uit Leeuwarden. Surveillerende agenten zagen de bestuurder op de Doelestraat rijden en omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed was werd hij staande gehouden. Na de blaastest werd de Leeuwarder overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 480 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder betrof werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan