Donderdag 25 augustus

Politieberichten van donderdag 25 augustus

Ezel verraad hennepkwekerij

KOOTSTERTILLE- De politie heeft woensdagmorgen een hennepkwekerij achter een woning aan de Rykswei opgerold. De agenten kwamen de hennepkwekerij dinsdag op het spoor toen de ezel van de bewoner van het pand de rijweg opliep terwijl de bewoner niet thuis was. Toen de agenten het dier hadden gevangen en terugbrachten op het erf, hoorden zij het geluid van ventilatoren en roken ze een sterke henneplucht. In een loods achter de woning troffen de agenten een hennepkwekerij aan met 685 hennepplanten. De elektriciteit werd illegaal afgenomen. De hennepplanten en de elektrische apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie doet nog nader onderzoek naar de hennepkweker.

Getuigen gezocht van mishandeling

LEEUWARDEN- De politie is op zoek getuigen van een ernstige mishandeling die dinsdagmorgen rond 05.50 uur vermoedelijk heeft plaatsgevonden tussen het centrum in de richting van het Zuidvliet ter hoogte van de Javastraat. Rond dat tijdstip werd een 23 -jarige inwoonster van Leeuwarden door een man zodanig mishandeld dat zij haar sleutelbeen brak en diverse kneuzingen op heeft gelopen. De vrouw werd per ambulance voor medische verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een 26 -jarige inwoner van Leeuwarden op verdenking van zware mishandeling aangehouden. De man was nog op de plaats van incident toen de agenten arriveerden. Hij werd na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze zaak. Zij kunnen de politie bellen via te telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

CORNJUM- De politie heeft het rijbewijs van een 39-jarige inwoonster van Berlikum ingevorderd. Agenten zagen de automobiliste op de Skredyk in zijn auto rijden en constateerden een snelheid van 130 kilometer per uur daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Na een stopteken kreeg de bestuurster proces-verbaal. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor hennepteelt

OOSTERWOLDE- De politie heeft in een woning aan de Lage-Esch een 23–jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van hennepteelt. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor via anonieme tips. In de woning troffen de agenten 30 stekjes en 4 volwassen hennepplanten aan. De elektriciteit werd niet illegaal afgetapt. De kweekapparatuur en de planten werden in beslag genomen en op last van officier van justitie vernietigd. Tegen de bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond bij aanrijding

WOLVEGA – De politie heeft woensdagmorgen een aanrijding met letsel op de Hoofdstraat-Oost afgehandeld. Daarbij raakte een 63-jarige fietsster uit Wolvega gewond. De vrouw werd aangereden door een 54-jarige automobiliste uit Wolvega. De automobiliste verleende de fietsster geen voorrang toen zij met haar auto uit de Blomstraat kwam aanrijden. Het slachtoffer liep bij de aanrijding diverse kneuzingen op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Vrouw bij frontale aanrijding gewond

BLESDIJKE- De politie heeft woensdagmorgen rond 09.15 uur een aanrijding met letsel afgehandeld op de Markeweg. Een 50-jarige automobiliste uit Noordwolde kwam uit de richting van Blesdijke en reed in de richting van Oldemarkt. Op de Markeweg sloeg de automobiliste plotseling linksaf en zag hierbij een tegemoetkomende auto over het hoofd. Deze auto werd bestuurd door een 61-jarige inwoner van Oldemarkt en de man kon een aanrijding niet meer voorkomen. De automobiliste raakte aan haar borst gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. De 61-jarige man kwam met de schrik vrij.

Drie vrouwen aangehouden voor autodiefstal

GYTSJERK- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee inwoonsters van Almere van 18 en 30 jaar en een 30-jarige inwoonster van Amsterdam aangehouden op verdenking van heling/diefstal van een personenauto. Agenten zagen de betrokken auto op de Rinia van Nautaweg rijden. Bij het zien van de agenten remde de automobiliste af en maakte vervolgens weer snelheid. De agenten kregen argwaan en hadden het vermoeden dat er iets niet pluis was. Op de Canterlandseweg kreeg de bestuurster een stopteken. Uit informatie bleek dat de auto op 17 augustus was gestolen in Kennemerland. De verdachten werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. De auto werd in beslag genomen.

Auto gestolen

BUITENPOST- De politie onderzoekt de diefstal van een auto, een Volkswagen type Golf TDI, blauw van kleur en voorzien van het kenteken RV-ZP-59. De auto werd aan een man uitgeleend voor een proefrit. Hij bracht de auto terug. Maar toen de verkoper bezig was om het handelaarskenteken te verwijderen, ging de man er alsnog met de auto vandoor. Een 63-jarige inwoner van Kollum deed aangifte.

Signalement verdachte:

*Blanke man
*Leeftijd ongeveer 25 jaar
*Normaal postuur
*Lengte 1.75 m
*Rond gezicht
*Kort blond haar
*Wit T-shirt en een witte broek
Mocht u informatie hebben over de auto en/of de bestuurder, bel dan via telefoonnummer 0900-8844 de politie. Wenst u anoniem te blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man aangehouden voor vernieling auto

HEERENVEEN- De politie heeft woensdagavond een 15-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van vernieling van een personenauto in de Eikenlaan. Een getuige zag een groep jongens in de straat lopen. Eén van hen schopte tegen een spiegel van een geparkeerde auto. De spiegel brak af. De getuige meldde de vernieling via 1-1-2 bij de politie en gaf een goed signalement door. De verdachte werd vervolgens aangehouden en hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Een 62-jarige inwoonster van Heerenveen deed aangifte.

Beschonken bestuurster rijdt tegen lantaarnpaal

SNEEK- De politie heeft woensdagavond een 65-jarige inwoonster van Nijland aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De vrouw botste op de hoek van de Fiem en de Palm met de auto tegen een lantaarnpaal waarna zij doorreed. Een getuige die dit zag gebeuren belde via 1-1-2 de politie en gaf het kenteken en de rijrichting door. De inmiddels gearriveerde agenten troffen in de straat de auto met daarin de vrouw aan. Toen de agenten haar aanspraken bleek zij onder invloed van alcohol te verkeren. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar zij 615 ug/l blies. Tegen de automobiliste werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werd haar rijbewijs ingevorderd en kreeg zij een rijverbod van zeven uur.

Proces-verbaal voor baldadigheid

HARLINGEN- Twee beveiligers hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 21-jarige inwoner van Haarlem en een 30-jarige inwoner van Harlingen in de Westerstraat aangehouden. Zij zagen dat de beide mannen bezig waren een rolsteiger te verplaatsen. De rolsteiger viel vervolgens tegen een woning aan. De beveiligers waarschuwden de politie die beide mannen een proces-verbaal gaf. De steiger kon met vereende krachten overeen worden gezet.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan