Fryslân, 24-09-2009 • Politieberichten van woensdag 23 september 07.00 uur t/m donderdag 24 september 07.00 uur.

Drogeham: getuigen gezocht van afvallende lading
De politie zoekt mensen die hebben gezien dat op maandagavond op het Hamsterplein een doos van een voertuig is afgevallen. In deze doos zat een versiering die voorzien was van honderden spijkertjes vermoedelijk bestemd voor de gondelvaart. Omstreeks 22.15 uur reed een 24-jarige automobilist over de doos heen en liep hierdoor twee lekke banden op. Getuigen of de eigenaar van de doos met versiering worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Heerenveen: politie lost straatroof op
De politie heeft met de aanhouding van drie verdachten, een 24- en twee 21–jarige inwoners van Heerenveen een straatroof opgelost die vrijdagnacht plaatsvond in de Kerkstraat. Daar werd een 31-jarige inwoner van Heerenveen van zijn broek, mobiele telefoon en geld beroofd. De aanleiding zou een uit de hand gelopen grap zijn. Men kwam de verdachten op het spoor doordat getuigen en omstanders bruikbare informatie aan de politie verschaften. Alle drie verdachten zijn ingesloten en worden vrijdag voorgeleidt bij de officier van justitie en rechter-commissaris. Het slachtoffer heeft inmiddels zijn eigendommen terug.

Franekeradeel/Harlingen: politie houdt snelheidscontroles op klachtlocaties
De politie heeft dinsdag in de gemeente Franekeradeel en Harlingen op drie locaties waar omwonenden regelmatig klagen over te snel rijdend verkeer gecontroleerd op snelheid. Van 07.45 uur tot 10.15 uur werd er met de radar gecontroleerd op de Tzummarumerweg in Dongjum. Tijdens de controle passeerden 470 bestuurders waarvan er 22 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 104 kilometer per uur. Van 10.30 uur tot 13.00 uur werd er gecontroleerd op de Rijksstraatweg in Zweins. Tijdens de radarcontrole passeerden 867 bestuurders waarvan er 16 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 115 kilometer per uur. Tenslotte werd er nog gecontroleerd op de Rijksweg in Harlingen van 13.15 uur tot 15.30 uur. Hier passeerden 549 bestuurders waarvan er 70 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 123 kilometer per uur.

St. Jacobiparochie: politie onderzoekt inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Kadal die vermoedelijk werd gepleegd tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend. Men kwam binnen door het forceren van een ruit waarna een geldbedrag werd weggenomen. Een 38-jarige man uit Berlikum deed aangifte. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Heerenveen: politie houdt snelheidscontroles op klachtlocaties
De politie heeft woensdag in de gemeente Heerenveen op drie locaties waar omwonenden regelmatig klagen over te snel rijdend verkeer gecontroleerd op snelheid. Van 08.00 uur tot 11.00 uur werd er met de radar gecontroleerd op de Ds. Veenweg in de Knipe. Tijdens de controle passeerden 560 bestuurders waarvan er 42 sneller reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 73 kilometer per uur. Van 11.00 uur tot 14.00 uur werd er gecontroleerd op het Fok in Heerenveen. Tijdens de radarcontrole passeerden 770 bestuurders waarvan er 62 sneller reden dan de toegestaan 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 82 kilometer per uur. Tenslotte werd er nog gecontroleerd op de Schans in Heerenveen van 14.00 uur tot 17.00 uur. Hier passeerden 850 bestuurders waarvan er 58 sneller reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 66 kilometer per uur.

Joure: motorrijdster gewond na eenzijdige aanrijding
De politie heeft woensdagavond op de rijksweg A7 ter hoogte van het verkeersplein Joure een aanrijding afgehandeld waarbij een 36-jarige motorrijdster uit Amsterdam gewond raakte. De vrouw was vermoedelijke met te hoge snelheid het verkeersplein opgereden waardoor ze haar motor niet goed onder controle kon houden. Hierdoor was ze onderuit gegaan. De Amsterdamse is met armletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Drachten: politie houdt drie graffiti spuiters aan
De politie heeft woensdagavond op de Burgemeester Wuiteweg drie jongens van 15, 16 en 19 jaar uit Drachten aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige had gezien dat het drietal vermoedelijk graffiti aan het spuiten was tegen de muren van een theater en belde hierop de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, waren de jongens inmiddels aangehouden door medewerkers van de Stichting Veiligheidszorg Smallingerland (SVS). Tijdens de fouillering bleek dat de drie in het bezit waren van spuitbussen en stiften. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten.

Leeuwarden: politie houdt man aan voor verboden wapen bezit
De politie heeft woensdagavond Achter de Hoven een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van verboden wapen bezit. Agenten kregen de melding dat een man op straat liep die hard aan het schreeuwen was. Ter plaatse zagen ze dat de man onvast ter been was en dat hij een zeer verwarde indruk maakte. Toen de agenten aan de Leeuwarder vroegen zich te legitimeren haalde hij een busje vermoedelijk pepperspray uit zijn broekzak. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de fouillering bleek dat de man een flesje vermoedelijk GHB bij zich had. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Sneek: politie vordert rijbewijs in na snelheidsovertreding
De politie heeft woensdagavond op de Stadsrondweg-zuid het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Jorwert ingevorderd. De bestuurder passeerde een controle met een lasergun met 184 kilometer per uur waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan