Donderdag 24 juni

Politieberichten van donderdag 24 juni.

Vernielingen van auto’s opgelost
STIENS- De politie heeft het onderzoek naar de vernielingen aan auto’s, dat dinsdagavond plaatsvond in de Hellasstrjitte, opgelost. Uit het onderzoek bleek dat spelende kinderen schade aan de auto’s hadden toegebracht. De politie heeft samen met de ouders van de kinderen, de benadeelden een regeling getroffen om de schade te vergoeden.

520 bekeuringen bij snelheidscontroles
GORREDIJK/BEETSTERZWAAG – De politie heeft woensdag op meerdere plaatsen snelheidscontroles gehouden. Tussen 06:45 en 11:30 uur werden aan de Badweg in Gorredijk 2136 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 421 te snel, waarbij de hoogste gemeten snelheid 99 kilometer per uur was. Op de badweg is 50 kilometer per uur toegestaan. Tussen 11:45 en 13:45 werden aan de Nijewei 299 voertuigen gecontroleerd, waarvan 23 te snel reden. De hoogste gemeten snelheid was 66 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur toegestaan is. Tenslotte werden aan de Gedyksterwei in Beetsterzwaag 816 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden 76 overtredingen geconstateerd, waarvan de snelste 133 kilometer per uur reed waar 80 kilometer per uur toegestaan is.

Winkeldief aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag in een winkel op de Centrale een 17-jarige man uit Den Helder aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een beveiliger van de winkel had gezien dat de man een mobiele telefoon in zijn zak stopte en zonder te betalen naar buiten was gegaan. Hij hield de man aan en belde de politie. Deze namen de man mee naar het bureau waar hij voor nader onderzoek ingesloten werd.

Bromfietser rijdt te snel
NIEUWHORNE – De politie heeft woensdagmiddag op de Schoterlandseweg het rijbewijs van een 16-jarige jongen uit Jubbega ingevorderd. De jongen reed op zijn bromfiets met een snelheid van 73 kilometer per uur, terwijl de maximale snelheid 40 kilometer per uur is. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder gewond bij ongeval
NIJEHASKE – De politie heeft woensdagmiddag een ongeval op de Innovatielaan afgehandeld, waarbij een 48-jarige motorrijder uit Joure gewond raakte. Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Finsterwolde sloeg rechtsaf, waarbij zijn oplegger over de andere weghelft zwenkte. De motorrijder kon deze oplegger niet meer ontwijken en ging onderuit. De man is met letsel aan zijn ribben per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Inbreker aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag een 31-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van inbraak. Na een melding van een inbraak in een woning aan de Camstraburen startte de politie een burgernetactie op. 764 deelnemers keken samen met de politie uit naar de verdachten waarvan een duidelijk signalement bekend was. Op basis hiervan kon de verdachte even later aangehouden worden. Uit de woning werden een laptop en een digitale camera weggenomen.

Munitie WO-II in beslag genomen
BOLSWARD – De politie heeft woensdagmorgen munitie uit de Tweede Wereldoorlog in beslag genomen. Nadat tips binnen gekomen waren dat een 18-jarige man uit Bolsward in het bezit zou zijn van de munitie, werd een bezoek aan de man gebracht. Hierbij werd een voor het grootste gedeelte onschadelijk gemaakte verzameling munitie gevonden. Een deel stond echter nog op scherp. Deze munitie werd in beslag genomen en wordt vandaag aan de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) overgedragen. De man is overgebracht naar het politiebureau en werd na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Man neergestoken
LEEUWARDEN – De politie is een onderzoek gestart naar een steekpartij woensdagnacht op de Gerard Terbochstraat, waarbij een 55-jarige man uit Leeuwarden meerdere keren gestoken werd. Na de melding waren agenten snel ter plaatse, maar de verdachten konden niet aangehouden worden. Volgens getuigen ging het om twee mannen van Noord-Afrikaanse afkomst die in een auto richting de Schrans ervandoor gingen. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis in de stad overgebracht.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan