Politieberichten van donderdag 23 december.

Woninginbraak
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Johan Winkelerwei. De daders kwamen dinsdagmiddag of avond de woning binnen door het openbreken van de achterdeur. De woning werd overhoop gehaald. Uit de woning werden onder andere een laptop en een spelcomputer met diverse spellen weggenomen. De 61-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Vrouw gewond bij aanrijding
MARSSUM- De politie heeft woensdagmorgen rond 08.20 uur een aanrijding met letsel afgehandeld op de A31. Een 24-jarige automobiliste uit Franeker verloor vermoedelijk door de gladheid de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een boom tot stilstand. Zij raakte daarbij gewond aan haar hoofd. Een andere inzittende kwam met de schrik vrij. De gewonde vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Even daarvoor kwamen bij de meldkamer van politie Fryslân nog twee meldingen binnen van aanrijdingen door de gladheid op hetzelfde weggedeelte. Hierbij kwamen de bestuurders met de schrik vrij.

Geld gestolen bij inbraak
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Carel van Manderstraat 24. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men door een raam naar binnen. Uit de woning werd een geldbedrag weggenomen. De 75-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Brand door hennepkwekerij
HILAARD- De brand die maandagmiddag ontstond in een schuurtje bij een bedrijf aan de Hilaerdermieden is vermoedelijk door kortsluiting ontstaan door de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Uit onderzoek in de verbrande resten van de schuur troffen de agenten nog restanten van een hennepkwekerij aan. Na onderzoek op het erf troffen de agenten een ondergrondse ruimte van 3 bij 2 meter aan. Deze ruimte bleek volledig te zijn ingericht als hennepkwekerij. De planten moesten nog geplaatst worden. In de boerderij zelf troffen de agenten op zolder nog een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aan. In een slaapkamer op de begane grond werd een hennepkwekerij ontdekt met 204 planten. Tegen de 35-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. Alle apparatuur en planten werden in beslag genomen.

Navigatiesysteem gestolen bij auto inbraak
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een auto inbraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond in de Sleedoornstraat. Uit de auto werden kentekenbewijzen en een navigatiesysteem gestolen. Een 26-jarige inwoner van Kloosterhaar deed angifte.

Vrouw overleden bij aanrijding
BROEKSTERWOUDE- Bij een verkeersongeval die rond 24.00 uur plaatsvond op de Schwatzenbergloane is een 29-jarige inwoonster van Heerenveen om te leven gekomen. Verkeersongevalsanalyse van politie Fryslân onderzoekt de oorzaak van deze dodelijke aanrijding. leven. De vrouw, die vermoedelijk de auto bestuurde, zat samen met haar vriend, een 32-jarige inwoner van Damwoude, in de auto toen deze door nog onbekende oorzaak in de slip raakte. De auto raakte van de weg en botste tegen een boom en vervolgens tegen een betonnen dam en sloeg over de kop. De man kon men lichte verwondingen de auto verlaten waarna hij via 1-1-2 de hulpdiensten waarschuwde. Omdat het onduidelijk was wie de auto had bestuurd, werd de 32-jarige man na medische behandeling in het ziekenhuis in Dokkum nog dezelfde nacht aangehouden. De man bleek alcohol te hebben gedronken. Na een ademanalyse en verhoor mocht de man diezelfde nacht huiswaarts keren. Hij verklaarde als passagier in de auto te hebben gezeten. De auto werd voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Man aangehouden voor diefstal auto
HAULERWIJK- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 18-jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van diefstal van een auto, voor het rijden onder invloed en voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Rond 02.20 kregen agenten de melding dat de man had geprobeerd een auto te stelen van een erf van een woning aan de Hoofdweg-boven. Toen de verdachte in de auto weg wilde rijden, moest hij na enkele meters zijn poging staken omdat hij geen grip kreeg. Vervolgens stapte hij uit en liep weg. Een getuige belde direct via 1-1-2 de politie. Door een goed signalement door te geven werd de verdachte man in de omgeving aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 635 ug/l waarna hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen de man word proces-verbaal opgemaakt. Een 27-jarige inwoner van Haulerwijk deed aangifte.

112Fryslan