Donderdag 22 oktober

Fryslân, 22-10-2009 • Politieberichten van woensdag 21 oktober 07.00 uur t/m donderdag 22 oktober 07.00 uur.

Hurdegaryp: politie zoekt getuigen van diefstal bedrading
De politie heeft aan de Van Weerden Poelmanstraat een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een bouwlamp, een kabelkast en bedrading. Het bouwmateriaal werd vermoedelijk tussen vrijdagmiddag 16 oktober en zaterdagochtend 17 oktober weggenomen vanaf een bouwplaats. Toen een aantal medewerkers zaterdagochtend op de bouwplaats aankwamen, zagen zij een blanke man van middelbare leeftijd wegfietsen met in zijn fietstassen bedrading. De politie komt graag in contact met getuigen van deze diefstal. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Heeg: politie onderzoekt bedrijfsinbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Harinxmastrjitte. Men kwam vermoedelijk binnen tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend na het forceren van een deur waarna navigatiesoftware en een geldbedrag werden weggenomen. Een 56-jarige vrouw uit Heeg deed aangifte.

Kollumerpomp: politie vordert rijbewijs in na forse snelheidsovertreding
De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige man uit Harkema. Tijdens een snelheidscontrole aan de Kwelderweg passeerde de automobilist met een snelheid van 146 kilometer per uur terwijl hier 80 kilometer per uur is toegestaan. Op de Pantserweg nabij Zoutkamp (gemeente De Marne) werd de bestuurder staande gehouden. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Kollum: bromfietsster gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagmiddag op de Voorstraat een aanrijding afgehandeld waarbij een 17-jarige bromfietsster uit Oudwoude gewond raakte. Het meisje reed in de richting van de Van Limburg Stirumweg. Ter hoogte van de kruising met de Harddraversbaan verleende zij geen voorrang aan een 29-jarige automobilist uit Kollum. Hierdoor ontstond een aanrijding. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Bureau Verkeersongevalsanalyse stelde een onderzoek in.

Ouwsterhaule: politie houdt man aan na onveilig weggedrag
De politie heeft woensdagavond op de Haulstersingel een 20-jarige automobilist uit St. Johannesga aangehouden op verdenking van onveilig weggedrag. Surveillerende agenten kwamen de verdachte tegen toen hij met hoge snelheid door de bocht reed. Hierdoor kwam hij op de verkeerde weghelft terecht. De tegemoetkomende agenten konden de auto nog net ontwijken. Vervolgens werd de achtervolging ingezet waarna zij een stopteken gaven. De 20-jarige bestuurder negeerde het stopteken en reed door. Uiteindelijk werd de auto op de Haulstersingel aan de kant gezet. De auto werd in beslag genomen en de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de man heengezonden. Er werd proces-verbaal tegen de bestuurder opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd.

Oosterwolde: politie onderzoekt bedrijfsinbraak
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijf op de Stationsstraat. Men kwam vermoedelijk in de nacht van woensdag op donderdag binnen na het forceren van een deur waarna diverse kledingstukken werden weggenomen. Een 53-jarige inwoner van Oosterwolde deed aangifte.

Leeuwarden: politie houdt man aan voor bedreiging
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Weaze een 21-jarige man uit Beetgumermolen aangehouden op verdenking van bedreiging en verboden wapenbezit. Agenten kregen de melding dat de man zich vervelend gedroeg in een horecagelegenheid. Ter plaatse troffen de agenten de 21-jarige op straat aan en vorderden hem om te vertrekken. Hij weigerde dit en pakte hierop een stanleymes uit zijn broekzak. Hij uitte daarbij allerlei bedreigingen. Hierop werd hij door de politie overmeesterd en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 18-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Anjen. De bestuurder viel op omdat hij slingerend over de weg reed. Surveillerende agenten gaven de 18-jarige man een stopteken, waarna er een controle volgde. Omdat er een vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Het resultaat van de ademanalyse was 395 ug/l. Dit was voor de beginnend bestuurder goed voor een rijverbod van 6 uur. Naast de invordering van zijn rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan