Politieberichten van donderdag 22 juli.

Getuigen gezocht aanranding meisje
HEERENVEEN – De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding van een 17-jarig meisje uit Balk. Op maandag 19 juli omstreeks 20.35 uur kwam het meisje met de bus (lijn 310) vanuit Drachten aan op het busstation in Heerenveen. Vervolgens nam ze plaats op een bankje nabij de halte van lijn 41 naar Balk. Kort daarop kwamen twee jongens aan beide kanten van het meisje zitten. De jongen die links van haar zat, pakte haar bij haar linkerarm vast waarna de andere jongen, die rechts van haar zat, haar begon te betasten. Het meisje probeerde te ontkomen maar werd aan haar haar teruggetrokken door de jongens. Een voorbijganger zag dit alles gebeuren en greep in. Het meisje kon vervolgens haar reis vervolgen. Dit hele voorval heeft plaatsgevonden tussen 20.35 en 21.05 uur.

De signalementen van de daders zijn als volgt:

Dader 1 (jongen links van het meisje)

[bullets]Rond de 20 jaar
blond, kort haar
vrij lang, stevig postuur
Bijna tot geen zichtbare wenkbrauwen
Vlak voor rechteroor zat een soort litteken met een redelijk grote moedervlek
Hij droeg een lichte broek, soort spijkbroek
Een wit bloesje met iets op de zijkant van de bovenarm
Stoffen Nikes met meerdere kleuren[/bullets]

Dader 2 (jongen rechts van meisje die haar tevens betastte)

[bullets]Getinte huidskleur
Rond de 20 jaar
Klein sikje op kuiltje van de kin
Redelijk doorlopen, dikke wenkbrauwen
Zwart, kort, krulletjes haar
Een zwarte/donkerblauwe lange broek met laag kruis
Een geel/groen slobberig T-shirt[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien hebben of anderszins informatie hebben. Zij kunnen met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Automobilisten negeren rode verkeerslicht
OENTSJERK – De politie heeft woensdagochtend- en middag op de Rengersweg gecontroleerd op het negeren van het rode verkeerslicht. Dertien automobilisten reden door rood en daarom kregen ze een bekeuring. Eén bestuurder kreeg een bon omdat hij met zijn auto over het trottoir reed. Tenslotte schreven de agenten nog een bon uit voor het niet handsfree bellen. Er volgen meer controles op de Rengersweg.

Airbags gestolen bij garagebedrijf
WIRDUM – De politie onderzoekt de diefstal van ruim 40 airbags. In de nacht van dinsdag op woensdag werden 32 personen- en bedrijfsauto’s opengebroken op een terrein van een garagebedrijf aan de Werpsterdyk. Eenmaal in de auto werden de airbags verwijderd. Door de diefstallen ontstond grote schade. De technische recherche heeft inmiddels sporenonderzoek verricht en ook hebben de agenten buurtonderzoek gedaan. Namens het gedupeerde autobedrijf deed een 37-jarige inwoner van Bears aangifte.

Tas met medicijnen verloren
VLIELAND – De politie heeft woensdagmiddag de melding gekregen dat een 54-jarige inwoonster van Groningen haar tas was verloren. Afgelopen maandag nam zij de boot van 09.00 uur naar Vlieland. Daar aangekomen kam ze er achter dat ze haar zwarte rugtas met daarin toiletartikelen en medicijnen kwijt was. De rederij werd ingeschakeld maar deze kon niets vinden. De Groningse meldde zich op het politiebureau om te kijken of daar de tas was en om tevens door te geven dat er medicijnen in de tas zaten. Het gaat om Nasonex (voor de neus) en Sycort (voor de longen). Deze zijn schadelijk voor de gezondheid als zij in verkeerde handen terechtkomen. Bijvoorbeeld bij kinderen. Mocht iemand de tas vinden graag retour brengen bij de politie of contact opnemen met de politie via 0900 – 8844.

Bekeuringen uitgedeeld na hangen aan passerende boten
PRINSES MARGRIETKANAAL – De politie kreeg woensdagmiddag diverse telefonische klachten over een groepje jongens die in een motorbootje op de Kukhernsterfeart zouden varen. De surveillerende agenten zagen dat drie jongeren vanaf hun bootje sprongen naar passerende plezierjachten om zich vervolgens aan de stootwillen en volgbootjes mee te laten slepen door de vaargeul. De schipper raakte hierdoor in paniek en moest naar bakboord sturen. De politie greep in en gaf de drie een bekeuring voor het hinderen van de scheepvaart. Ook de schipper van het motorbootje werd bekeurd voor het als schipper in gevaar brengen van de scheepvaart. Het ging om 14-jarige, 15-jarige en 18-jarige jongens uit Twijzelerheide en een 16-jarige jongen uit Zwagerbosch.

Hennepplanten aangetroffen
NOORDWOLDE – De politie heeft woensdagmiddag 30 hennepplanten aangetroffen in de tuin van een woning aan de Industriestraat. Naar aanleiding van een tip heeft de politie de locatie bezocht. De De 54-jarige bewoner werd aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. De planten werden in beslag genomen en vernietigd. Na verhoor werd de man heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Brand in woning
DE TRIEMEN – De politie stelt een onderzoek in naar een brand in een woning aan De Dolle die in de nacht van woensdag op donderdag ontstond. Het aanwezige gezin, een 50-jarige moeder en drie tieners konden veilig de woning verlaten. De brandweer had de brand, die beperkt bleef tot het voorste gedeelte van het huis, snel onder controle. Het gehele huis liep veel roetschade op waardoor de bewoners bij familie onderdak moesten vonden. De technische recherche heeft ter plaatse de woning en omgeving afgezet om onderzoek te doen.

Man aangehouden voor zware mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van zware mishandeling op het Zaailand. Een 20-jarige inwoner van Leeuwarden kwam samen met een 21-jarige vriend uit een horecagelegenheid aan het Ruiterskwartier. Vervolgens gingen zij op de trap van het gerechtsgebouw zitten. Tijdens het gesprek tussen de twee vrienden kreeg de 20-jarige man, uit het niets, een trap tegen zijn gezicht. De politie en ambulance kwamen ter plekke en terwijl een agent de getuigenverklaringen opnam, kwam de 27-jarige verdachte bij de ambulance kijken. Hierop bekende de man de mishandeling te hebben gepleegd en herkende een getuige hem. De man is vervolgens aangehouden, waarna hij overgebracht werd naar het bureau en voor nader onderzoek is ingesloten.

Insluiper verlaat na confrontatie woning
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een insluiping die woensdagavond omstreeks 21.45 uur heeft plaatsgevonden op de Veulenstraat. Een 36-jarige inwoonster van Leeuwarden zat op de bank tv te kijken toen een voor haar onbekende persoon op het raam klopte. Vervolgens zag zij de persoon de deur van de bijkeuken passeren. De vrouw bedacht zich geen moment en pakte een mes uit de keukenla, waarna zij de man, die tegenover haar stond in de keuken, verzocht het huis te verlaten. De man verliet de woning. Daarna vertrok hij op zijn fiets in de richting van het Zamenhofpark.

Het signalement van de dader is als volgt:

[bullets]Donkere huidskleur
Ongeveer 1.75 meter groot
Normaal postuur
Kaal hoofd
De man droeg een wit T-shirt met opdruk
Licht gekleurde jeans met laag kruis[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien hebben of anderszins informatie hebben over deze insluiper. Zij kunnen met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Twee Litouwers aangehouden voor inbraak in bedrijf
DRACHTEN – De politie heeft woensdagavond twee Litouwers aangehouden voor poging tot inbraak op de Noorderhogeweg. Surveillerende agenten kregen de melding dat getuigen, twee personen zagen lopen, die net achter een woning op de Helmhout vandaan kwamen. Eenmaal ter plaatse konden de agenten de mannen niet vinden alwaar zij in de omgeving op zoek gingen. Op de Noorderhogeweg zagen zij vervolgens het duo waar zij staande zijn gehouden. Tijdens de fouillering werden inbrekerswerktuigen, rugzakken en boodschappentassen aangetroffen. Later werd een sporenonderzoek ingesteld waarbij het inzetten van een politiehond leidde tot het vinden nog meer inbrekerswerktuigen. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau waar zij voor nader onderzoek zijn ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan