Fryslân, 22-01-2009 • Politieberichten woensdag 21 januari 07.00 uur t/m donderdag 22 januari 07.00 uur

Harlingen: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagmorgen een aanrijding op de Stationsweg afgehandeld waarbij een 72-jarige vrouw uit Harlingen gewond raakte. Een 36-jarige man uit Harlingen reed vanuit de richting Almenumerweg in de richting van de Spoorstraat. Toen de auto voor hem rechtsaf sloeg, zag hij ineens de vrouw vanachter de auto de kruising op rijden. Hij probeerde de vrouw nog te ontwijken, maar kon niet voorkomen dat hij de achterzijde van de fiets raakte. De vrouw klapte tegen het voorruit van de auto en viel. Hierbij liep zij letsel aan haar hoofd en been op, waarna zij per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek is gebracht. De bestuurder van de auto kreeg een bekeuring voor het niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Bolsward: politie zoekt getuige vandalisme
De politie is op zoek naar de mogelijke getuige van een vernieling van een voorraam op De Slinken. Rond vier uur woensdagmorgen werden de aangever en de buurman wakker van een klap, waarna ze een paar jongens hoorden schreeuwen en wegrennen. De jongens bleken een hamer tegen het voorraam van een 52-jarige bewoner van het huis gegooid te hebben, met als gevolg een gat en een paar barsten. De buurman ging meteen naar buiten en zag twee jongens wegrennen. Ook zag hij een man in een rode jas lopen. Het is mogelijk dat deze man meer gezien heeft. De politie roept deze man, of andere getuigen die bijzonderheden hebben gezien, op om zich via 0900-8844 te melden.

Leeuwarden: politie zoekt getuigen stenengooiers
De politie is op zoek naar getuigen die gezien hebben dat op dinsdagmiddag iemand een steen tegen het voorruit van een politieauto gooide. De agenten reden om 15.10 uur over het Wilhelminaplein in de richting van het Ruiterskwartier toen er halverwege het plein een steen tegen het voorruit van de auto werd gegooid. De politie roept getuigen op die bijzonderheden hebben gezien om zich via 0900-8844 te melden.

Leeuwarden: diefstal personenauto
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een personenauto. Vanaf het sportterrein aan de Kalverdijkje werd, woensdagavond tussen 19.30 uur en 21.00 uur een gele Suzuki Alto met het kenteken 58 DR-SL weggenomen. De 82-jarige eigenaresse uit Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

A32: verkeerscontrole snelweg
De politie heeft woensdagmorgen een verkeerscontrole gehouden op de A32 tussen Grou en Akkrum. Daarbij kregen twee bestuurders ter hoogte van Akkrum proces-verbaal wegens het overschrijden van de maximum snelheid van 120 km/u met respectievelijk 25 km/u en 40 km/u. Bij Grou ging een andere bestuurder te snel, ook daar een overschrijding van 40 km per uur. Drie bestuurders kregen een bekeuring wegens het niet handsfree bellen. Daarnaast reed een bestuurder tussen Grou en Akkrum constant op de linkerrijbaan. Ook hier werd proces-verbaal voor opgemaakt.

Dokkum: rijden zonder rijbewijs, auto in beslag genomen
De politie heeft woensdagochtend een 36-jarige man uit Dokkum betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Omstreeks 11.40 uur had de melder gezien dat de bestuurder met zijn passagier hun auto hadden geparkeerd op het terrein van een garagebedrijf dat bestemd is voor auto’s die gerepareerd moeten worden. Daarna hadden zij het voertuig verlaten. De politie werd ingeschakeld om een tijdje te posten op deze auto. Na een tijdje kwam het duo terug om hun weg te vervolgen in de richting van Leeuwarden. Op de Kolkuizerweg onder Burdaard kregen zij een stopteken. Na controle bleek dat de bestuurder reed zonder een geldig rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen omdat de bestuurder in 2007 al eens eerder was betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Anjum: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs van een 48-jarige inwoner van Anjum ingevorderd. De surveillerende agenten zagen dat de man in zijn auto slingerend over de Bantwei reed. De bestuurder kreeg een stopteken omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol was. Na de blaastest werd de man overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 1115 ug/l blies. De man kreeg een rijverbod van 14 uur. Naast de invordering van het rijbewijs, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs, auto in beslag genomen
De politie heeft donderdagmorgen de auto van een 32-jarige inwoner van Leeuwarden in beslag genomen. De politie zag de man rijden op de Brandemeer. Tijdens de controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Uit onderzoek bleek, dat de man vier keer eerder proces-verbaal heeft gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. Naast de inbeslagname van zijn auto, kreeg de automobilist opnieuw proces-verbaal.

Zwaagwesteinde: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Leeuwerikstraat. De daders kwamen in de nacht van woensdag op donderdag het pand binnen door een aluminium toegangsdeur te forceren. Eenmaal binnen, namen de daders rookwaar mee. De bedrijfsleider, een 46-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

112Fryslan

})