Politieberichten van donderdag 22 april.

Man gewond na aanrijding met losgeschoten aanhangwagen
FRANEKER – De politie onderzoekt een aanrijding met letsel die woensdagmorgen om 05.50 uur plaatsvond op kruising Burgemeester J. Dijkstraweg met de provinciale weg de N 384 nabij de Frisiabrug. Bij het ongeval raakte de bestuurder van een personenauto die bestuurd werd door een 30-jarige inwoner van Menaldum gewond. De nog onbekende oorzaak raakte de aanhangwagen met daarop een compressor los van een auto die bestuurd werd door een 39-jarige inwoner van Harkema. De Menaldumer kon deze niet meer ontwijken en botste frontaal op de aanhangwagen. Hij raakte daardoor bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Nadat hij uit zijn uit was gehaald, werd hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Bureau Verkeerongevals Analyse stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Vrouw bekneld na aanrijding
WIJCKEL- De politie heeft woensdagmorgen op de Vinkebuorren een ongeval afgehandeld waarbij een 38-jarige automobiliste uit Wijckel gewond raakte. Een vrachtwagen die bestuurd werd door een 47-jarige inwoner van Appelscha wilde naar links wilde voorsorteren. Op dat zelfde moment wilde de automobiliste ook naar links voorsorteren. Vervolgens kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De vrouw raakte bekneld in haar auto en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Bureau Verkeerongevals Analyse stelt nog een nader onderzoek in.

Getuigen gezocht voor met een kruisboogpijl beschoten eend
DRACHTEN- De politie zoekt getuigen van een geval van dierenkwelling welke plaatsvond op Het Grasland tussen dinsdag 20 april 14.00 uur en woensdag 21 april 14.00 uur. Daar troffen agenten en medewerkers van de dierenambulance een eend aan die was beschoten. In de poot van het dier zat een kruisboogpijl. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen contact met de politie opnemen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Inbraak in auto
DRACHTEN- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een auto die woensdagavond tussen 19.00 uur en 20.15 uur plaatsvond op het Compagnonsplein. Door een raam van de auto in te slaan wist de dader (s) een tas met daarin een geldbedrag en een elektrische borstkolf weggenomen. Een 45-jarige inwoonster van Gorredijk deed aangifte.

Man gewond bij aanrijding
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond een aanrijding afgehandeld die in de Grote Kerkstraat om 21.00 uur plaatsvond. Daarbij raakte een 19-jarige inwoner van Leeuwarden gewond. Het slachtoffer die langzaam op zijn bromfiets naast zijn lopende vriend was, reed kwam in botsing met een 20-jarige fietsster uit Leeuwarden. Zij kwam uit de richting van de Pijlsteeg en botste door onbekende oorzaak tegen de bromfietser die daardoor ten val kwam. De man viel vermoedelijk met zijn hoofd op de straatstenen en raakte daardoor gewond. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Daar bleek dat de man alcohol had gedronken. Er werd een bloedproef van hem afgenomen.

Man aangehouden voor bedreiging en belediging van agenten
HARLINGEN- De politie heeft woensdagavond een 27-jarige inwoner van Harlingen aangehouden op verdenking van bedreiging en belediging van twee politieagenten. De betrokken agenten kregen een melding dat er ramen waren vernield bij een woning in de Prinses Magrietstraat. Vervolgens stelden de dienders een onderzoek in en troffen de verdachte even later in de Koningin Wilhelminastraat aan. Toen zij de man wilden aanhouden verzette deze zich hevig. Tijdens de aanhouding beledigde en bedreigde hij de agenten. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Man aangehouden voor rijden onder invloed
HOLLUM (Ameland) – De politie heeft woensdagmiddag op de O.P. Lapstraat een 62-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten kregen de melding dat getuigen hadden gezien dat de man onder invloed van alcohol in zijn auto was weggereden. De bestuurder en zijn auto werden bij een woning aangetroffen waarna de Leeuwarder werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 980 ug/l, goed voor een rijverbod van 12 uur. Tevens bleek dat de verdachte niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat vaker proces-verbaal tegen de man was opgemaakt voor hetzelfde feit.. In overleg met de officier van justitie werd hierop ook zijn auto in beslag genomen. Tegen de 62-jarige werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor opgeven valse naam
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag op het Stationsplein een 21-jarige inwoner van Bakhuizen aangehouden op verdenking van het opgeven van een valse naam. Agenten kregen de melding dat de man zonder vervoersbewijs in de trein zat en dat de conducteur vermoedde dat hij een valse naam opgaf. Op het moment dat de agenten de rugzak van de man wilden controleren op een identiteitsbewijs ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de 21-jarige werd proces-verbaal opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan