Fryslân, 21-05-2009 • Politieberichten van woensdag 20 mei 07.00 uur t/m donderdag 21 mei 07.00 uur

Sint Annaparochie: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft woensdagavond rond 18:00 uur een 65-jarige inwoner van Dronrijp proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man in zijn auto op de Hemmemaweg rijden. Tijdens een controle roken zij dat de man alcohol had gedronken. De man is overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar 815 ug/l blies. Naast een proces-verbaal werd het rijbewijs van de automobilist ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 9 uur.

Elsoo: gewapende overval op woning
De politie onderzoekt een gewapende overval die woensdagavond rond 23:00 uur plaatsvond in een woning aan de Hoofdweg. Daarbij werden de bewoners, een 46-jarige man en zijn 47-jarige vrouw en hun 12-jarige dochter, door vier mannen onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen overvallen. Toen de bewoner, die bedrijfsleider is van een bedrijf in Drachten rond 23:00 uur thuiskwam en de deur opendeed, werd hij door de overvallers van achteren vastgepakt en tegen de grond geduwd. Vervolgens werd hij geslagen en met tape vastgebonden. Zijn vrouw die op dat moment naar de televisie zat te kijken werd eveneens door de overvallers vastgepakt. Zij namen de vrouw mee naar boven. In een slaapkamer troffen zij de 12-jarige dochter aan. Zowel als moeder als dochter werden met tape vastgebonden en samen met de man in de doucheruimte opgesloten. Nadat de overvallers de woning hadden doorzocht, namen zij een onbekend geldbedrag mee en vertrokken in onbekende richting. Toen de bewoners zich hadden bevrijdt belden zij direct via 1-1-2 de politie. De slachtoffers krijgen slachtofferhulp. De politie startte vervolgens een buurtonderzoek. Mochten er mensen zijn die mogelijk iets hebben gezien met betrekking tot deze overval, dan kunnen zij contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Leeuwarden: vrouw vermist, Burgernetactie
De politie heeft woensdagavond 3017 deelnemers van Burgernet geactiveerd op uit te kijken naar een 47-jarige inwoner van leeuwarden, die in verwarde toestand haar woning aan de Moezel heeft verlaten. De vrouw was de hele dag niet te bereiken waarna haar man zich zorgen begon te maken.

De burgernetactie leverde vier tips op die door de politie werden onderzocht maar leverde geen resultaat op.

Signalement van de vrouw:
Lengte 1.65 meter
Half lang donkerblond haar
Brildragend
Slank postuur
Blauwe jas
Suede schoenen
Mocht u mevrouw hebben gezien, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Leeuwarden: man vernield auto, aangehouden
De politie heeft woensdagavond een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden die ter hoogte Vrouwepoortsbrug een auto had vernield. De eigenaar van de auto, een 28-jarige inwoner van Winsum, zag dat de man een deuk in zijn auto trapte waarna hij direct 1-1-2 belde. Door een goed signalement door te geven, troffen de agenten de verdachte in de Franekerstraat aan. Toen hij de politie in de gaten kreeg, besloot hij er vandoor te gaan. Toch werd hij door de agenten gepakt en vervolgens aangehouden. Tijdens de aanhouding meende de man ook de beide agenten nog te moeten beledigen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. De eigenaar van de auto deed aangifte. De verdachte kreeg proces-verbaal voor vernieling en belediging.

Leeuwarden: helers van laptop aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag twee inwoners van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. Oplettende agenten zagen een bekende van de politie met een opvallende tas op zijn fiets rijden en wilde hem controleren. Toen de agenten de man even later met gevulde tas een winkel aan de Nieuwe Oosterstraat binnen zag gaan en vervolgens met een lege tas weer de zaak uit kwam verdween hij uit het zicht. Toen de agenten een onderzoek instelden kwam naar voren dat hij een gestolen laptop aan de 25-jarige man in de winkel had verkocht. De 36-jarige man is later in zijn woning in de Koestraat aangehouden. Beide zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten.

112Fryslan

})