Donderdag 21 juni

Politieberichten van donderdag 21 juni

Kluis gestolen

WIRDUM- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een kluis uit een school aan de Theodorus Beekhuisstraat. In de kluis zat geld, een portemonnee en een bankpas. De diefstal vond vermoedelijk vrijdagmiddag tijdens de lessen plaats. Een 37-jarige docent deed namens de school aangifte.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning in Achter de Hoven die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond. De dader(s) kwam(en) de woning binnen via een ruit. Uit de woning werden een laptop, een gsm en portemonnee met inhoud weggenomen. De 21-jarige eigenaresse deed aangifte.

Inbraak in woning

HARLINGEN- De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Prinses Irenestraat die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een ruit aan de voorzijde van de woning te forceren. Uit de woning werden sieraden en een horloge weggenomen. Een 78-jarige inwoonster van Harlingen deed aangifte.

Vier inbrekers aangehouden

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Tuinen twee inwoners van Arnhem van 18 en 28 jaar, een 38-jarige inwoner van Nijmegen en een 46-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden. De mannen worden er van verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een woning aan de Tuinen. De bewoner werd wakker van lawaai en zag de verdachten in zijn woning. Hij belde direct via 1-1-2 de politie. Agenten waren dan ook snel ter plaatse. De vier verdachten, die de woning uit waren gevlucht, konden op straat worden aangehouden. Ook de auto, die voor het pand geparkeerd stond en eigendom is van een van de verdachten, werd in beslag genomen. Alle vier verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Een 20-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Man aangehouden voor belediging

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond rond 22.00 uur op het Vliet een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. De verdachte maakte deel uit van een groepje die op straat alcohol stonden te drinken. Toen de agenten de mannen hierop aanspraken, meende de verdachte de agenten te moeten beledigen. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor veroorzaken van ongeval

BURGUM- De politie heeft woensdagavond rond 20.30 uur op de Bulthuissingel een 19-jarige inwoner van De Westereen aangehouden op verdenking van veroorzaken van een ongeval en voor rijden onder invloed van drugs. De verdachte had zijn auto geparkeerd nabij een betaalautomaat waarna de inzittenden, waaronder een vrouw van 17 jaar uit Tytsjerk, uit stapten om geld te pinnen. Het slachtoffer stond schuin achter de auto van de verdachte, toen deze weg wilde rijden. In plaats van naar voren te rijden, reed de automobilist achterwaarts en raakte daarbij de vrouw waarna zij ten val kwam. De auto reed over haar onderbenen en kwam in de tuin van een bankgebouw tot stilstand. Het slachtoffer raakte gewond aan haar onderbenen en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte werd aangehouden omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van drugs verkeerde. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een bloedproef. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

DRACHTEN- De politie heeft woensdagmiddag rond 16.30 uur een 52-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. De man en vrouw, een 51-jarige inwoonster van Drachten, kregen ruzie waarna de verdachte tot tweemaal toe in haar gezicht sloeg. Daarnaast werd zij door haar man met de dood bedreigd. De inmiddels gewaarschuwde agenten wisten de verdachte aan te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer moest zich onder behandeling stellen van een dokter en deed aangifte.

Aangehouden voor mishandeling

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond rond 18.00 uur op de Voorstreek een 35-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 19-jarige vrouw te hebben mishandeld. Hij had zijn slachtoffer tijdens een ruzie bij de keel vastgepakt en omver geduwd waarbij zij ten val kwam. De vrouw deed aangifte. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal brandstof

ROTTUM- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van 500 liter diesel. De diefstal vond plaats in een bedrijf aan de Vogelzangweg tussen zaterdag 16 juni en woensdag 20 juni. De diesel lag opgeslagen in een tank. Bij controle bleek deze leeg te zijn gehaald. Een 54-jarige inwoner van Luttelgeest deed aangifte.

Aanhangwagen met gereedschap gestolen

DRACHTEN- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een aanhangwagen die in nacht van maandag op dinsdag plaatsvond in de Sint-Jansberg. In de aanhangwagen van het merk Wesco, die aan een personenauto was gekoppeld, bevonden zich diverse gereedschappen waaronder zaagmachines van het merk Elu en Ferm, een vouwladder, een schep en een decoupeerzaag. Een 52-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Parkeercontroleur beledigd

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag rond 16.00 uur op de Schrans een 61-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. De verdachte beledigde een ihandhaver van de gemeente Leeuwarden tijdens zijn werkzaamheden als parkeercontroleur. De verdachte werd na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De 57-jarige opsporingsambtenaar deed aangifte.

Groot mes in beslag genomen

AKKRUM – De politie heeft woensdagavond een groot mes in beslag genomen van een 21-jarige inwoner van Veldhoven. Surveillerende agenten, waaronder twee op het water, hadden een melding gekregen van een vrouw die op het spoor zou lopen. De twee agenten in de politieboot voeren naar het centrum van Akkrum. Vervolgens gingen ze naar opgegeven locatie. Daar zag één van hen een fiets met fietstassen staan. Uit één van deze tassen stak een groot mes. Na onderzoek bleek het om een mes van 46 centimeter groot te gaan. De eigenaar van de fiets, een 21-jarige Veldhovenaar, kwam zich bij de agenten melden. Hij vertelde dat het mes van een vriend was en dat hij het alleen maar in bewaring had. Aangezien het mes niet was verpakt en zo voor het grijpen lag, besloten de agenten om het in beslag te nemen. Tevens werd proces-verbaal tegen 21-jarige man opgemaakt voor verboden wapenbezit.

Inbreker aangehouden

LEEUWARDEN – Het woninginbrakenteam heeft afgelopen maandag een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van een inbraak met geweld. In de nacht van 7 op 8 mei 2012 werd ingebroken in een woning aan de Curacaostraat in de stad. De bewoner betrapte de twee inbrekers en er ontstond een worsteling. De bewoner werd daarbij geslagen en raakte gewond aan zijn hoofd. De twee inbrekers sloegen op de vlucht. Eén van hen sprong daarbij door een ruit. Deze 20-jarige Leeuwarder kon diezelfde nacht nog worden aangehouden. Hij lag namelijk gewond achter de woning aan de Curacaostraat. Na onderzoek werd duidelijk dat de 20-jarige samen met de 48-jarige man de inbraak had gepleegd. Maandagochtend kwam deze tweede verdachte zich melden, na uitnodiging door het woninginbraktenteam, bij het politiebureau. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan