Politieberichten van woensdag 20 januari 07.00 uur t/m donderdag 21 januari 07.00 uur.

Workum: politie vindt vuurwapen in boot
De politie heeft dinsdagmiddag in een boot aan de Kaeidyk een gasdrukpistool aangetroffen. Naar aanleiding van een anonieme tip stelde de politie een onderzoek in de boot van een 51-jarige inwoner van Workum. Na het aantreffen van het wapen werd proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaar. De politie heeft het wapen inbeslag genomen.

Grou: rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige automobilist uit Akkrum. De man veroorzaakte op de Stationsweg in Grou een eenzijdige aanrijding waarbij een verkeersgeleider beschadigd raakte. Daarnaast raakte de auto van de man zwaar beschadigd. Getuigen waarschuwden daarop de politie. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. Op het politiebureau blies hij 765 ugl, goed voor een rijverbod van negen uur. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: verkeerscontroles
De politie heeft woensdagmiddagmiddag en –avond enkele verkeerscontroles gehouden in Leeuwarden. Op de Harlingerstraatweg kregen drie automobilisten een proces-verbaal voor respectievelijk het niet tonen van het kentekenbewijs, het niet tonen van het rijbewijs en het niet dragen van de autogordel. Later kregen op diverse plaatsen in totaal 44 fietsers en bromfietsers een proces-verbaal voor het niet voeren van verlichting.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan