Fryslân, 20-08-2009 • Politieberichten van woensdag 19 augustus 07.00 uur t/m donderdag 20 augustus 07.00 uur

Damwâld: fietsers negeren omleidingsroute
De politie heeft dinsdag een aantal fietsers van de Hoofdweg moeten halen. In verband met wegwerkzaamheden aan de nieuwe rotonde nabij Broeksterwoude is er een omleidingsroute ingesteld voor (brom/snor)fietsers. Deze route is duidelijk aangegeven met bebording. De borden worden echter omgedraaid of aan de kant geschoven. Men fietst dan ook door en dat zorgt voor gevaarlijke situaties omdat men op de hoofdrijbaan terecht komt. Dit gebeurde onder andere dinsdag toen diverse automobilisten en vrachtwagenchauffeurs moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Het dringende advies van de politie aan (brom/snor)fietsers is dan ook om de omleidingsroute te volgen. Daarnaast gaat de politie de komende periode regelmatig controleren.

Wolvega: fietsster gewond na val
De politie heeft woensdagochtend een eenzijdig ongeval op de Lycklamaweg afgehandeld, waarbij een 77-jarige fietsster uit Wolvega gewond raakte. De vrouw schrok vermoedelijk van een passerende auto en kwam daardoor ten val. Door omstanders werd hulp verleend. Het slachtoffer werd vervolgens ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Drachten: voetganger gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagochtend een aanrijding op de Burgemeester Wuiteweg afgehandeld, waarbij een 25-jarige voetganger uit Gorredijk gewond raakte. Het slachtoffer verklaarde tegenover de agenten dat hij zijn bus wilde halen. Hij stak de straat over en zag daarbij een auto over het hoofd. De bestuurder, een 31-jarige man uit Beetsterzwaag, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Bolsward: politie houdt twee jongens aan voor vandalisme
De politie heeft woensdagavond op de Werkmansbloei een 15- en 17-jarige jongen uit Bolsward aangehouden op verdenking van vandalisme. Een getuige had gezien dat het duo op de Badweg een fiets in het water had gegooid en dat ze tegen meerdere fietsen hadden aangeschopt. Agenten die ter plaatse kwamen konden op aanwijzing van de getuige de jongens aanhouden. Beide zijn overgebracht naar het politiebureau en konden deze na verhoor weer verlaten. Tegen de jongens werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie houdt man aan voor vernieling
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Sleedoornstraat een 29-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit. Een getuige had gezien dat de Leeuwarder een baksteen door de ruit van een voordeur van een woning gooide en belde hierop de politie. Op aanwijzing van de getuige kon de politie de man aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten.

Midsland: politie houdt drie jongens aan voor mishandeling
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Oosterburen drie 16-jarige jongens uit Zaandam aangehouden op verdenking van mishandeling. Agenten kregen de melding dat een 16-jarige jongen uit Amersfoort zojuist was mishandeld door een groepje jongens. Hij had daarbij meerdere klappen in zijn gezicht gehad. Op aanwijzing van het slachtoffer en getuigen kon de politie het drietal op een camping aanhouden. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. Het slachtoffer uit Amersfoort deed aangifte.

112Fryslan