Donderdag 2 juni

Politieberichten van donderdag 2 juni

Overval in woning

KOLLUM- De politie stelt een onderzoek in naar een mislukte overval in een woning aan de Kievitstraat. Om 02.30 uur in de nacht van woensdag op donderdag werd de bewoner wakker. Hij zag dat er twee mannen met bivakmutsen in zijn kamer stonden. Het slachtoffer, een 37-jarige bewoner, werd door de mannen vastgepakt en geslagen. Omdat het slachtoffer schreeuwde werd een andere bewoner wakker van het lawaai en ging polshoogte nemen. In de kamer trof hij de twee overvallers aan en gaf één van overvallers een klap waarna hij het slachtoffer losliet waarna beide mannen de woning verlieten. Het slachtoffer deed aangifte.

Meisje zwaar mishandeld

DRACHTEN- De politie onderzoekt een mishandeling die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond op de Noordkade. Daar werd een 18-jarige inwoonster van Drachten in een horecagelegenheid zwaar mishandeld. De verdachte ging er na zijn daad ervandoor. Na onderzoek werd hij niet meer in de omgeving aangetroffen. Het slachtoffer heeft zich moeten behandelen in het ziekenhuis waar werd vastgesteld dat haar oogkas is gebroken. Zij deed aangifte.

Vier aanhoudingen bij openlijke geweldpleging

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in de Ypeijstraat een 16-jarige inwoner van Goutum, en een 17,18,18-jarige inwoners van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De mannen hadden eerder die nacht op de Wirdumerdijk en de Nieuwestad ruzie gehad met een groep jongeren uit Almelo waarbij het tot een handgemeen kwam. De politie kon toen beide partijen scheiden. De Leeuwarder verdachten zochten vervolgens de groep opnieuw op. Daar ontstond opnieuw een vechtpartij waarbij door één van verdachten met een ketting werd geslagen. De vier verdachten werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar zij voor verhoor werden ingesloten. Een 20-jarige inwoner van Leeuwarder die deel uit maakte van de groep Almeloers deed aangifte.

Sigaretten buit bij inbraak

FERWERT- De politie onderzoekt een inbraak in een tankstation aan de Ljouwerterdyk die rond 02.30 uur in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond. De dader(s) kwamen(en) het pand binnen door een deur te forceren en namen rookwaar mee. De eigenaar een 51-jarige inwoner van Ferwert deed aangifte.

Aanrijding na onder invloed

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een eenzijdige aanrijding afgehandeld op de Julianalaan. Daarbij botste een 43-jarige inwoner van Berlikum tegen een middengeleider, een verkeersbord en vervolgens tegen een lantaarnpaal. De bestuurder, die onder invloed van alcohol was, raakte licht gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd een bloedproef van de bestuurder afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en kreeg proces-verbaal.

Man aangehouden voor mishandeling

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in de Willem Lorestraat een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De man mishandelde na een woordenwisseling een 21-jarige plaatsgenoot die vervolgens de politie belde. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar hij voor verhoor werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs van een 33-jarige inwoner van Leeuwarden ingevorderd. Agenten zagen de man in zijn auto rijden en besloten hem te controleren omdat deze slingerend over de Julianalaan reed. Daar bleek dat hij alcohol had gedronken. De automobilist werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 655 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

Motorrijder gewond

KORNWERDERZAND- De politie onderzoekt een ernstige aanrijding die woensdagavond plaatsvond op de Sluisweg. Daarbij kwam een 22-jarige inwoner van ’t Zand (NH) die op zijn motor reed door nog onbekende oorzaak ten val en sloeg over de kop. De man is met ernstige verwondingen aan gezicht en benen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Agenten van Bureau Verkeersongevalsanalyse van politie Fryslân stellen een technisch onderzoek in naar motor.

Man gewond bij aanrijding

SINT ANNAPAROCHIE- De politie heeft woensdagavond een aanrijding met letsel op de Langhuisterweg afgehandeld. Een 43-jarige inwoner van Vrouwenparochie die op zijn bromfiets reed, verleende geen voorrang aan een 54-jarige automobilist uit Grou. Door de aanrijding raakte de Vrouwbuurtster gewond aan zijn knie. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De automobilist uit Grou bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest met de agenten mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij 675 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en werd er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 7uur.

Fietser gewond bij aanrijding

WOMMELS- De politie heeft woensdagavond een aanrijding tussen fietsers op de Walperterwei afgehandeld. Daarbij raakte een 13-jarige inwoner van Wommels aan zijn gezicht gewond. Hij kwam tijdens het fietsen in botsing met een tegenligger, een 35-jarige inwoner van Jirnsum, terwijl hij met zijn mobiele telefoon speelde. Beide fietsers kwamen ten val. Het 13-jarige slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Proces-verbaal voor geluidsoverlast

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag de geluidsapparatuur van een 44-jarige inwoner van Leeuwarden in beslag genomen. De verdachte veroorzaakte op de Wismastate de laatste weken regelmatig geluidsoverlast door harde muziek af te spelen. Hij kreeg hiervoor diverse waarschuwingen. Toen hij afgelopen nacht deze waarschuwingen opnieuw negeerde en de politie constateerde dat de muziek veel te hard aanstond, werd de geluidsapparatuur in beslag genomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan