Politieberichten van donderdag 2 augustus


Overval op woning

SINTJOHANNESGA – De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een woning aan de Hegedyk. Rond 05.30 uur werden de bewoners van de woning, een 84-jarige man en zijn 75-jarige echtgenote, wakker van een hen onbekende man in de slaapkamer. De vrouw rende daarop naar het raam en begon om hulp te roepen. Haar echtgenoot kreeg vervolgens een klap van de onbekende man tegen het hoofd, waarbij hij een bloedende wond opliep. De dader vluchtte daarop de woning uit. De buren hoorden het hulpgeroep van de vrouw en waarschuwden via 112 de politie. Die zette na de melding een zoekactie naar de dader op touw. Die zoekactie richtte zich na een melding van een getuige vooral op de omgeving van het natuurgebied Easterskar. Bij de actie werd onder meer een helikopter ingezet. Ook werd door de meldkamer van de politie een Burgernetactie opgestart. Daarbij werd het volgende signalement verspreid van de dader:
*kort spierwit haar.
*ca. 1.80 m groot.
*ongeveer 25 jaar oud
*sportief postuur.
*droeg een blauwe broek met zakken, aan de zijkant.
*kort zwart stoffen jasje van stof.

Helaas werd de dader niet meer aangetroffen. De politie is inmiddels een uitgebreid onderzoek gestart. De gewonde bewoner werd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Uit de woning werd niets weggenomen. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Inbraak bedrijf

STIENS – De politie onderzoekt de inbraak in een bedrijf aan de Seerob. In de nacht van dinsdag op woensdag werd van het bedrijf een deur geforceerd. Vervolgens werd onder meer een nog onbekende hoeveelheid gereedschappen en machines weggenomen. Een 53-jarige inwoner van Stiens deed aangifte.

Eigenaar fiets gezocht

LEEUWARDEN – de politie is op zoek naar de eigenaar van een fiets, die woensdag 18 juli is aangetroffen op de Hollanderstraat. Tot op heden heeft de eigenaar van deze fiets, die waarschijnlijk van diefstal afkomstig is, zich niet gemeld. Het gaat om een roze oranje dames fiets van het type Batavus Luca, voorzien van een Axa sl 9 slot, een zwart mandje en zwarte fietstassen. De fiets heeft het framenummer 0252214. De eigenaar wordt verzocht via 0900 – 8844 contact op te nemen.

Politie zoekt getuigen vernieling

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar vernielingen die aan zijn gericht op de Henri Dunantweg en Aldlansdyk. In de nacht van woensdag op donderdag rond 04.30 uur zag een getuige dat een groep jongeren boompjes kapot maakten en waarschuwde de politie. Agenten zagen dat er op de Henri Dunantweg 9 boompjes vernield waren. De boompjes waren doormidden gebroken. Ook bleek dat er op de kruising Henri Dunantweg/Aldlansdyk een raam van een abri kapot was geslagen. Door de politie is in de omgeving gezocht naar de daders maar zij werden niet meer aangetroffen. De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze vernielingen. De politie is te bereiken via 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven 0800-7000.

Aantreffen hennepkwekerij

WARFSTERMOLEN – De politie heeft woensdag in een woning aan de Leegsterweg een hennepkwekerij aangetroffen. Rond 21.30 uur werd een melding ontvangen dat er ingebroken werd in de woning. Agenten zagen dat een raam van de voordeur kapot was en dat er geprobeerd was de achterdeur open te breken. In een slaapkamer van de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 200 planten aangetroffen. De hennepplanten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De elektriciteit werd illegaal ‘afgetapt’ en door een energiebedrijf is de elektriciteit afgesloten. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de identiteit van de exploitanten van de kwekerij.

Invordering rijbewijs

GARIJP – De politie heeft woensdag op de N31 bij Garijp het rijbewijs ingevorderd van een 41- jarige inwoner van Leeuwarden. Agenten, die in een onopvallende politieauto reden, zagen de 41-jarige met hoge snelheid over de N31 rijden. Toen zij achter hem gingen rijden reed hij 170 km/uur waar 100 km/uur toe is gestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Gewonde bij aanrijding

MIDLUM – De politie heeft woensdag rond 18.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Haulewei. Een 63-jarige inwoner reed met zijn auto over de Haulewei komende uit de richting van Sexbierum. Plotseling stak voor hem een fietser de weg over. De 63-jarige kon de fietsster, een 22-jarige inwoonster uit Midlum, niet meer ontwijken en reed tegen haar aan. De fietsster werd daarbij ook nog een keer geraakt door de aanhanger die achter de auto gekoppeld was. Ze werd met vermoedelijk rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Politieonderzoek wees uit dat het slachtoffer oordopjes in haar oren had en naar muziek luisterde. Mogelijk heeft ze hierdoor de auto niet gehoord of opgemerkt.

Auto tegen boom

KORTEHEMMEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag geassisteerd bij de afhandeling een eenzijdig ongeval op de Himsterfinnen. Een 32-jarige automobilist uit Drachten was hier door onbekende oorzaak met zijn voertuig tegen een boom gereden. De auto vloog na de aanrijding in brand. De 32-jarige bestuurder en een 26-jarige passagier uit Drachten raakten gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Diefstal fiets

BUITENPOST – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag drie 16-jarigen en één 17-jarige, allen inwoners van Kollumerzwaag, aangehouden voor de diefstal van een fiets. Bij de politie werd een melding ontvangen dat er een fiets gestolen was bij het station in Buitenpost en dat de daders weg waren gefietst. Op het fietspad bij de Jeltingalaan werd de groep aangetroffen. De gestolen fiets hadden zij nog bij zich. De vier jongens zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan