Donderdag 19 juli

Politieberichten van donderdag 19 juli

Politie zoekt getuigen diefstal

HEERENVEEN- De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal die zondagmiddag plaatsvond in een woning aan de Gruttostraat. Tussen 13.10 uur en 13.30 uur was een 19-jarige bewoonster alleen thuis toen zij besloot in de tuin te gaan zitten. Nadat zij de deur naar de tuin had geopend, kwamen twee mannen de woning binnen. De vrouw werd naar binnen geduwd en door één van de mannen in een hoek geduwd waar zij niet weg kon. De andere man doorzocht de woning. Hij nam geld, een ring en een simkaart uit een GSM weg. Na hun daad vertrokken beide mannen en liepen in onbekende richting weg.

Dader 1:

*Man met een zwarte huidskleur
*Gespierd breed postuur
*Lengte 1.85 m.
*Een litteken in het midden van de wenkbrauw boven het linkeroog van 2-3 cm
*Donker shirt
*Donkere broek
*Zwarte leren handschoenen
*Leeftijd onbekend

Dader 2:

*Man met zwarte huidskleur
*Lengte 1.85 m.
*Gespierd breed postuur
*Gezicht was boller dan dader 1
*Dezelfde kleding als dader 1
*Litteken op linkeronderarm van ongeveer 10 cm.
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze diefstal. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Rubberboot en buitenboordmotor gestolen

SNEEK – De politie onderzoekt de diefstal van een rubberboot met buitenboordmotor van het merk Selva, type Maxxon 265. Het vaartuig met toebehoren werd tussen zondag 15 en dinsdag 17 juli gestolen uit de Oudvaart aan de Hoofden. De eigenaar, een 54-jarige inwoner van Sneek, deed aangifte.

Inbraken en diefstal vlaggen

NES/BALLUM – De politie stelt een onderzoek in naar drie inbraken en de diefstal van tien vlaggen, die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvonden. In een amusementshal aan het Verdekspad in Nes, werd een kluis weggenomen. Uit een kantoorruimte van een vliegveld aan de Strandweg in Ballum, werd geld uit een kassalade weggenomen. Ook werd in een paviljoen aan de Strandweg ingebroken waarbij geld uit een kassa werd gestolen. In het paviljoen lieten de daders een vriezer opzettelijk openstaan waarna het aanwezige ijs ontdooide. De daders kwamen de bedrijven binnen door een raam te vernielen. Aan de Jan van Eijkweg in Nes werden diezelfde nacht op een camping 10 vlaggen weggenomen. De benadeelden deden aangifte.

Getuigen gezocht na verkeersincident A7

ABBEKERK (NOORD-HOLLAND) – De politie is op zoek naar getuigen van een poging doodslag die dinsdagmiddag rond 15.30 uur op de A7 plaatsvond. Het betrof het weggedeelte in de provincie Noord-Holland van Medemblik in de richting van Middenmeer. Ter hoogte van de afslag Abbekerk voegde, van de A8 naar de A7, een rode Peugeot 406 bestuurd door een 28-jarige man uit Harlingen in. Hierbij werd hij bijna aangereden door een bestuurder van een blauwe Volkswagen Caddy. Op de motorkap van de Volkswagen Caddy stond een logo van een bouwbedrijf. Tijdens het wisselen van de rijstrook ontstond er ruzie tussen beide bestuurders. De bestuurder van de blauwe Volkswagen Caddy probeerde vervolgens meerdere malen de auto van de 28-jarige van de weg te drukken. Hierdoor ontstonden levengevaarlijke situaties waarbij met hoge snelheden links en rechts werd ingehaald. De auto van de Harlinger werd enkele keren in de linkermiddenberm gedrukt, raakte in een slip en kwam via de vangrail aan de andere kant van de weg tot stilstand. De auto raakte flink beschadigd. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Meer informatie?

De identiteit van de veroorzaker is inmiddels bij de politie bekend. Toch wil de politie graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over dit ernstige verkeersmisdrijf. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Aangehouden voor drugsbezit

KOLLUMERZWAAG- De politie heeft dinsdagmiddag een 26-jarige inwoner van Surhuizum aangehouden voor het bezit van drugs. De man reed op de Foarwei op zijn bromfiets zonder helm. Toen agenten hem daarop aan wilden spreken ging hij ervandoor. Na een korte zoektocht werd de bromfietser op een erf van een woning aangetroffen. Nadat tegen de man proces-verbaal was opgemaakt voor het rijden zonder helm, werden de agenten door de bewoner aangesproken. Deze meldde dat de verdachte een tas op het dak had gegooid. Op het dak werd een tas gevonden met daarin 120 gram wiet en 267 gram vermoedelijk amfetamine. In de kleding van de verdachte werd een geldbedrag aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De drugs en het geld werden in beslag genomen.

Proces-verbaal voor gebruik laserpen

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag tegen een 27-jarige inwoner van Leeuwarden proces-verbaal opgemaakt. De man wordt ervan verdacht dat hij de agenten tijdens een verkeerscontrole in de Schubertstraat met een laserpen heeft beschenen. Het wapen werd in beslag genomen.

Met skelter tegen boom

LANGEZWAAG – De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een ongeval dat woensdagavond rond 21.30 uur plaatsvond op de Lytse Wyngaerden. Daarbij raakte een 16-jarige inwoner van Langezwaag gewond. De jongen reed op een gemotoriseerde skelter op de openbare weg en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. De jongen, die geen helm droeg, raakte gewond aan zijn hoofd. Hij werd per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Aangehouden voor mishandeling en bedreiging

WOUDSEND- De politie heeft woensdagavond in een horecagelegenheid aan de Weachswal een 53-jarige inwoner van Woudsend aangehouden op verdenking van zware mishandeling en bedreiging. De man gooide een glas in de richting van de eigenaar van de zaak die het glas ternauwernood kon ontwijken. Het glas sloeg tegen een muur kapot. De scherven kwamen in het gezicht van een 17-jarige inwoonster van Enter terecht . Met lichte verwondingen moest zij zich onder behandeling van een arts stellen. Daarnaast bedreigde de verdachte een 41-jarige inwoonster van Woudsend die op dat moment ook in de horecagelegenheid aanwezig was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een 20-jarige inwoner van Tijnje, die bij de verdachte hoorde en ook erg vervelend was, werd eveneens aangehouden. Na verhoor bleek hij geen strafbare feiten te hebben gepleegd en werd heengezonden. De slachtoffers deden aangifte. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor steekincident

WIJNJEWOUDE – De politie heeft het onderzoek van een vechtpartij in en bij een feesttent aan de Te Nijenhuiswei, waarbij een 22-jarige inwoner van de Hemrik gewond raakte, afgerond. Het slachtoffer werd tijdens een ruzie door een feestganger met een voorwerp gestoken. Hij liep daarbij een diepe wond op in zijn zij. Het slachtoffer verklaarde tegenover de agenten dat een groepje van 3 á 4 mannen regelmatig ruzie met hem zocht. Hij reageerde daar niet op. Toen hij de feesttent om 02.00 uur verliet, zag hij het groepje weer en zij zochten opnieuw de confrontatie. Het slachtoffer maakte daarover een opmerking en werd vervolgens aangevallen. Hij kon uiteindelijk ontkomen door in een bosje te springen en zich daar schuil te houden. Eenmaal thuis ontdekte de 22-jarige man dat hij gewond was geraakt. Hij werd door een familielid naar het ziekenhuis in Drachten gebracht waar hij twee dagen heeft moeten verblijven.

De politie kwam de verdachten op het spoor via een getuigenoproep. Diverse getuigen meldden zich. De verdachten, een 20, 22 en een 23-jarige inwoner van Drachten werden op 17 juli aangehouden. Na verhoor en een bekentenis van de 22-jarige verdachte mochten de andere mannen naar huis. Zij hadden niets met het incident te maken. De 22-jarige verdachte zit nog vast.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan