Donderdag 19 april

Politieberichten van donderdag 19 april

Politie zoekt getuigen van mishandeling

SNEEK – De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die zondag 1 april plaatsvond omstreeks 03:30 uur op de Parkstraat / hoek Prins Hendrikkade. Daar werd een 22-jarige taxichauffeur uit Stiens door één of meerdere personen zonder duidelijke aanleiding mishandeld. De taxichauffeur liep daarbij onder meer een gebroken neus op. De chauffeur was kort daarvoor verzocht enkele personen vanuit Sneek naar Wjelsryp te vervoeren. Een passagier in de taxibus, een 22-jarige inwoner van Wjelsryp, werd eveneens mishandeld. Van één van de daders, behorende bij een groepje van in totaal vier personen, is bekend dat hij twee oorbellen in één oor droeg.De politie roept mogelijke getuigen of mensen die anderszins informatie over deze mishandeling hebben, zich via 0900-8844 te melden. Wilt u anoniem blijven, dan kunt u viatelefoonnummer 0800 – 7000 contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.

Vernieling van nesten

FRYSLAN – De politie onderzoekt de vernieling van drie nesten van buizerds. Tijdens een gezamenlijke controle met de provincie Fryslân ontdekten de agenten dinsdag dat in Warten, Nij Beets en Drachten drie nesten van buizerds met hagel waren beschoten. De nesten raakten daardoor zwaar beschadigd en de broedende vogels konden dan ook niet meer gebruik maken van het nest. De politie doet dan ook onderzoek naar diegene die hiervoor verantwoordelijk is.

Airbags gestolen

HEERENVEEN – De politie onderzoekt de diefstal van in totaal 15 airbags. De airbags werden in de nacht van dinsdag op woensdag weggenomen uit auto’s die op het terrein stonden van een garagebedrijf aan de Kattebos. Een 46-jarige inwoner van Drachten deed namens het bedrijf aangifte.

Gestolen auto in beslag genomen

HEERENVEEN – De politie heeft woensdagochtend op de Zestienroeden een gestolen auto aangetroffen. De auto stond in de berm en daarnaast was er duidelijk schade zichtbaar aan de auto. Toen agenten het kenteken natrokken, bleek het voertuig als gestolen gesignaleerd te staan. De auto bleek namelijk een dag eerder in de stad Groningen gestolen te zijn. Het voertuig werd dan ook voor nader onderzoek in beslag genomen.

Man valt van ladder

OWSTERHAULE – De politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een ongeval op de Jetze Vedlstraweg. Een 69-jarige inwoner van Joure was daar op het dak van een hal van het Nationaal Openbaar Vervoer Museum aan het werk toen hij plotseling duizelig werd. De man viel daarop van het dak op een enkele meters lager gelegen dak van een bushokje. Het slachtoffer werd met behulp van een hoogwerker van de brandweer van het dak gehaald en vervolgens met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Inbraak winkel

SINT NICOLAASGA – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een winkelpand aan de Gaastweg. In de nacht van dinsdag op woensdag werd in het pand een kluis opengebroken en een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De 65-jarige eigenaar uit Sint Nicolaasga deed aangifte. Het is onduidelijk hoe de dader of daders zich toegang tot het pand hebben verschaft. Mogelijk is gebruik gemaakt van een valse sleutel.

Vrouw valt van paard

BANTEGA – De politie heeft woensdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Mr. Wijmaweg. Een 30-jarige inwoonster van Lemmer was daar in een weiland van een paard gevallen en bovenop een houten hekwerk terecht gekomen. Een ambulance bracht het slachtoffer met borstklachten naar het UMCG in Groningen.

Man aangehouden voor vernieling

OOSTERWOLDE – De politie heeft woensdagavond op de Tjongerhof een 36-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging. De man had eerder die avond een ruit van een woning vernield. Agenten wilden hem daarop aanspreken. Toen ze arriveerden op de Tjongerhof zagen ze de 36-jarige lopen met een bijl. Hij sloeg daarmee op een lantaarnpaal. De paal raakte daardoor beschadigd. Vervolgens liep de man met de bijl op de agenten af en nam een dreigende houding aan. Agenten wisten de man er van te overtuigen om de bijl neer te leggen. Vervolgens werd de 36-jarige aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

WOLVEGA – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs van een 43-jarige automobilist uit Wolvega ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten controleerden de bestuurder in de Beatrixstraat. Omdat ze het vermoeden hadden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 595 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal.

Man aangehouden voor belediging

BURGUM – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 19-jarige inwoner van Burgum aangehouden op verdenking van belediging. Surveillerende agenten kregen een melding dat in een opvanghuis aan de Prinses Margrietstraat een man het pand niet wilde verlaten. Al snel werd duidelijk dat de 19-jarige één van de huisregels had overtreden, de Burgumer was namelijk zwaar onder invloed van alcohol. Reden voor het personeel om hem tijdelijk de toegang te ontzeggen. De man weigerde te vertrekken. Pas toen de agenten arriveerden, verliet hij het gebouw. Daarbij beledigde hij de agenten een aantal keren. Die hielden hem vervolgens aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Fietser ernstig gewond na aanrijding

LEEUWARDEN – Een fietser (leeftijd en woonplaats nog onbekend) is donderdagochtend op de Stationsweg ernstig gewond geraakt. De man kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een vrachtauto. De fietser raakte daarbij ernstig gewond. Het personeel van de ambulance en traumahelikopter stabiliseerden het slachtoffer, waarna hij per traumahelikopter werd overgevlogen naar het UMCG in Groningen. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft ter plaatse onderzoek verricht. Door het ongeval was de Stationsweg ruim een uur afgesloten.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan