Fryslân, 18-06-2009 • Politieberichten van woensdag 17 juni 7:00 en donderdag 18 juni 7:00

Metselawier: rijbewijs ingevorderd van een beginnend bestuurder
De politie heeft dinsdagochtend op de Lauwersseewei het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige beginnend bestuurder uit Dokkum. De man viel op toen hij met hoge snelheid agenten in een onopvallend surveillance voertuig passeerde. De agenten volgden het voertuig en constateerden dat hij met een snelheid van 162 kilometer per uur reed, waar 100 kilometer per uur is toegestaan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor de snelheid en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bolsward: fietser onderuit
De politie heeft woensdagmiddag een ongeval afgehandeld op de Oude Rijksweg. Een 14-jarige jongen uit Harlingen en een 14-jarig meisje uit Witmarsum fietsten naast elkaar en kwamen met de sturen tegen elkaar aan. Hierdoor kwamen zij beiden ten val. De jongen is met polsletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Harlingen: twee verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging
De politie heeft woensdagavond twee 14-jarige inwoners van Harlingen aangehouden die ervan worden verdacht een 14-jarige inwoner van Wolvega diezelfde avond op de Grote Ossenmarkt te hebben mishandeld. Daarbij liep de jongen een gebroken neus op. Het slachtoffer bleek dinsdagavond ook al door de twee jongens te zijn mishandeld. De jongen heeft zich onder medische behandeling moeten stellen De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Leeuwarden: bedreiging met vuurwapen
De politie heeft woensdagavond op het Stationsplein een 37-jarige inwoner van Schiedam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een 56-jarige inwoonster van Heerenveen met een vuurwapen heeft bedreigd. Toen de medewerkster bezig was met het afsluiten van de loketten kwam de verdachte het NS station binnen. Omdat zij de schuifdeuren naar de loketruimte ook had afgesloten, kon de man niet naar binnen. De man bleef vervolgens hevig gebarend voor de deur staan omdat hij naar binnen wilde. Nadat zij de man duidelijk had gemaakt dat de loketten gesloten waren, pakte hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en richtte deze op de vrouw. Daarna liep de man het perron op waarna hij direct daarna door de politie werd aangehouden. Het vuurwapen werd door de agenten in beslag genomen. De man is overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten.

Oldeholtwolde: aanrijding met letsel
Bureau Verkeersongevalsanalyse van politie Fryslân onderzoekt een éénzijdige aanrijding die woensdagmiddag op de Rijksweg A32 plaatsvond. Daarbij raakte een 32-jarige inwoner van De Witte Paarden gewond. Getuigen zagen de automobilist met hoge snelheid slingerend over de weg rijden. Op de afslag Ter Idzard zagen zij dat hij de macht over het stuur verloor en met zijn auto over de kop sloeg en in de berm terechtkwam. De man is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Omdat de man naar inwendig gebruik van alcohol rook, werd bij hem een bloedproef afgenomen. De afslag werd voor het verkeer tijdelijk afgesloten.

Noardburgum: politie zoekt getuige inbraak kermisattractie
De politie zoekt getuigen van een inbraak en een vernieling op de Hanegraaffweg in de buurt van een kermisattractie. In de nacht van vrijdag 12 juni en zaterdag 13 juni werden er uit een aanhangwagen met huif 60 beren weggenomen. Tevens werd er een zweefmolen vernield. Een 21-jarige vrouw uit Hoogezand deed aangifte. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Leeuwarden: insluiping in woning
De politie onderzoekt een insluiping in een woning aan de Mr. P.J. Troelstraweg. Woensdagmiddag kwam men de woning binnen doordat de bewoonster de schuifpui open had laten staan, waarna een radio en cd-speler werden weggenomen. Een getuige had gezien dat een man de woning was binnen gegaan en gaf het volgende signalement:

[ul][li]Lengte 1.75 m[/li]
[li]Leeftijd ongeveer 30 jaar[/li]
[li]Donkere huidskleur[/li]
[li]Normaal postuur[/li]
[li]Kroes haar[/li]
[li]Droeg een wijde lichtblauwe spijkerbroek en een geel/groen t-shirt[/li][/ul]

De 81-jarige bewoonster deed aangifte. De politie komt graag in contact met getuigen, zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Drachten: brand in woning
De politie heeft woensdagavond de brandweer geassisteerd bij een brand in een woning aan de Sint Jansberg. De 35-jarige bewoner werd wakker van de rook en belde de politie. De brandweer had de brand snel onder controle. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een oververhit strijkijzer. De bewoner is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: man aangehouden op verdenking van bedreiging met vuurwapen
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Weaze een 30-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. Agenten kregen de melding dat een man op straat met een vuurwapen stond te zwaaien. Ter plaatse troffen zij een voor hen bekende man aan, die zich agressief gedroeg. De agenten hebben hierop uit voorzorg het vuurwapen getrokken en de man vervolgens aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan