Politieberichten van donderdag 18 augustus


Politie rond onderzoek naar zware mishandeling af

LEEUWARDEN- De politie heeft het onderzoek afgerond van een geval van poging zware mishandeling, poging doodslag/ openlijke geweldpleging die op Hemelvaartsdag tussen 21.30 uur en 22.00 uur ’s avond plaatsvond bij een BP tankstation aan de Drachtsterweg.

Mishandeling

Tussen bovengenoemde tijdstippen werd het slachtoffer, een 18-jarige inwoonster van Leeuwarden, door drie meisjes zo zwaar mishandeld dat zij zich onder doktersbehandeling heeft moeten stellen.
Het slachtoffer had die bewuste avond in het tankstation sigaretten gekocht. Toen ze na het afrekenen naar buiten liep werd zij door de drie verdachten aangesproken. Vervolgens ontstond een woordenwisseling waarbij over en weer woorden vielen. Het slachtoffer werd vervolgens met haar fiets omver geduwd waarna zij ten val kwam en zodanig werd geschopt en geslagen waardoor zij haar bewustzijn verloor.

Onderzoek

Op 18 juni plaatste de politie een getuigenoproep waarbij het verzoek aan een onbekende vrouwelijke getuige die het slachtoffer geholpen had en passerende automobilisten werd gedaan om zich te melden. Het slachtoffer liep tijdens de mishandeling een gekneusde schouder, diverse gekneusde ribben en een hersenschudding op en raakte ernstig getraumatiseerd. Naar aanleiding van deze getuigenoproep, meldde de onbekend vrouwelijke getuige zich bij de politie.

Aanhouding verdachten

Naar aanleiding van eigen onderzoek en getuigenverklaringen, kwam de politie de drie verdachten van 17, 17, en 15 jaar, allen inwoonsters van Leeuwarden, op het spoor. De drie verdachten werden aangehouden en uitgebreid verhoord op het politiebureau. Tegen twee van drie verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Het proces-verbaal van één van de 17-jarige verdachten werd geseponeerd. Zij had niets met de zaak te maken. Na verhoor werden de verdachten in overleg met de officier van justitie in vrijheid gesteld.

Politie zoekt getuige van beroving

LEEUWARDEN- De politie is op zoek naar een getuige van een beroving die dinsdagavond in de buurt van de tunnel onder de Oostergoweg door plaatsvond. Rond 19:45 uur werd een 44 -jarige inwoonster van Leeuwarden, die in haar scootmobiel reed, door vier mannen in de leeftijd van 20-jaar overvallen. Daarbij werd onder bedreiging van een mes een geldbedrag van haar gestolen. De vier mannen, waarvan drie gekleurde petjes droegen en één een capuchon, gingen er na hun daad vandoor en verdwenen in onbekende richting. De politie wil graag in contact komen met de getuige die ten tijde van de overval met zijn hond, een bastaard Duitse Herder, in de richting van de overval liep. Hij kan contact met de politie zoeken via het telefoonnummer 0900-8844. Andere getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze overval kunnen eveneens via dit telefoonnummer met de politie bellen. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000

Controle auto’s met aanhangwagens

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag op het Kalverdijkje een controle uitgevoerd op voertuigen met aanhangwagens. Daarbij werden acht bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken van een kentekenplaat op de aanhangwagen. Daarnaast kreeg een bestuurder een bekeuring omdat de verlichting van de aanhangwagen niet werkte en kregen twee automobilisten een bekeuring omdat ze beschikten over verkeerd rijbewijs. Vier bestuurders konden helemaal geen rijbewijs tonen en kregen daarvoor ook een bekeuring.

Vrouw gewond bij aanrijding met bromscooter

DRACHTEN – De politie heeft woensdagmiddag op de Drift een aanrijding met letsel afgehandeld. Daarbij raakte een 60-jarige inwoonster van Drachten aan haar knie en elleboog gewond. De vrouw reed op haar snorfiets en werd tijdens het afslaan naar de Kerkstraat gehinderd door een andere bromfietser (leeftijd en woonplaats onbekend). Vervolgens raakten beide bromfietsers elkaar waarna beiden ten val kwamen. Hierbij raakte de vrouw gewond. Zij werd voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Proces-verbaal voor rijden onder invloed zonder rijbewijs

OOSTERWOLDE- De politie heeft woensdagmiddag op de Snellingerdijk een 32-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden voor het rijden onder invloed en voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de man zonder helm rijden en hielden hem staande voor een controle. Toen zij hem aanspraken bleek hij alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar politiebureau voor een ademanalyse waar hij 425 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Brand verwoest camper

DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag de brandweer geassisteerd bij een brand aan de Bloemkamp. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in de camper. In de camper zaten twee gasflessen waarvan een tijdens de brand explodeerde. Vervolgens vatte het dak van de naastgelegen woning vlam. De bewoners van de woning en van de naast gelegen woningen werden door de politie gewaarschuwd en uit hun woning gehaald. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand

Man aangehouden voor vernieling raam

BOLSWARD – De politie heeft woensdagmiddag bij een school aan de Blink een 21-jarige inwoner van Bolsward aangehouden op verdenking van vernieling van een raam. Een getuige zag dat de man met een steen een raam van een deur van de hoofdingang vernielde en belde direct via 1-1-2 de politie. Eenmaal ter plaatse bleken nog drie ramen vernield te zijn. De agenten troffen de verdachte op het schoolplein aan en hielden hem aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Een 33-jarige inwoner van Arum deed aangifte.

Man aangehouden voor dronkenschap en belediging

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond een 32-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap en belediging. De man gedroeg zich vervelend in een restaurant aan de Larixstraat, waarna de eigenaar de politie de belde. De man werd vervolgens aangehouden waarbij hij de agenten beledigde. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Proces-verbaal voor overtreding gebiedsverbod

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag en in de nacht van woensdag op donderdag een 43-jarige en een 28-jarige inwoner van Leeuwarden bekeurd op verdenking van overtreden van een gebiedsverbod. Woensdagmiddag zag een agent de 43-jarige man op de Gardeniersweg lopen waarna hij werd aangehouden. Hij had een centrumverbod ter zake de voetbalwet. De andere verdachte werd ’s nacht in de Peperstraat aangehouden. Hij had een verbod opgelegd gekregen omdat hij zich in verleden vervelend in het centrum van Leeuwarden had gedragen. De mannen kunnen een verlenging van het verbod verwachten. Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Vissers en schippers beboet

GEMEENTE FRANEKERDEEL – De politie heeft woensdag tussen 12.30 en 18.30 uur tijdens een controle op het Van Harinxmakanaal vier vissers en twee schippers beboet. Over het algemeen hadden de vissers het aardig voor elkaar. Vier bleken zonder schriftelijk toestemming te vissen en kregen hiervoor een bekeuring. Twee schippers van snelle motorboten kregen proces-verbaal voor het varen zonder vaarbewijs.

Boot met trailer gestolen

APPELSCHA – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een speedboot met trailer. Tussen dinsdag 8.00 uur en woensdag 15.00 uur werd de boot weggenomen vanaf de oprit van een woning aan het Smidslaantje. Het betreft een rubberboot met een vast stuur en vaste bodem met een Mercury BB 60 pk motor op een kanteltrailer. De 41-jarige bewoner deed aangifte.

Man met drugs aangehouden

SNEEK – De politie heeft woensdag rond het middaguur op het station een 27-jarige man uit Sneek aangehouden. Tijdens een controle bleek dat deze bekende van de politie heroïne en cocaïne op zak had. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht de man het bureau met proces-verbaal weer verlaten.


112Fryslan

})