Fryslân, 17-09-2009 • Politieberichten van woensdag 16 september 07.00 uur tot donderdag 17 september 07.00 uur.

Surhuisterveen: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagochtend op De Meander een aanrijding afgehandeld, waarbij een 12-jarige fietsster uit Surhuisterveen gewond raakte. Een 31-jarige automobilist uit Harkema hield onvoldoende rechts en raakte het meisje. Ze kwam ten val en werd met letsel aan haar enkel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Dokkum: politie houdt verdachte aan voor diefstal velgen
De politie heeft woensdagochtend een 18-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van diefstal. Een getuige had gezien dat de man bij een bedrijf aan de Fortuinkruid velgen had gestolen. De politie werd gewaarschuwd en na een korte zoektocht werd de 18-jarige Dokkumer aangehouden. Bij de aanhouding troffen de agenten twee velgen bij de man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Joure: man meldt zich bij politie na verkeersruzie
Een 44-jarige inwoner van Joure heeft zich woensdagmiddag bij de politie in zijn woonplaats gemeld. De man bekende dat hij dinsdagavond betrokken was bij de verkeersruzie op de A7 nabij het verkeersplein. Daar werd die avond een 33-jarige buschauffeur uit Swifterbant mishandeld. De 44-jarige Jouster werd door de agenten als verdachte gehoord. Tijdens het verhoor ontkende de man dat hij de chauffeur had geslagen en geschopt. De politie doet verder onderzoek in deze zaak, zo wordt er onder andere nog gesproken met getuigen.

Heerenveen: politie onderzoekt woninginbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Burgemeester Falkenaweg. De inbraak werd tussen zaterdag 5 september en donderdagnacht 17 september gepleegd. Men kwam vermoedelijk binnen door het forceren van een raam waarna er onder andere sierraden werden weggenomen. De 70-jarige bewoner deed aangifte.

Burgum: politie houdt verkeerscontrole
De politie heeft woensdagmiddag en –avond een algemene verkeerscontrole gehouden op diverse plaatsen in en rondom Burgum. Dit resulteerde in het opmaken van in totaal veertien processen-verbaal. Twee processen verbaal waren voor het niet handsfree bellen, vijf voor het niet dragen van de autogordel, één voor het inrijden van een gesloten verklaring, vijf voor het overschrijden van de maximum snelheid en één voor het veroorzaken van gevaar of hinder bij wegwerkzaamheden.

Drachten: politie houdt man aan voor zware mishandeling
De politie heeft woensdagavond op de Schwartzenberghlaan een 39-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Agenten kregen de melding dat een automobilist was ingereden op een man. Ter plaatse verklaarden getuigen dat de automobilist in een woning zat en de 39-jarige werd daar door de agenten aangehouden. Het slachtoffer, een 43-jarige man uit Drachten, werd met hoofd- en armletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De politie onderzoekt de aanleiding van het incident.

112Fryslan

})