Donderdag 17 november

Politieberichten van donderdag 17 november

Gereedschap gestolen

KOOTSTERTILLE- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak uit een bestelwagen die geparkeerd stond in de Kanselarije. De inbraak in de auto vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag. Men sloeg een zijraam in, waarna diverse gereedschappen weggenomen werden. De 23-jarige eigenaar uit Kootstertille deed aangifte.

Controle op bromfietsers

DRACHTEN – De politie heeft woensdag op de Folgeralaan een bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal werden 17 bromfietsers gecontroleerd en werd 10 keer proces-verbaal opgemaakt. Daarvan waren twee voor het rijden op de hoofdrijbaan in plaats van het verplichte fiets-/bromfietspad en acht voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Bij drie van deze acht werd het kentekenbewijs deel 1a ingenomen. Deze bestuurders krijgen 28 dagen de tijd om de bromfiets in orde te maken. De hoogst gemeten snelheid op de rollentestbank was 72 kilometer per uur. De bromfietscontrole maakt deel uit van de verkeerscampagne die politie Fryslân in de maand november voert. De komende twee weken blijft de politie Fryslân intensief controleren op bromfietsers. Kijk voor meer informatie over de campagne op [url]www.wijkiezenvoorveiligheid.nl[/url].

Rijbewijs ingevorderd

HARLINGEN – De politie heeft woensdagmiddag op de Fahrenheitstraat het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige man uit Oentsjerk. De man reed hier met een snelheid van 178 kilometer per uur, terwijl 120 kilometer per uur toegestaan is. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Krantendief aangehouden

HEERENVEEN – De politie heeft woensdagmiddag op de Trambaan in Heerenveen een 30-jarige man uit Wolvega aangehouden. Een getuige had gezien dat de man een krant uit het krantenrek bij het station wegnam zonder te betalen en waarschuwde de politie. De hield de man aan en bracht hem voor verhoor over naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

DAMWOUDE – De politie heeft woensdagmiddag op de Conradi-Veenlandstrjitte een 39-jarige vrouw uit Damwoude aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw verliet de winkel met enkele boodschappen zonder deze af te rekenen. De politie bracht haar over naar het bureau. Na verhoor mocht ze met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Twee inbrekers aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagavond twee 19-jarige mannen uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging inbraak. Een vrouw belde de politie toen zij vanuit haar slaapkamerraam zag dat de mannen de voordeur van haar woning aan De Bird probeerden te forceren. Ze werden echter gestoord toen een buurman langs kwam rijden en gingen er vandoor. De vrouw gaf een duidelijk signalement van de inbrekers door en niet veel later zagen surveillerende agenten de mannen op de Gealanden lopen. Eén man kon direct worden aangehouden. De andere wist er vandoor te gaan, maar werd na een korte achtervolging ook aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het bureau. Hier werden zij voor nader onderzoek ingesloten

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan