Politieberichten van donderdag 17 juni.

Milieu- en transportcontrole
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdag tussen 07.30 en 16.00 uur een milieu- en transportcontrole gehouden langs de A7 tussen Kornwerderzand en Heerenveen. In totaal zijn acht voertuigen gecontroleerd. De agenten controleerden onder andere op afval, gevaarlijke stoffen en grondsamenstelling. Er werd twee keer een proces-verbaal opgemaakt voor een onvolledig vervoersdocument en één ter zake overbelading.

Drie gewonden bij aanrijding
WIJNJEWOUDE- De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding met letsel op de Opperhaudmare afgehandeld waarbij drie personen gewond raakten. De vermoedelijke oorzaak van het ongeval was, dat een 58-jarige automobiliste uit Haule, die uit de richting van Drachten kwam, vermoedelijk met haar auto op de linkerweghelft terecht kwam. Op dat moment reed daar een vrachtwagen met een tankoplegger die bestuurd werd door een 23-jarige inwoner van Egwierum. Deze kwam uit de richting van Wijnjewoude. De bestuurder van de vrachtwagen kon de auto van de 58-jarige vrouw niet meer ontwijken waardoor beide voertuigen tegen elkaar botsten. De vrachtwagen kwam door de aanrijding op de linkerweghelft terecht en botste vervolgens op een tweede auto die bestuurd werd door een 43-jarige inwoner van Boijl. De vrachtwagen met tankoplegger die rioolslib had vervoerd die op dat moment leeg was, kwam door de aanrijding in een bermsloot terecht. Beide bestuurders van de personenauto’s raakten door de aanrijding bekneld en gewond. Zij moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Ook de bestuurder van de vrachtwagen raakte door de aanrijding gewond. Alle drie bestuurders zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Drachten, Leeuwarden en Groningen. De weg bleef tot 21.00 uur afgesloten.

Man aangehouden voor diefstal van laptop
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag in een winkel aan de Centrale een 42-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een laptop. Uit de winkel bleek eerder die dag een laptop door de verdachte te zijn gestolen. Toen de verdachte man zich opnieuw in de winkel bevond, werd hij door het winkelpersoneel herkend. Door direct 1-1-2 te bellen kon de politie de man in de winkel aanhouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Een 50-jarige bedrijfsleider deed aangifte.

Brand in schuur
GORREDIJK – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag geassisteerd bij een brand aan de Dwersfeart. Omstreeks half drie kreeg men de melding dat er een schuur in brand stond. De brandweer was snel ter plaatse. De 56-jarige eigenaresse van de schuur gaf aan dat men die avond had gebarbecued. In de schuur lagen blokken hout en stonden vuilcontainers. Waarschijnlijk zijn er tijdens het weggooien van het afval enkele gloeiende kolen meegekomen. Het schuurtje is vervolgens compleet uitgebrand. Er zijn verder geen gewonden gevallen.

112Fryslan