Fryslân, 16-07-2009 • Politieberichten van woensdag 15 juli 07.00 uur t/m donderdag 16 juli 07.00 uur

Terherne: stoffelijk overschot in kanaal is van vermiste man
De politie heeft het onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van een stoffelijk overschot in het Prinses Margrietkanaal grotendeels afgerond. De identiteit van de aangetroffen persoon is inmiddels bekend. Het gaat om een 40-jarige man uit Joure. De man werd sinds mei 2000 vermist. Dinsdagmiddag troffen werknemers van een baggerbedrijf bij het ophalen van bagger nabij de brug de Oude Schouw een lichaam aan. Zij alarmeerden de politie die het gebied afzette. Tijdens het onderzoek, met medewerking van de waterpolitie van de KLPD, de brandweer en de medewerkers van het baggerbedrijf, werd ook een auto aangetroffen. De auto bleek eigendom te zijn van de overleden man. Er zijn geen aanwijzingen die duiden op een misdrijf.

Ee: politie onderzoekt inbraak in botenstalling
De politie onderzoekt een inbraak in een botenstalling aan de Stienfeksterwei waarbij een zwarte buitenboordmotor van het merk Mercury werd weggenomen. Tussen dinsdag 7 juli en woensdag 15 juli kwam men binnen na het forceren van een ruit. Een 37-jarige man uit Burdaard deed aangifte.

Leeuwarden: politie houdt dealers en drugsgebruikers aan
De politie heeft dinsdagochtend in een onderzoek naar de handel in drugs op de Weaze in totaal zeven mensen aangehouden en gehoord. Naar aanleiding van klachten over drugsgebruik is door de politie een intensief onderzoek ingesteld. Het onderzoek richtte zich op de verstrekkers en gebruikers van drugs. De agenten in burger hadden post gevat in de buurt van de Weaze. Zij hielden vijf mannen uit Leeuwarden aan op verdenking van het in bezit hebben van drugs waarvan tegen één man proces-verbaal wordt opgemaakt. Deze mannen werden na verhoor heengezonden. Daarnaast werden een 18-jarige man uit St. Annaparochie en een 22-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het handelen in drugs. In de woning van de Leeuwarder trof de politie 50 bolletjes harddrugs en geld aan. De drugs en het geld werden door de politie in beslag genomen. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Terwispel: vrouw gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagmiddag op de rijksweg A7een aanrijding afgehandeld waarbij een 36-jarige automobiliste uit Augustinusga gewond raakte. De bestuurster moest afremmen voor het verkeer dat voor haar reed. Een 36-jarige automobilist uit Veendam die achter haar reed, zag dit te laat en kon een botsing niet voorkomen. Door de klap sloeg de auto van de vrouw twee keer over de kop waarna deze in de middenberm op de kop tot stilstand kwam. De vrouw is met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: politie onderzoekt woninginbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Larixstraat. Tussen dinsdagmiddag en woensdagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden een laptop, een fotocamera, een dvd-camera en een horloge weggenomen. De 42-jarige bewoner deed aangifte.

Vlieland: politie houdt drie mannen aan voor vernieling
De politie heeft woensdagavond op de Badweg een 17-jarige jongen uit Oosterbeek en een 18- en 21-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van het vernielen van een hekwerk. Een getuige zag dat het drietal een houten hekwerk vernielden en belde hierop direct de politie via 1-1-2. Agenten kwamen ter plaatse en zagen drie mannen die voldeden aan het signalement wat de getuige had doorgegeven. Vervolgens zagen de agenten dat één van de mannen een houten balk kapot sloeg, waarna de drie werden aangehouden. De verdachten bekenden de vernieling gepleegd te hebben en werden na verhoor heengezonden. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: politie houdt man aan voor diefstal
De politie heeft woensdagavond aan de Surinamesingel een 34-jarige man uit Heerenveen aangehouden op verdenking van diefstal van geld. De man was op de Oude Koemarkt in een horecagelegenheid en vroeg aan een personeelslid om geld te wisselen. Op het moment dat het personeelslid naar achteren ging om te wisselen, deed de Heerenvener een greep uit de kassa. Dit werd gezien door de medewerker die hierop de politie belde. De man was ondertussen vertrokken, maar kon op aanwijzing van een getuige uiteindelijk worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. Een 33-jarige man uit Heerenveen deed aangifte.

112Fryslan

})