Donderdag 16 februari

Politieberichten van donderdag 16 februari

Gereedschap gestolen

HARLINGEN- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijfsauto die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond in de Galjoenweg. De deur van de auto werd opengebroken waarna allerlei gereedschappen werden weggenomen waaronder een flex, klopboor, accuboor, breekhamer, stofzuiger en spijkerkanon. De 52-jarige eigenaar uit Harlingen deed aangifte.

Quadonderdelen gestolen

BERLIKUM- De politie onderzoekt de diefstal van onderdelen van een quad die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond aan de Tichelersdijk. In die nacht werden twee containers opengebroken waarna de onderdelen van de volledig gedemonteerd quad werden weggenomen. De quad was in reparatie en volledig door de 39-jarige eigenaar uit Berlikum gedemonteerd. Hij deed aangifte.

Getuige betrapt fietsendief

LEEUWARDEN- De politie heeft na een oplettende actie van een getuige een 66-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De getuige zag de man een witte damesfiets wegnemen en waarschuwde via 1-1-2 de politie. Agenten waren snel ter plaatse en troffen de verdacht nog aan. In de fietstassen van zijn eigen fiets werden diverse gereedschappen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij het plegen van een fietsdiefstal. De fiets en het gereedschap werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Hennepkwekerij ontmanteld

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmorgen op de Roptastate een in werking zijnde hennepkwekerij opgerold. In de woning troffen de agenten 60 planten aan. De elektriciteit werd illegaal afgenomen. Er werden geen aanhoudingen verricht. De planten en apparatuur werden in beslag genomen.

Auto in brand gestoken

SNEEK- De politie stelt een onderzoek in naar een autobrand die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond op de Balthuskade. Rond 03.30 uur schrokken omwonenden wakker van een doffe knal. Toen men naar buiten keek bleek een bestelbus in brand te staan. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle. Uit onderzoek bleek dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. Een 40-jarige inwoner van Sneek deed aangifte.

Sieraden buit bij inbraken

DAMWOUDE- De politie onderzoekt twee inbraken die woensdagavond tussen 17.30 uur en 23.00 uur plaatsvonden in twee woningen aan de Hearewei. Bij beide woningen kwamen de daders via een raam binnen. Uit een van de woningen werden een televisie en sieraden gestolen. Uit een andere woning werd een gummiknuppel weggenomen. De beide bewoners deden aangifte (gegevens onbekend).

Aangehouden voor verduistering

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond in een woning aan De Groene Ster een 67-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van verduistering. De man had op 13 januari een auto meegekregen voor een proefrit maar had het voertuig niet meer terug gebracht. Oplettende agenten zagen de groene Lancia op de oprit van de woning staan en belden bij de verdachte aan. Toen hij de voordeur open deed werd hij aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het garagebedrijf deed aangifte.

Inbraak woning

IJLST- De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Pream die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond. De dader(s) kwam(en) de woning x via een raam aan de achterzijde van de woning binnen. De woning werd helemaal doorzocht, waarna een laptop, een spiegelreflexcamera, een mobiele telefoon, een tabloid en gouden sieraden werden weggenomen. De 46-jarige bewoner deed aangifte.

Gelegenheid maakt de dief

De inwoners van Fryslân kunnen een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van het aantal woninginbraken. Zorg voor goed hang- en sluitwerk en sluit deuren en ramen af als u uw huis verlaat. Laat bovendien een bewoonde indruk achter en laat alle verlichting die u normaal ook in uw woning aan heeft branden bij uw afwezigheid. Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en tablets in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. Installeer daarnaast een programma op uw computer, laptop, smartphone of tablet om deze bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren. Op de website [url]www.keurmerkveiligwonen.nl/consument[/url] leest u alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken of ga naar [url]www.123inbraakcheck.nl[/url] en test hoe snel een inbreker uw huis binnen kan komen.

Inbreker overlopen

LEKKUM- De politie heeft woensdagavond rond 19:30 uur een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Buorren. Een getuige zag een auto staan met daarin een persoon. Toen hij naar de auto toe liep, reed de chauffeur snel weg. Direct daarna hoorde hij bij de achterzijde van een woning glasgerinkel en zag hij een man wegrennen. Direct belde hij via 1-1-2 de politie. Deze stelde onmiddelijk in de omgeving een onderzoek in. De inbreker en de auto werden niet meer aangetroffen. In de woning was alles overhoop gehaald en werden in ieder geval sieraden weggenomen. De 58-jarige bewoner doet aangifte.

Man overleden bij tractorongeval

PARREGA- De politie heeft woensdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een dodelijk ongeval op de Angterperlaan. Om 15.50 uur reed een 24-jarige inwoner van Parrega hier op de tractor en sloeg linksaf een boerenerf op. Op het trappetje naast hem op de tractor stond een 64-jarige inwoner van Parrega. Tijdens het afslaan viel de man door onbekende oorzaak van de trap en kwam onder de rijdende tractor terecht. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De bestuurder kreeg slachtofferhulp aangeboden.

Inbraak woning

METSELAWIER- De heeft woensdag een aangifte opgenomen van een inbraak in een woning aan de Stasjonwei. De inbraak vond overdag plaats. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te forceren. Nadat alles overhoop was gehaald, werden uit de woning een televisie, een tabloid en een laptop weggenomen. Een 32-jarige bewoner deed aangifte.

Gelegenheid maakt de dief

Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en tablets in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. Installeer daarnaast een programma op uw computer, laptop, smartphone of tablet om deze bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren. Op de website [url]www.keurmerkveiligwonen.nl/consumentleest[/url] u alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken of ga naar [url]www.123inbraakcheck.nl[/url] en test hoe snel een inbreker uw huis binnen kan komen.

Man aangehouden voor mishandeling

LEMMER- De politie heeft woensdagavond een 45-jarige inwoner van Lemmer aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte sloeg een 65-jarige plaatsgenoot tegen zijn hoofd tijdens een ruzie. Het slachtoffer kwam bij de verdachte op bezoek waarna een woordenwisseling plaatsvond. Vervolgens werden klappen uitgedeeld. Het slachtoffer waarschuwde direct daarna via 1-1-2 de politie. Deze kwam ter plaatse en hield de verdachte aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Vrouw rijdt tegen boom

BERLIKUM- De politie heeft woensdagmiddag op de Bitgumerdyk een aanrijding afgehandeld waarbij een vrouw(leeftijd en woonplaats onbekend)gewond raakte. De vrouw reed in de richting van het Hemmemaplein toen zij om nog onduidelijke reden van de weg reed en tegen een boom tot stilstand kwam. De vrouw werd voor controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Haar 10-jarig zoontje dat bij haar in de auto zat bleef ongedeerd.

Sieraden weg bij inbraak

NOORDWOLDE – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Nieuweweg. Tijdens de vakantie van de bewoners werd een raam opengebroken, waarna gouden sieraden weggenomen werden. De 57-jarige bewoner deed aangifte.

Twee mannen aangehouden voor heling

LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag een 17-jarige man uit Burgum en een 22-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen de 17-jarige man over de Julianastraat rijden. Omdat zij wisten dat de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs is, volgden zij de auto. Op het parkeerterrein van de Centrale parkeerde de man de auto en wilde er vandoor gaan. Hij werd staande gehouden en in de politieauto geplaatst voor nader onderzoek. Daaruit bleek dat de man nog een geldboete open had staan en al drie keer eerder proces-verbaal had gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. De man werd aangehouden en de auto in beslag genomen. Ondertussen controleerden andere agenten de identiteit van de 22-jarige man die als passagier in de auto zat. In de auto vonden zij een laptop en een mes. Omdat het vermoeden bestond dat het hier om een gestolen laptop ging, werden beide mannen ook aangehouden op verdenking van heling. De in de auto aangetroffen goederen werden in beslag genomen. De mannen werden naar het bureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Woninginbraak

HARLINGEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Kimswerderweg. Tussen maandag 13.00 uur en woensdag 16.30 uur werd hier een raam opengebroken, waarna een horloge weggenomen werd. De 39-jarige bewoner deed aangifte.

Horloge gestolen bij inbraak

JOURE- De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Overspitting. Woensdag tussen 13.30 uur en 18.30 uur werd hier een raam opengebroken, waarna de hele woning doorzocht werd. Hierbij werd een horloge weggenomen. De 74-jarige bewoner deed aangifte.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

BURGUM- De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 26-jarige inwoner van Twijzel ingevorderd omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. De politieagenten zagen de man met hoge snelheid op de Dominee Talmasingel door een bocht rijden. Toen de bestuurder de politie zag, ging hij er met hoge snelheid ervandoor. Via de Markt, de Lageweg, waarbij de man diverse verkeersovertredingen pleegde, konden de agenten de automobilist een stopteken geven waaraan hij voldeed. Toen zij hem aanspraken bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau waar hij 650 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 7 uur.

Aangehouden voor heling

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag op de Valeriusstraat een 33-jarige inwoner van Ede en een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van heling. Oplettende agenten zagen de auto rijden en besloten deze te controleren. Uit informatie bleek dat deze auto werd op 13 februari in Utrecht gestolen was. Beide verdachte werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten de auto werd in beslaggenomen.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan