Donderdag 16 april

Fryslân, 16-04-2009 • Politieberichten van woensdag 15 april 07:00 uur tot donderdag 16 april 07:00 uur

Drachten: getuigen gezocht van mishandeling
De politie onderzoekt een mishandeling die maandagavond op de J.G. van Blomstraat heeft plaatsgevonden. Een 20-jarige jongen uit Drachten werd geslagen en geschopt door twee jongens. Op basis van het signalement en op aanwijzing van het slachtoffer konden de verdachten worden aangehouden. Het gaat om een 17-jarige en 18-jarige jongen uit Drachten. De twee werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politie heeft inmiddels meerdere getuigen gehoord, maar is nog op zoek naar andere mogelijke getuigen. Vooral de inzittenden van een auto die zijn uitgestapt om de mishandeling te stoppen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.

Leeuwarden: fietser gewond bij aanrijding auto
De politie heeft woensdagochtend een aanrijding afgehandeld op de Egelantierstraat, waarbij een 61-fietser gewond is geraakt. Vermoedelijk zag een 49-jarige automobilist uit Leeuwarden de tegemoetkomende fietser over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de fietser ten val kwam. De 61-jarige man is met rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Franeker: snelheidscontrole na klachten
De politie heeft woensdagmorgen op de Tzummerweg naar aanleiding van klachten een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden vijftien voertuigen gecontroleerd. Eén automobilist kreeg een bekeuring: hij reed 70 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur toegestaan is.

Harlingen: politie ontmantelt hennepkwekerij
De politie heeft dinsdagmiddag in het Rooie Dorp een hennepkwekerij ontmanteld. Na een anonieme tip besloten de agenten een nader onderzoek in de woning in te stellen. In de kelder vonden ze een kwekerij met 60 planten. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Op verzoek van de politie verscheen de 54-jarige bewoner aan het politiebureau, waar hij werd gehoord.

Oudwoude: snelheidsovertreding
De politie heeft woensdagmiddag op de Lauwersmeerweg het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige beginnend bestuurder uit Buitenpost. De man reed met een snelheid van 142 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur toegestaan is. Hij werd staande gehouden en kreeg een proces-verbaal.

Augustinusga: te snel, onder invloed en zonder rijbewijs rijden
De politie heeft woensdagmiddag op de Turfloane een 37-jarige inwoner van Kootstertille aangehouden. De man reed hier met een snelheid van 118 kilometer per uur, waar 60 kilometer per uur toegestaan is. Nadat hij staande gehouden was, bleek bovendien dat zijn rijbewijs geschorst was en dat hij gedronken had. Op het bureau blies de man 285 ug/l. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

Katlijk: aanrijding
De politie heeft woensdagmiddag op de Schoterlandseweg een aanrijding afgehandeld, waarbij twee bestuurders licht gewond geraakt zijn. Een 33-jarige vrouw uit Heerenveen wilde rechtsaf een erf op rijden en stond stil op de weg om een fietser voor te laten. De automobilist achter haar reed om haar auto heen en vervolgde zijn weg. De 66-jarige vrouw uit Nieuwhorne die daar weer achter reed, had de stilstaande auto echter niet gezien en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Beide auto’s zijn weggesleept en de vrouwen zijn voor controle naar de eerste hulp gebracht.

Kollum: brandstichter aangehouden
De politie heeft woensdagavond een 68-jarige man uit Kollum aangehouden op verdenking van brandstichting. Rond 20.00 uur kwam een melding binnen van een woningbrand aan de Harddraversbaan. Ter plaatse bleek de brandweer de brand al onder controle te hebben. Een getuige verklaarde dat de bewoner tegen hem gezegd had, zijn eigen woning in brand te zullen steken. De verdachte werd kort daarna in verwarde toestand aangehouden, waarbij hij de brandstichting bekende. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: man aangehouden na bedreiging
De politie heeft woensdagavond op de Wismastate een 37-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou hier een 26-jarige plaatsgenoot om onduidelijke reden bedreigd hebben met meerdere messen. Nadat op basis van het doorgegeven signalement eerst een verkeerde man aangehouden werd, kon later alsnog de juiste verdachte aangehouden worden die onmiddellijk bekende. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eastermar: moeder redt zoontje
De politie heeft woensdagavond het ambulancepersoneel geassisteerd nadat een 3-jarig jongetje in De Lits was gevallen. Het was het jongetje gelukt het tuinhekje open te maken, waarna hij in het water terecht gekomen was. De vader zag zijn zoontje in het water drijven en heeft hem er meteen uitgehaald. Het jongetje ademde niet meer, waarna de moeder, een bedrijfshulpverlener, onmiddellijk met beademen begon en het jongetje weer tot leven kreeg. Ondertussen waren de traumahelikopter en twee ambulances ter plaatse gekomen en kon het ambulancepersoneel het van de moeder overnemen. Het jongetje werd onder begeleiding per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd, waar hij het nu goed maakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan