Donderdag 15 september

Politieberichten van donderdag 15 september


Twee verdachten aangehouden voor vernieling bijenstal

LEMMER- De politie heeft in het onderzoek naar de veelvuldige vernielingen van een bijenstal bij de Bijenvereniging Lemmer aan het Lemsterpad op 5 en 6 september een 17-jarige inwoonster van Zuidhorn en een 15-jarige inwoner van Lemmer aangehouden. Zij worden verdacht een aandeel te hebben gehad in de vele vernielingen die in en bij de bijenstal zijn gepleegd. In 2010 was de Bijenvereniging diverse keren het slachtoffer van vernielingen. In maart 2011 was de Bijenvereniging wederom slachtoffer van vernieling en brandstichting. Nadat de schade was hersteld werd in de periode van eind juni tot 6 juli wederom grote schade aangericht aan beide gebouwen van de vereniging. De politie kwam de beide verdachten op het spoor via anonieme tips en getuigenverklaringen. De recherche die bezig is met het onderzoek, denkt dat beide verdachten de vernielingen niet alleen hebben gepleegd maar houdt de mogelijkheid open dat nog andere personen bij de vernielingen betrokken zijn geweest. Zij sluiten meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

Koper van dak gestolen

HEERENVEEN – De politie onderzoekt de diefstal van ongeveer 1000 meter aan koperdraad van een dak van een bedrijf aan de Leeuwarderstraatweg. Tussen dinsdag 6 september en woensdag 14 september moet de diefstal zijn gepleegd. De schade bedraagt meer dan 10.000 euro. Namens het bedrijf werd aangifte gedaan.

Vrouw gewond na aanrijding

HARLINGEN- De politie heeft woensdagmorgen rond 11.00 uur een aanrijding op de Stationsweg afgehandeld. Een 30-jarige inwoonster van Harlingen raakte licht gewond toen zij tijdens het oversteken werd aangereden door een auto, bestuurd door een 49-jarige inwoner van Oppenhuizen. De vrouw werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Drie verdachten inbraak sloopbedrijf nog vast

BROEKSTERWOUDE – De drie verdachten die de politie in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 september heeft aangehouden zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en zitten dus nog steeds vast. De mannen worden ervan verdacht op diverse plaatsen in Noord-Nederland inbraken in sloopbedrijven te hebben gepleegd. De zaak kwam aan het licht toen oplettende agenten de auto van de mannen verdacht in de omgeving van Broeksterwoude geparkeerd zagen staan. Toen zij de Litouwse bestuurder, die op dat moment alleen in de auto zat, aanspraken vertelde deze een onsamenhangend verhaal en vertelde dat hij alleen was en even wilde uitrusten van een lange reis. Omdat de agenten zijn verhaal niet geloofden hielden zij de auto in de gaten. Even later zagen de agenten de auto rijden. Nu zaten drie personen in de auto. Zij besloten vervolgens de bestuurder een stopteken te geven. In het achterste gedeelte van de auto zagen zij katalysatoren en computers liggen. Uit onderzoek bleek dat deze afkomstige waren van een inbraak die net was gepleegd bij een sloopbedrijf aan de Haaijehoek. De drie verdachten van 31-, 34-, en een 64-jaar, allen met een Litouwse nationaliteit, werden aangehouden op verdenking diefstal en inbraak. Bij het bedrijf werden inbraaksporen gevonden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen goederen werden in beslag genomen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmorgen in een woning aan de Droevendal een hennepkwekerij ontmanteld waarbij 940 planten werden aangetroffen. De agenten kwamen de hennepkwekerij op het spoor via een melding van Meld Misdaad Anoniem. Eenmaal in de woning troffen de agenten 940 planten aan. Ook de elektriciteit werd illegaal afgenomen. Alle planten en apparatuur werden in beslaggenomen. Er werden geen verdachten aangehouden.

Vrouw beroofd van geld en sleutels

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een beroving die in de nacht van woensdag op donderdag rond 03.30 uur plaatsvond op de Nieuwestad ter hoogte van de Club-bioscopen. Het slachtoffer, een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden, werd op de Nieuwestad aangesproken door twee mannen. Toen de vrouw tegen de mannen vertelde dat zij geen prijs stelde op contact en naar huis wilde, werd zij van haar fiets geduwd en vastgegrepen door één van de twee. De man eiste geld en hij wilde haar huissleutels. Nadat de vrouw deze onder bedreiging had afgegeven gingen de beide mannen ervandoor. De vrouw deed aangifte.

Signalement verdachte:

· Blanke man

· Bruin haar (stekels)

· Licht T-shirt

· Lichte gekleurde spijkerbroek

· Nederlands sprekend

· Leeftijd ongeveer 20-jaar

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze beroving. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Man rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 38-jarige inwoner van Heerenveen proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man op zijn snorfiets op de Fok rijden. De man voerde geen verlichting en op de snorfiets zat geen verzekeringsplaatje bevestigd. Toen zij de man aanspraken, bleek hij alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 650 ug/l blies. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het rijden zonder verzekering. Daarnaast kreeg hij nog een rijverbod van zeven uur.

Automobilist gewond bij eenzijdige aanrijding

HEERENVEEN- De politie heft woensdagavond op het verkeersknooppunt Heerenveen een eenzijdige aanrijding afgehandeld. Door nog onbekende oorzaak raakte een automobilist (leeftijd en woonplaats onbekend) de macht over het stuur kwijt en sloeg met zijn auto over de kop. De bestuurder kwam bekneld te zitten in zijn voertuig. Hij moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Bejaarde vrouw gewond na beroving

DRACHTEN- De politie stelt een onderzoek in naar een laffe beroving die woensdagavond rond 20.00 uur plaatsvond op de Burgemeester Wuiteweg. Na een uitje met de Zonnebloem wilde het slachtoffer, een 89-jarige inwoonster van Drachten, in een taxi stappen toen er plotseling een persoon op een fiets aan kwam rijden. Hij duwde de bejaarde vrouw om en pakte vervolgens haar handtas. De vrouw kwam ten val en haar belager ging er op de fiets vandoor. Tijdens de val liep de vrouw vermoedelijk een heupfractuur op. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Meldkamer Fryslân plaatste een tweet op @meldkamer_frl met het verzoek om uit te kijken naar de dader. Hij fietste weg in de richting van de Verdeniusstraat maar werd helaas niet meer aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte.

Signalement verdachte:

*Man met een donkere huidskleur
*Leeftijd onbekend.
*Verdachte reed op een dames fiets
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze beroving. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Schennis –en verzetpleger aangehouden

HEERENVEEN- De politie heeft woensdagavond op Gedempte Molenwijk een 31-jarige inwoner van Sint Nicolaasga aangehouden op verdenking van openbare schennis der eerbaarheid en voor het plegen van verzet. Agenten kregen woensdagavond 20.10 uur en melding dat een man zichzelf bevredigde toen hij op zijn fiets reed. Getuigen belden direct via 1-1-2 de politie en gaven een goed signalement en de rijrichting van de verdachte door waarna de politie in de omgeving een onderzoek instelde. Toen de agenten de man aantroffen wenste hij niet aan zijn aanhouding mee te werken en pleegde verzet. Nadat de agenten de man onder controle kregen werd hij overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Man aangehouden voor verhandelen van veel harddrugs

LEEUWARDEN – De politie heeft na een uitvoerig onderzoek een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het verhandelen van grote hoeveelheden harddrugs. De man werd dinsdag aangehouden. Na zijn aanhouding werd bij huiszoeking een grote hoeveelheid harddrugs en contant geld inbeslaggenomen.

Onderzoek naar dealen

Het drugsoverlastteam van de politie in Leeuwarden kreeg na onderzoek zicht op de 32-jarige inwoner van Leeuwarden. Tijdens het onderzoek bleek dat deze man in heel Fryslân drugs verhandelde. Toen er voldoende bewijs was verzameld kreeg het onderzoeksteam van de officier van justitie toestemming om de 32-jarige inwoner van Leeuwarden aan te houden.

Aanhouding verdachten

Dinsdagochtend was de 32-jarige Leeuwarder samen met een 40-jarige inwoner van Drachten per auto onderweg. Op het Ureterpvallaat in Drachten werd de bestuurder van de auto tot stoppen gedwongen en aangehouden door de aanhoudingseenheid van de politie Fryslân. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Vervolg onderzoek

De politie heeft inmiddels huiszoeking verricht in de twee woningen. Daarnaast wordt ook een financieel onderzoek opgestart om zo in kaart te brengen wat de Leeuwarder de afgelopen periode heeft verdiend met het handelen in harddrugs. Op basis van dit onderzoek kan het crimineel vermogen van de Leeuwarder worden afgepakt, omdat misdaad niet mag lonen. Ook gaat het team nog onderzoek doen naar de personen die door de Leeuwarder werden voorzien van drugs. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Controleur van vervoersbedrijf mishandeld

LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag op het Blokhuisplein een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. De vrouw kon tijdens een controle in een lijnbus geen geldig vervoersbewijs overhandigen en de controleur vroeg dan ook aan haar om de bus te verlaten. Eenmaal buiten werd de vrouw erg agressief. Ze sloeg en schopte de controleur. Die waarschuwde daarop de politie. De agenten kwamen ter plaatse en de agressieve vrouw werd door hen overgenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De controleur deed aangifte.

Man gewond na incident met auto

GROU – De politie heeft woensdagavond het personeel van de ambulance en de traumahelikopter geassisteerd bij een ongeval op het Leechlân. Een 21-jarige inwoner van Grou reed op een tractor. Het hefgedeelte van de tractor probeerde een auto op te tillen. Daarbij ging door nog onbekende oorzaak iets mis en de man belandde onder de auto. Het slachtoffer liep daarbij letsel op aan zijn hoofd en buik en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan