Politieberichten van donderdag 15 juli.

Meisje Franeker vermist
FRANEKER – De politie is op zoek naar Samira Zehouani, een 17-jarig meisje uit Franeker. Zij wordt sinds zondagochtend 11 juli vermist. Zij verliet, na een onenigheid, vroeg in de ochtend haar ouderlijk huis aan de Burgemeester Juckemastraat op de fiets. Haar signalement is als volgt:

[bullets]Zwarte spijkerbroek
Grijs hemdje
T-shirt met opdruk ‘Hartman’ (tuinbedrijf Sexbierum)
Grijze leren jas
Zwarte werkschoenen (kisten)
Zwart haar (meestal een haarclip in)
Heeft in haar nek rechts een rode vlek zitten ter grote van een duim[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met mensen die haar hebben gezien of meer informatie hebben over haar verblijfplaats. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844.

Man aangehouden met ongeldig vervoersbewijs
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag een 50-jarige inwoner van Franeker aangehouden na het niet voldoen van een vordering op het busstation. De man liep een bus in waarna hij door de buschauffeur werd aangesproken in verband met het tonen van een ongeldig vervoersbewijs. De 50-jarige weigerde het verzoek van de buschauffeur om de bus te verlaten waarop de politie werd gebeld. De gearriveerde agenten verzochten hem opnieuw om de bus uit te stappen. Hij negeerde dit bevel en werd daarom aangehouden. Na verhoor werd hij heengezonden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw rijbewijs kwijt na snelheidscontrole
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige vrouw uit Uithoorn op de Harlingerstraatweg. De bestuurster reed met haar auto, waarin ook twee kleine kinderen zaten, 170 kilometer per uur, daar waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Naast het invorderen van het rijbewijs werd er proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Jongen verdronken andere badgast op het nippertje gered
MIDSLAND- De politie heeft woensdagmiddag rond 14.00 uur assistentie aan de strandwacht en ambulancepersoneel verleend. Een 20-jarige inwoner van Fochtelo die te ver in zee was gegaan, kon ternauwernood van een verdrinkingsdood worden gered. De jongen werd door de sterke onderstroming tijdens eb, in combinatie met de zuidenwind onder water gezogen. De strandwachten die al geruime tijd hadden gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties in zee, konden de jongen uit zee halen. Aan wal verslechterde de jongeman zijn gezondheidstoestand. Hij werd per traumahelikopter overgebracht naar het UMCG in Groningen. Terwijl zij met de 20-jarige drenkeling bezig waren, bleek dat op dezelfde plaats een 17-jarige inwoner van Krommenie door de sterke stroming onder water was gezogen. Hij werd door zijn vrienden uit de Noordzee gehaald. Helaas mocht alle hulpverlening niet meer baten en overleed de jongen ter plaatse. De politie adviseert de badgasten aan de Noordzeestranden de aanwijzingen van de strandwachten of andere signalen die worden gegeven naar aanleiding van gevaarlijke stromingen in de Noordzee, nauwkeurig op te volgen.

Getuigen gezocht voor mishandeling
HEERENVEEN- De politie wil graag in contact komen met getuigen van een mishandeling die in de nacht van vrijdag 10 juli op zaterdag 11 juli rond 03.30 uur plaatsvond op de Oude Koemarkt/Crackstate. Daarbij werd door de verdachte met stenen naar taxi’s gegooid. Daarbij raakte een taxi chauffeur gewond en raakte taxi’s door handelen van de verdachte beschadigd. Wanneer u getuige bent geweest in deze zaak of anderszins informatie heeft, dan kunt u met de politiebellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan verzoeken wij u te bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Beloningen uitgeloofd voor tip aanhouding dierenbeul
WIJNALDUM- De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar de verdronken hond. De dierenbescherming en een inwoner van Fryslân hebben samen 400 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip die kan leiden tot de aanhouding van de dierenbeul. Maandagmiddag werd een tas met daarin het levenloze lichaam van een drachtig hondje bij het gemaal bij Roptasyl aangetroffen. De politie wil in contact komen met de mensen die het hondje herkennen of weten wie mogelijk de eigenaar van het beestje is. Zij kunnen met de politie bellen via 0900-8844. Lees voor meer informatie het [url=https://www.112fryslan.nl/news/5281]nieuwsbericht van dinsdag 13 juli[/url].

Auto in brand
LEMMER – De politie heeft woensdagmiddag de brandweer geassisteerd bij het blussen van een auto die in brand stond op de Verlaet. De auto van een 36-jarige inwoner van Lemmer heeft door een onbekende oorzaak vlam gevat. De gearriveerde politie heeft samen met omstanders getracht het vuur te blussen. Toen dit niet voldoende bleek, werd de brandweer ingeschakeld die het vuur snel onder controle had. De auto is vervolgens afgesleept.

Verkeerscontrole
HAULERWIJK – De politie heeft woensdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Hoofdweg Boven. Hierbij zijn in totaal vier proces-verbaal opgemaakt, waarvan twee voor het rijden zonder gordel en twee voor een snelheidsovertreding.

Zware mishandeling vrouw
APPELSCHA – De politie heeft woensdagavond een 57-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 53-jarige vrouw op de Boslaan. De man en vrouw kregen onenigheid, waarna de man de vrouw mishandelde. De vrouw liep hierbij letsel op aan haar hoofd. De vrouw is vervolgens met haar schoondochter in de auto gestapt en weggereden. Onderweg werd de vrouw onwel waarna 1-1-2 is gebeld. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De man is aangehouden voor mishandeling en voor nader onderzoek ingesloten.

112Fryslan