Politieberichten van donderdag 14 oktober.

Eigenaar fiets gezocht
HARLINGEN – De politie zoekt de eigenaar van een blauwe Batavus damesfiets. De fiets werd woensdagochtend omstreeks 08.30 uur in het Hermespark, tegenover het NS-station gevonden door agenten. Omdat de fiets op een ongebruikelijke plaats lag, trok dit de belangstelling van voorbijgangers. Die waarschuwden dan ook de politie. Bent u de eigenaar van de onderstaande fiets of weet u wie de eigenaar van deze fiets is? Bel dan met de politie via 0900 – 8844 of loop even binnen bij het politiebureau in Harlingen.

[img]http://www.politie.nl/Friesland/Images/131020103433_tcm7-617052.JPG[/img]

Hoofdveld voetbalclub vernield
HOLLUM – De politie onderzoekt de vernieling van het hoofdveld van VV Amelandia. Tussen zaterdagmiddag en woensdagmiddag is een nog onbekende auto over het voetbalveld aan de Oranjeweg gereden. Daardoor ontstonden grote wielsporen in het veld. Namens de vereniging deed een 46-jarige inwoner van Hollum aangifte. De politie komt graag in contact met getuigen van deze vernieling. Ook als u anderszins informatie heeft dan hoort de politie dat graag. U kunt daarvoor bellen met 0900 – 8844 of loop anders even het politiebureau op het eiland binnen. Wilt u liever uw informatie anoniem doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Man aangehouden voor heling
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagochtend op het Ruiterskwartier een 42-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen de man op een nieuwe fiets. Duidelijk was te zien dat er geen sleutel meer in het fietsslot zat. Een teken dat de fiets vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De man kon geen goede verklaring geven waarom de sleutel niet in het slot zat. De Leeuwarder werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen. Na verhoor werd tegen de 42-jarige man proces-verbaal opgemaakt. In de loop van de middag mocht hij het bureau weer verlaten.

Koe dood na aanrijding
SIEGERSWOUDE – Een koe heeft woensdagmiddag een aanrijding met een vrachtauto niet overleefd. Het dier was zo de Van Akenwei opgelopen. Op dat moment passeerde een vrachtauto. De 39-jarige chauffeur uit Dinxperlo kon een aanrijding niet meer voorkomen. De koe was opslag dood. De vrachtauto liep forse schade op en moest worden weggesleept.

Onderzoek naar twee berovingen
HEERENVEEN – De politie onderzoekt een poging tot beroving van een 55-jarige inwoner van Heerenveen en de beroving van een 19-jarige inwoner van Heerenveen. De 55-jarige man liep woensdagavond omstreeks 21.00 uur in de richting van de fietstunnel onder het NS-station door. Ter hoogte van de Jutte zag hij drie jongeren naderen. Twee van hen schopten de 55-jarige man en probeerden hem te beroven. Het slachtoffer zag kans om te vluchten en waarschuwde vervolgens de politie. De agenten zochten de man op en gingen met hem in de omgeving zoeken. De drie daders werden niet meer aangetroffen. Niet veel later kregen agenten wederom een melding van een beroving. Op de Beugel was een 19-jarige inwoner van Heerenveen uit zijn invalideauto getrokken. Het slachtoffer werd vervolgens door drie nog onbekende jongens met geweld beroofd van onder andere zijn portemonnee. Ook in dit geval werd de omgeving afgezocht door de agenten, maar de drie berovers werden niet gevonden. Of er een verband is tussen beide berovingen wordt onderzocht.

Rijden met alcohol
WOLVEGA – De politie heeft woensdagavond op de Beatrixstraat een 39-jarige automobilist uit Wolvega betrapt op het op het rijden onder invloed van alcohol. Eerder die avond hadden de agenten de Wolvegaaster al zien lopen in het centrum waar hij erg vervelend was. Nadat hij een bekeuring had gekregen van de agenten voor openbare dronkenschap, kwamen de agenten hem even later rijdend in zijn auto tegen. De bestuurder is vervolgens meegenomen naar het bureau waar hij 685 Ug/l blies. Naast de invordering van zijn rijbewijs en een rijverbod, werd ook proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Botsing mogelijk door laagstaande zon
SUMAR – De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding afgehandeld op de Lansbuorren. Een 23-jarige automobiliste uit Eastermar stak de Lansbuorren over naar de Miensker. Een 41-jarige automobilist uit Zuidlaren reed met zijn bestelauto met caravan over de Lansbuorren van Eastermar in de richting van Sumar. Tijdens het oversteken van de kruising zag de 23-jarige bestuurster vermoedelijk door de laagstaande zon de bestelauto over het hoofd en kon een botsing niet voorkomen. De 23-jarige vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek en kon in de loop van de avond het ziekenhuis weer verlaten.

Aanrijding met drie auto’s
DAMWALD – De politie heeft woensdagmiddag rond 15.45 uur een aanrijding tussen drie auto’s afgehandeld op de Conradi-Veenlandstrjitte. Een 83-jarige inwoner van Damwâld verliet met zijn auto de parkeerplaats van het winkelcentrum waarbij hij geen voorrang verleende aan een 56-jarige automobilist uit Damwâld. De auto van de 56-jarige werd door de aanrijding de weghelft opgedrukt. De 83-jarige Damwâldster reed vervolgens vol gas linksaf en botste hier frontaal op een tegemoet komende bestelauto van een 34-jarige bestuurder uit Hallum. Daarna schakelde de 83-jarige Damwâldster zijn auto in zijn achteruit en kwam vol gas opnieuw in botsing met de 56-jarige Damwaldster. De 83-jarige is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn rijbewijs zal worden ingevorderd.

Inbraak in café
HINDELOOPEN – De politie heeft donderdagmorgen een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een café aan de Nieuwe Weide. De 62-jarige eigenaar uit Hindeloopen werd via een alarmcentrale gewaarschuwd dat er een alarm was afgegaan in zijn café. Ter plaatse gekomen zag hij dat er was ingebroken en belde de politie. Agenten zagen dat het pand mogelijk was betreden via een bovenlicht aan de achterzijde van het perceel. Er is een onbekend geldbedrag weggenomen uit het café. De 62-jarige heeft aangifte gedaan en de technische recherche zal een sporenonderzoek instellen. Heeft u iets gezien wat mogelijk te maken heeft met deze inbraak, dan wordt u verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie onder het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u dit liever anoniem doen dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Vier branden in centrum Joure
JOURE – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een onderzoek ingesteld naar vier branden in het centrum. Om 00.45 uur kwam de eerste melding binnen van een containerbrand in de Midstraat. Door de brandweer werd de containerbrand geblust. Tijdens het blussen van de brand kwam er een tweede melding binnen van wederom een containerbrand in de Midstraat; dit was omstreeks 01.14 uur. Buurtbewoners konden de tweede containerbrand zelf blussen.Om 01.15 uur kwam de melding dat er een schuurbrand zou zijn aan de Kolkstraat. Ook hier bleek een vuilcontainer met oud papier in brand te zijn gestoken. De brand sloeg over naar twee schuurtjes waardoor deze in vlammen op gingen. Doordat er asbestplaten op de schuurtjes lagen is door de brandweer het asbest-protocol in werking gezet. Het is nog niet zeker of er asbest is vrijgekomen tijdens de brand. Dit wordt nog onderzocht. Een 51-jarige inwoner van Joure deed aangifte van brandstichting. Omstreeks 04.30 uur kwam de laatste melding van een afvalbak die in brand stond. Ook dit was opnieuw in de Midstraat. Een passerende vrachtwagenchauffeur bluste deze brand geblust waardoor inzet van de brandweer niet meer nodig was. De politie stelt een nader onderzoek in. Heeft u iets gezien wat mogelijk in relatie kan worden gebracht met de branden dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

112Fryslan