Fryslân, 14-05-2009 • Politieberichten van woensdag 13 mei 07.00 uur t/m donderdag 14 mei 07.00 uur.

Sneek: diefstal auto
De politie onderzoekt de diefstal van een rode Ford Escort met kenteken SJ-ZR-24. De achterklep en de bumper van de auto zijn blauw. De auto werd in de nacht van dinsdag op woensdag in de Worp Tjaardastraat gestolen. De 33-jarige eigenaar uit Sneek deed aangifte.

Sneek: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfspand aan de Eeltjebaasweg. De inbraak vond plaats op woensdagochtend. Uit het pand werden computerprogramma’s, cd’s, diskettes, cheques en een zwarte map weggenomen. De meeste spullen werden teruggevonden in een sloot langs de Koningin Wilhelminastraat, alleen de zwarte map is nog zoek. De dader(s) kwamen het bedrijf binnen via een toegangsdeur aan de zijkant van het pand. De eigenaar deed namens het bedrijf aangifte.

Oosterzee: verkeerscontrole, 8 bekeuringen, helft te snel
De politie heeft woensdagochtend aan het Westeind een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 16 auto’s op snelheid gecontroleerd, hiervan reden 8 auto’s daadwerkelijk te snel. De snelheidsovertreders kunnen binnen enkele dagen een bon thuis verwachten.

Drachten N31: ongeval vrachtauto veroorzaakt oponthoud
De politie heeft woensdagochtend op de N31 nabij Drachten een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij de 45-jarige bestuurder uit Sneek gewond raakte. Rond 8.45 wilde de vrachtwagenchauffeur de N31 richting Leeuwarden oprijden, door nog onbekende oorzaak kantelde de vrachtwagen tegen de middenvangrail. De bestuurder is met nek- en overige klachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Als gevolgd van het opruimen van de olie op het wegdek, het wegslepen van voertuigen en het herstellen van de vangrail werden op de N31 tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen. Het verkeer werd omgeleid. In de middag kon één rijstrook weer worden vrijgegeven.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor insluiping
De politie heeft woensdagmiddag op de Harlingerstraatweg een 30-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van insluiping. Woensdag aan het begin van de middag overliep een 38-jarige vrouw in haar woning aan de Jelsumerstraat een inbreker. Bij het zien van de vrouw ging de man er snel vandoor. De 38-jarige waarschuwde direct via 1-1-2 de politie en gaf vervolgens een goed signalement door. Dit was voor de Meldkamer Fryslân aanleiding om een Burgernetactie op te starten. Samen met de politie keken 824 deelnemers uit naar de sluiper. Via Burgernet kwam één reactie binnen. Surveillerende agenten op de fiets zagen op de Harlingerstraatweg een man lopen die aan het signalement voldeed. De Sneker werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.
Kijk voor meer informatie op www.burgernet.nl

Schiermonnikoog: surfer gewond
De politie heeft woensdagmiddag het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval op het Noordzeestrand. Een 29-jarige Groninger had tijdens het surfen enkelletsel opgelopen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar de huisarts op het eiland.

Witmarssum A7: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding
De politie heeft woensdagmiddag op de A7 nabij Witmarssum het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Broek op Langedijk ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met de lasergun met 180 kilometer per uur, terwijl 120 kilometer is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Haskerdijken A7: fietser op A32
De politie heeft woensdagavond op de A32 nabij Haskerdijken een 17-jarige fietser uit Oisterwijk van de A32 gehaald. Diverse verontruste automobilisten hadden de politie gewaarschuwd. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten de jongen fietsen op een nieuwe mountainbike. De 17-jarige werd aangesproken. Hij verklaarde de fiets voor een klein bedrag te hebben gekocht. Omdat de agenten het niet vertrouwden werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De fiets werd in beslag genomen.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor heling
De politie heeft woensdagmiddag een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. Een 51-jarige inwoner van Sneek had op een verkoopsite op internet een buitenboordmotor zien staan. Deze motor vertoonde veel overeenkomsten met de buitenboordmotor die onlangs van de Sneker was gestolen. De 51-jarige maakte vervolgens een afspraak met de Leeuwarder om de motor te bekijken. Toen het duidelijk was dat het om de gestolen buitenboordmotor ging, waarschuwde de eigenaar de politie. Na een check van het framenummer besloten de agenten om de 37-jarige Leeuwarder aan te houden. De motor werd in beslag genomen en de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.

Haule: controle negeren geslotenverklaring
De politie heeft woensdagavond bij de rotonde van de N918 op de Tonckensweg een controle gehouden. In verband met de wegwerkzaamheden, vernieuwing van het asfalt, is ter plaatse een geslotenverklaring met borden aangegeven Ook de omleidingsroutes zijn duidelijk met borden aangegeven. Door de agenten werden acht bestuurders bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan