Politieberichten van 14 juli

Jongetje ernstige mishandeld

BOLSWARD- De politie onderzoekt een ernstige mishandeling van een jongetje van drie jaar die vermoedelijk in een woning in Bolsward heeft plaats gevonden. Hierbij werd het jongetje buiten bewustzijn in de woning van de moeder door het ambulancepersoneel aangetroffen. Het slachtoffertje werd in zorgwekkende toestand per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. Tijdens het onderzoek werden twee aanhoudingen verricht.

Vrouw gewond bij eenzijdige aanrijding

NOORDWOLDE- De politie onderzoekt een eenzijdige aanrijding die woensdagmorgen op de Elsweg plaatsvond. Daarbij raakte een 17-jarige inwoonster van Wilheminaoord gewond. De vrouw reed op haar bromfiets, raakte in de slip en kwam ten val. Ze werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Politie zoekt getuigen dode pup

LEEUWARDEN- De politie zoekt getuigen van dierenmishandeling die vermoedelijk dinsdagmorgen heeft plaatsgevonden in het recreatiegebied de Groene Ster. Voorbijgangers troffen in het gras het levenloze lichaampje aan van een pup (ras onbekend). Uit onderzoek bleek deze door geweld om het leven te zijn gebracht. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins iets gezien hebben. U kunt de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Mocht u anoniem wensen te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Aanhouding voor niet voldoen aan bevel/vordering

GROU- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op het Halbertsmaplein een 18-jarige inwoner van Mortsel (B) aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan bevel of vordering. De man had zich in en bij een horecagelegenheid aan het Halbertsmaplein erg vervelend gedragen. Toen de agenten kwamen en de man sommeerden weg te gaan, weigerde hij dit. Hierna werd hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding en gevaarlijk rijgedrag

BOELENSLAAN- De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 20-jarige inwoner van Boelenslaan ingevorderd. De man reed met 150 kilometer per uur op de Langewyk waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Daarnaast was de man aan het bumperkleven bij zijn voorganger waarna de agenten besloten de bestuurder een stopteken te geven. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor overschrijding van de maximum snelheid en gevaarlijk rijgedrag.

Onder invloed rijden zonder rijbewijs

OOSTERWOLDE- De politie heeft woensdagavond een 26-jarige inwoner van Musselkanaal aangehouden op verdenking van het onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs besturen van een auto. Agenten zagen de man op de N381 rijden waarna zij besloten de bestuurder te controleren. Toen zij de man aanspraken, bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Ook bleek de man geen rijbewijs te hebben. De man werd voor een ademanalyse en verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 315 ug/l. Daarnaast bleek ook nog een boete van de man open te staan van 414 euro of 6 dagen hechtenis. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. Hierna werd hij ingesloten.

Inbraak in supermarkt

WOUDSEND- De politie onderzoekt een inbraak in een supermarkt aan Op’e Romte die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond. De daders forceerden een voordeur om de winkel binnen te komen waarna zij uit een kuis een geldbedrag wegnamen. De 53-jarige eigenaar uit Bakhuizen deed aangifte.

Aangehouden voor diefstal kabel

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 41- en 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. Agenten zagen de mannen zich verdacht ophouden op het Drachtsterplein. Toen zij de mannen aanspraken, zagen zij dat in de fietstassen een kabel zat. Naast de fietsen van de mannen lag ook nog een kabel. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor diefstal kauwgum

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag een 56-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw werd in een supermarkt aan het Cambuurplein door het winkelpersoneel betrapt toen zij voor 120 euro aan kauwgum probeerde weg te nemen. De vrouw werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar zij een boete kreeg van 151 euro.

Politie onderzoekt mogelijke brandstichting sportcomplex

ALDEBOARN- De politie zoekt mogelijke getuigen van een brand die woensdagmiddag uitbrak bij de kleedruimten op het sportcomplex van de plaatselijke voetbalvereniging aan het Sudkant. Rond 14.35 uur ontdekte de melder rookontwikkeling bij het gebouw en waarschuwde direct via 1-1-2 de brandweer. Door de felle uitslaande brand werden de kleedruimten van het gebouw zwaar beschadigd. De politie sluit brandstichting niet uit en technische recherche doet nader onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt zich melden via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. De 55-jarige beheerder uit Aldeboarn deed aangifte.

Man aangehouden voor inbraak

HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Leeuwarderstraatweg een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak. Om 03.50 uur kwam via 1-1-2 een melding van een mogelijke inbraak bij de politie binnen. Direct gingen agenten ter plaatse en troffen op een woonboot de verdachte aan. Bij de verdachte werden twee zilveren vorkjes aangetroffen. Later bleek dat deze van diefstal afkomstig waren. In de woonboot werd nog inbrekerswerktuig gevonden. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Tijdens de fouillering werden bij de verdachte twee wikkels met, vermoedelijk amfetamine, aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor lokaalverbod

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond in een supermarkt aan het Hoeksterpad een 52-jarige inwoner van Heerlen aangehouden op verdenking van lokaalvredebreuk. De man had in juni voor deze winkel een winkelverbod gekregen, maar hield zich daar woensdagvond niet. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Man aangehouden na brand in woning

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagmorgen een 46-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van vervaardigen softdrugs. Rond 4.35 uur kwam een melding binnen dat er een zolderbrand in een woning aan de Van Heemstrastraat was. Een buurtbewoner rook brandlucht, ging de straat in en zag een paar huizen verderop brand in een woning. Hij alarmeerde de hulpdiensten en belde bij de woning aan. De 46-jarige man deed open. Nadat de brand geblust was, ontdekte de brandweer op de zolder een kleine hennepkwekerij. Hierop werd de verdachte aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het bureau. Bij het doorzoeken van de woning werd ook nog een wapen gevonden. Deze werd in beslag genomen.

Man aangehouden na mishandeling

HARLINGEN – De politie heeft woensdagmiddag om 15.00 uur op de Waddenpromenade een 50-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou in een horecagelegenheid na een meningsverschil een 36-jarige man uit Franeker met een vuistslag van de kruk geslagen hebben, waarna hij hem bedreigde. Toen de verdachte naar buiten ging, belde het slachtoffer via 1-1-2 de politie. Die hield de verdachte aan en bracht hem over na het bureau. Na verhoor mocht de man met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Twee invorderingen rijbewijs

WOLVEGA/ DOKKUM – De politie heeft woensdag twee rijbewijzen ingevorderd voor het rijden onder invloed. Op de Hoofdstraat Oost in Wolvega werd om 18.50 uur een 58-jarige man uit Wolvega staande gehouden en op verdenking van rijden onder invloed overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de man 605 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur en proces-verbaal. Op de Parklaan in Dokkum werd om 16.10 uur een 41-jarige man uit Oudwoude staande gehouden. Deze man blies 600 ug/l en ook hij kreeg een rijverbod van zes uur en proces-verbaal.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan