Politieberichten woensdag 13 januari 07.00 uur t/m donderdag 14 januari 07.00 uur.

Grou: politie rolt hennepkwekerij op
De politie heeft dinsdagochtend een hennepkwekerij opgerold aan de Lyts Blijema. Naar aanleiding van een tip is de politie naar binnen gegaan. In het pand was een in werking zijnde hennepkwekerij met 250 planten. Een 23-jarige man uit Grou werd aangehouden en is na verhoor heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek. De planten en kwekerij zijn vernietigd.

Leeuwarden: politie houdt inbreker aan
De politie heeft dinsdagmiddag een 39–jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van de inbraak in een computerwinkel aan de Tynjedyk. Nadat in de nacht van maandag op dinsdag een ruit van de winkel was vernield, werden vijf laptop computers uit de etalage weggenomen. Op camerabeelden was de inbraak goed te zien en door de technische recherche werden sporen aangetroffen bij het pand. Een van de inbrekers werd door de politie op de beelden herkend als de 39-jarige Leeuwarder. Tijdens het verhoor op het politiebureau bekende hij de inbraak te hebben gepleegd. De laptops werden echter niet in zijn woning aangetroffen. Hij wilde niet vertellen waar deze waren gebleven. De Leeuwarder wordt verder verdacht van twee inbraken in woningen in Leeuwarden die op vorige week dinsdagavond werden gepleegd in de Ulbe van Houtenweg en de Bordineweg. Een deel van de buit werd bij de verdachte in de woning aangetroffen. De politie sluit niet uit dat er binnenkort nog meer aanhoudingen volgen.

Lemmer: politie houdt fietsendieven aan
De politie heeft een onderzoek afgerond naar fietsendiefstallen in Lemmer en omgeving. Vorige week donderdag werden een 33-jarige vrouw uit Rutten en een 24-jarige man uit Lemmer aangehouden. Enkele weken geleden werd door surveillerende agenten gezien dat beiden een fiets achter op het fietsenrek van hun auto hadden staan. Omdat dit midden in de nacht was, vertrouwden de agenten dit niet. Op dat moment hadden de man en de vrouw hiervoor een logische verklaring. Later bleek de fiets gestolen te zijn. Naar aanleiding van deze constatering werd een onderzoek ingesteld. Bij de woning van de verdachten werden vijf fietsen aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. De fietsen zijn inbeslaggenomen. Beide verdachten hebben voor verhoor en nader onderzoek enkele dagen vastgezeten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Inmiddels zijn beiden weer in vrijheid gesteld. De fietsen worden, voor zo ver dat mogelijk is, teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. In enkele gevallen was er geen aangifte gedaan van diefstal en was het lastig de eigenaren te achterhalen. De politie adviseert gedupeerden daarom met klem altijd aangifte te doen van diefstal van hun fiets.

Heerenveen: politie houdt drie vernielers aan
De politie heeft woensdagavond op de Sieversstraat drie mannen aangehouden op verdenking van vernielingen. Een getuige zag de mannen met sneeuwballen vernielingen plegen, achtervolgde hen en belde de politie. Deze kon ter plaatse een 16-jarige man uit Oudeschoot en een 16-jarige man uit Heerenveen aanhouden. De derde verdachte, een 18-jarige man uit Heerenveen, kon later in zijn woning aangehouden worden. De drie werden overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Buitenpost: vrouw onderkoeld bij ongeval
De politie heeft woensdagavond op de Oost een ongeval afgehandeld waarbij een 39-jarige vrouw uit Augustinusga onderkoeld raakte. De vrouw kwam vanuit Burgum en verloor op een glad stuk weg de macht over het stuur. Hierdoor belandde zij in de sloot. Ze raakte niet gewond, maar werd met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum gebracht.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan