Donderdag 13 september

Politieberichten van donderdag 13 september

Twee hennepkwekerijen ontdekt

LEEUWARDEN – De politie heeft woensdag in een container aan de Einsteinweg een hennepkwekerij ontdekt met daarin 400 hennepplanten. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgenomen. Een nader onderzoek naar de eigenaar van de container zal dan ook gaan plaatsvinden. Later die dag werd in een woning aan het Noordvliet een reeds ontmantelde hennepkwekerij ontdekt. Ook hier werd de stroom illegaal afgenomen. In de woning vonden de agenten één kilo gedroogde henneptoppen. Dit werd in beslag genomen. De 46-jarige bewoner werd aangehouden. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Aan einde van de middag mocht de Leeuwarder het bureau weer verlaten.

Auto gestolen

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een zwarte Opel Astra met het kenteken 92-XBB-6. De auto stond geparkeerd aan de Berlikumermarkt. Een 29-jarige vrouw uit Leeuwarden deed aangifte.

Auto in sloot

SNEEK – De politie heeft woensdagmorgen een onderzoek ingesteld naar een ongeval waarbij een 35-jarige vrouw uit Sneek gewond raakte. De vrouw reed over de Rijksweg A7 van Bolsward naar Sneek toen haar auto om onduidelijke redenen begon te slingeren, van de weg raakte en op de kop in de sloot terecht kwam. Een getuige die het ongeval zag gebeuren haalde de vrouw onmiddellijk via de bestuurderszijde uit het voertuig. Zij werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Gewonde bij aanrijding

SEXBIERUM – De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding afgehandeld waarbij een 58-jarige vrouw uit Franeker gewond raakte. Een 44-jarige plaatsgenoot reed op de Sexbierumerweg toen hij door zijn mobiele telefoon werd afgeleid. Hierdoor nam hij een bocht te ruim en kwam op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer terecht waar de vrouw reed. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw werd met pijn aan haar arm en rug voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Auto gestolen

SNEEK – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een zwarte Opel Astra met het kenteken 58-TD-ZD. De auto werd tussen maandagavond 18.00 uur en dinsdagmorgen 09.30 uur weggenomen vanaf een bedrijventerrein aan de Alexanderstraat. Het toegangshek was geforceerd. Een 24-jarige man uit Heerenveen deed aangifte.

Sieraden weg bij inbraak

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan De Fennen. Woensdag tussen 12.15 en 13.00 uur werd de voordeur geforceerd, waarna de slaapkamers doorzocht werden. Hierbij werden diverse gouden sierraden weggenomen. De 80-jarige bewoonster deed aangifte.

Invordering rijbewijs

DRACHTEN – De politie heeft woensdag rond 22.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige inwoner van Jubbega. Tijdens een snelheidscontrole op de N31 (Wâldwei) zagen agenten dat de man 165 kilometer reed waar 100 kilometer toe is gestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan