Politieberichten van donderdag 13 mei.

Getuige dodelijk verkeersongeval gezocht
BRITSWERD – De politie is nog op zoek naar de bestuurder van een personenauto die afgelopen zondag 9 mei betrokken was bij een ongeval op de Froonackerdyk (N384) waarbij twee personen om het leven kwamen. De bestuurder van deze auto reed hier in de richting van Winsum en sloeg linksaf richting Britswert. Op dat moment werd hij of zij ingehaald door de auto die uitwijken moest, van de weg raakte en verongelukte. De politie komt graag in contact met de bestuurder van deze auto. Bent u de bestuurder of weet u wie de bestuurder is? Neem dan contact met de politie op via 0900-8844.

87-jarige fietsster gewond na ongeval
KOLLUM – De politie heeft woensdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een aanrijding op de Tjerk Hiddestraat tussen een 87-jarige fietsster uit Kollum en een 21-jarige bestuurster van een personenauto uit Westergeest. De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. De fietsster werd met verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum vervoerd.

Controle recreatieverkeer
FRYSLAN – De politie heeft woensdag op meerdere plaatsen controles op recreatieverkeer gehouden. Tussen 12.00 en 20.00 uur werd op de N381 ter hoogte van Appelscha een controle gehouden. De meeste caravanbezitters voldeden goed aan de regels. Enkele bekeuringen werden uitgedeeld, waarbij opviel dat de bandenspanning niet in orde was of dat gereden werd met te oude banden aan de caravan. Andere bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere het ontbreken van caravanspiegels of foutieve of defecte richtingaanwijzers.

Op de Stadsrondweg –Zuid in Sneek werden in totaal 39 combinaties gecontroleerd. Ook hier voldeden de caravanbezitters goed aan de regels. Enkele bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel, een niet afgedekte lading en defecte verlichting. De politie zal de komende periode vaker controles uitvoeren op recreatieverkeer.

Vrouw overvallen in woning
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagavond een onderzoek ingesteld naar een overval in een woning aan de Archipelweg. Een 87-jarige vrouw had de deur van haar woning open gedaan voor een vrouw die zich voordeed als iemand van de thuiszorg. Terwijl die vrouw in haar woning was, klopte een twee vrouw aan. De bejaarde vrouw vertrouwde het al niet en deed niet open. Hierop werd zij door de eerste vrouw vastgepakt, waarna die de deur wel open deed voor de tweede vrouw. Eenmaal binnen gaven beide vrouwen het slachtoffer een harde duw waardoor zij tegen een dressoir terecht kwam. De twee vrouwen vluchtte vervolgens het huis uit. Het slachtoffer hield een pijnlijke heup en arm over aan de val en deed aangifte tegen de twee vrouwen. Er werd niets uit de woning weggenomen.

Man aangehouden voor bezit harddrugs
DRACHTEN – De politie heeft woensdagavond op de Wielwalen een 31-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van het in bezit zijn van harddrugs. Surveillerende agenten zagen de verdachte rijden en wisten dat deze persoon vaker met harddrugs te maken had. Het vermoeden bestond dat hij ook nu in het bezit van drugs was en hij kreeg een stopteken. De verdachte overhandigde op verzoek een zakje speed en wiet. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor poging doodslag
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagavond in de Peperstraat een 29-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van poging doodslag/moord. Op de Wirdumerdijk werden agenten door een 21-jarige man uit Assen aangesproken. Deze man verklaarde dat hij net bedreigd was door een man met een stanleymes. Terwijl de agenten de verklaring opnamen, werden zij door omstanders gewezen op een opstoot in de Peperstraat. Hier bleek de verdachte met het stanleymes tegenover twee andere mannen te staan. De verdachte had een van de mannen, een 31-jarige man uit Leeuwarden, met het mes verwond. Bij de andere man had de verdachte de jas open gesneden. Het zou gaan om een ruzie om een klein geldbedrag. De agenten hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het bureau waar hij voor nader onderzoek ingesloten werd. Zowel de man uit Leeuwarden als de man uit Assen heeft aangifte gedaan.

Man aangehouden voor vernieling
DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Noordkade een 23-jarige man uit Surhuisterveen aangehouden op verdenking van vernieling. Surveillerende agenten zagen de verdachte tegen een reclamebord aan duwen, waarna een medewerker van de bijbehorende zaak achter de jongen aanging. Hij hield de jongen aan en droeg hem over aan de agenten. De verdachte bleek het bord vernield te hebben en de 28-jarige medewerker uit Drachten deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor zware mishandeling
DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Hooglandswijk een 27-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man was eerder die nacht de woning van zijn 27-jarige ex-vriendin op de Spitael binnengedrongen. Toen de vrouw thuiskwam, sloeg hij haar meerdere keren met een zwaar voorwerp op haar hoofd. De vrouw wist te ontkomen en belde bij buurtbewoners aan die de politie waarschuwden. De verdachte kon later die nacht in zijn woning aangehouden worden. De man werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd en is hier opgenomen.

Drie mannen aangehouden voor diefstal bromfiets
DRACHTEN – De politie heeft donderdagmorgen vroeg drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Een getuige zag de drie mannen met de op slot zittende bromfiets slepen en belde de politie. Op aanwijzing van de getuige konden de drie mannen, met bromfiets, op de Uilevlucht aangehouden worden. Ze werden overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

112Fryslan