Politieberichten van donderdag 13 januari.

Meer controles vanwege parkeeroverlast
JOURE – De politie gaat de komende periode in de Midstraat extra controleren om zo de parkeeroverlast te verminderen. In deze winkelstraat mag aan één kant van de weg in speciale vakken worden geparkeerd. De parkeervakken zijn aangegeven met blauw belijning. Door de vele auto’s die toch aan de andere kant van de weg parkeren ontstaan gevaarlijke verkeerssituaties. Om aan deze overlast een einde te maken gaat de politie de komende periode extra controleren. De eigenaren van verkeerd geparkeerde auto’s kunnen een boete verwachten van €70,-

Fietsster gewond bij aanrijding
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagochtend op de Vletstraat een aanrijding afgehandeld, waarbij een 26-jarige fietsster uit Leeuwarden gewond raakte. De vrouw kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een auto. Ze belandde daarbij op de motorkap. Het slachtoffer liep letsel op aan haar been en werd daarom per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Hennepkwekerij ontmanteld
DRACHTEN – De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Schrijnwerkersweg een hennepkwekerij ontmanteld. De agenten waren vanwege een ander onderzoek in de woning. Op de bovenverdieping werd een hennepplantage aangetroffen met honderd planten. De apparatuur en de hennep werden in beslag genomen. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De 52-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor verduistering caravans
SNEEK – De politie heeft woensdagmorgen een 54-jarige inwoner van Woudsend aangehouden op verdenking van het verduisteren van drie caravans. De verduistering vond plaats in de periode van maart 2007 tot mei 2010. Een 55-jarige inwoner van Rochepaule (Fr.), een 61-jarige inwoner van Jutrijp en een 60-jarige inwoner van Sneek stalden hun caravan bij het bedrijf van de verdachte in Lemmer. De benadeelden spraken met de verdachte af dat hij hun caravan zou verkopen. Na verloop van tijd bleek het bedrijf in Lemmer inmiddels te zijn verhuisd naar een locatie in Espel zonder dat de eigenaren in kennis waren gesteld. Op dit bedrijventerrein stonden wel caravans, maar niet die van de aangevers. De verdachte verklaarde dat hij de caravans had verkocht, maar het geld was niet naar de eigenaren overgemaakt. De eigenaren deden aangifte. De caravans werden (nog) niet terug gevonden. De politie blijft onderzoeken waar deze zijn gebleven en of deze te goeder trouw zijn gekocht. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt, waarna hij na verhoor het politiebureau weer mocht verlaten.

Bromfietser en fietser gewond bij aanrijding
SINT-JOHANNESGA – De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding op de Hoge Dijk afgehandeld. Op de kruising van de Badweg en Hoge Dijk kwamen een 67-jarige fietser uit Rottum en een 17-jarige bromfietsster uit Rotsterhaule met elkaar in botsing omdat de vrouw de man waarschijnlijk geen voorrang verleende. Beide personen zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Man aangehouden voor poging doodslag
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 41-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging doodslag/zware mishandeling van zijn partner.

Via een getuige kreeg de politie een melding om naar een adres in Leeuwarden te gaan, waar een 55-jarige vrouw ernstig was mishandeld. Zij liep tijdens de mishandeling onder andere een gebroken kaak en nek en diverse schaafwonden op. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Zij deed aangifte. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor in gesloten.

Inbreker valt van dak en breekt been
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Weaze een 42-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van inbraak. Na een melding reden de agenten naar de Weaze waar een man van een dak was gevallen. Een getuige had gezien dat de man op het dak was geklommen en bezig was in te breken in een horecagelegenheid. De getuige belde direct via 1-1-2 de politie. Toen de inbreker in de gaten kreeg dat er op hem gelet werd, ging hij er vandoor. Vervolgens viel de man van een hoogte van vijf meter naar beneden. Daarbij brak de inbreker zijn been op twee plaatsen. De man werd aangehouden en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Het is nog onduidelijk wat werd weggenomen. De eigenaar doet aangifte.

Coach mishandeld bij zaalvoetbalwedstrijd
FRANEKER- De politie heeft woensdagavond in een sporthal aan het Jan Rodenhuisplein, een 37-jarige inwoner van Donkerbroek aangehouden op verdenking van mishandeling. Tijdens een zaalvoetbalwedstrijd liepen de spanningen tussen beide coaches zo hoog op, dat de Donkerbroekster de coach van tegenpartij, een 35-jarige inwoner van Leeuwarden, een vuistslag in zijn gezicht gaf. Het slachtoffer dat over duizeligheid klaagde, is door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet te worden opgenomen. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De Leeuwarder deed aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging
DRACHTEN- De politie heeft dinsdagavond op het Noorderend een 30-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor bedreiging. De man had in beschonken toestand personeel bedreigd en had zich vervolgens verstopt achter de bar. Toen de verdachte door de inmiddels gearriveerde agenten werd gevraagd daar vandaan te komen en hij dit weigerde, werd de politiesurveillantenhond ingezet die hem achter de bar vandaan haalde. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Een 45-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Autoradiodief aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag op het Blokhuisplein een 47-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto op 31 oktober 2010. Op deze dag werd uit een auto die geparkeerd stond op de Zuiderstraat een autoradio weggenomen. Een surveillerende agent zag de man lopen en wist dat hij voor de inbraak gezocht werd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht hij met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Man aangehouden voor mishandeling en vernieling
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Heliconweg een 25-jarige man uit Pingjum aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. Rond 01.00 uur kwam een melding binnen dat in een woning op het Keetwaltje iemand mishandeld zou worden. Ter plaatse verklaarde het 21-jarig slachtoffer dat hij eerder die avond tijdens een feestje onenigheid met de verdachte had gehad. Dit leek uitgesproken te zijn, maar later die avond hoorde hij in zijn woning een klap waarna het raam van zijn voordeur kapot ging en de verdachte naar binnen kwam. Hij bedreigde het slachtoffer en sloeg hem een aantal keer met een waterpomptang. Uiteindelijk wist het slachtoffer de man met twee huisgenoten buiten de deur te zetten. De verdachte kon niet veel later op de Heliconweg aangehouden worden, waarna hij overgebracht werd naar het bureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

112Fryslan