Donderdag 12 november

Fryslân, 12-11-2009 • Politieberichten van woensdag 11 november 07:00 uur tot donderdag 12 november 07:00 uur.

Sint Annapochie: politie onderzoekt ernstige aanrijding
De politie onderzoekt een ernstige aanrijding op de Statenweg ter hoogte van de Tulpappel, waarbij een 9-jarige inwoner van Sint Annapochie ernstig gewond raakte. De aanrijding vond woensdagavond plaats, toen het slachtoffertje, samen met andere jeugd voor de weg stond te wachten. Plotseling stak het 9-jarige jongetje de weg over. Hij werd daarbij geraakt door een auto die in de richting van Sint Jacobiparochie reed. Deze auto werd bestuurd door een 46-jarige inwoner van Sint Annaparochie. Door de aanrijding kwam het jongetje op de andere weghelft terecht, waarna hij opnieuw werd geschept door tegenligger. Deze auto werd bestuurd werd door een 58-jarige automobilist uit Sint Jacobiparochie die in de richting van Sint Annapochie reed. Het jongetje is zwaar gewond per ambulance overgebracht naar het UMCG. Bureau Verkeersongevalsanalyse van politie Fryslân stelt een onderzoek in. De getuigen en chauffeurs die bij het ongeval betrokken waren, worden opgevangen door slachtofferhulp.

Oosterwolde: politie onderzoekt vernieling van auto’s
De politie onderzoekt een vernieling van twee auto’s die geparkeerd stonden in de Mauritsstraat. De vernielingen vonden plaats in de nacht van woensdag op donderdag. Van één auto werd de achterruit vernield, terwijl een andere auto werd bekrast. De eigenaren van beide auto’s deden aangifte.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets van de vernielingen hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 bellen.

Wirdum: politie houdt man aan voor mishandeling
De politie heeft dinsdagmiddag op de Werpsterdijk een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een andere man, een 17-jarige inwoner van Groningen, in Leeuwarden te hebben mishandeld. Nadat de 23-jarige de 17-jarige had geslagen, reed hij weg in een auto. Door het kenteken te noteren en een goed signalement via 1-1-2 door te geven, konden oplettende agenten de auto waarin de verdachte zat traceren en hem vervolgens aanhouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag de brandweer geassisteerd bij een brand in een woning op de K. van Dijkstrjitte. De 47-jarige bewoonster was vergeten om de kaarsjes, die buiten onder een houten afdak stonden, uit te doen. De vrouw werd wakker van het geknetter van het hout toen de woning vlam vatte, waarna zij 1-1-2 belde. Een andere bewoner heeft nog geprobeerd om de brand te blussen met een tuinslang. Omdat de man weinig kleding droeg, is de man per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum in verband met onderkoelingsverschijnselen. omdat hij weinig kleding droeg. De bewoners zijn opgevangen door buurtbewoners. De brand was snel onder controle en er zijn geen mensen gewond geraakt.

Dokkum: politie houdt verdachte aan voor vernieling
De politie heeft woensdagavond een 19-jarige inwoner van Niawier aangehouden op de Bauwert in verband met vernieling. Surveillerende agenten kregen de melding over racende auto’s in de woonwijk waarbij een tuin zou zijn vernield door één van de racende auto’s. Een getuige had gezien dat een auto met hoge snelheid door de voortuin van de buren was gereden en belde direct via 1-1-2 de politie en gaf het kenteken van de auto door. Even later konden de agenten de verdachte thuis aanhouden.

Leeuwarden: politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs van een 21-jarige vrouw uit Dokkum ingevorderd. Surveillerende agenten reden op de Groningerstraatweg waar zij de vrouw een stopteken gaven in verband met verdacht rijgedrag. Omdat het vermoeden bestond dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde, werd zij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar zij 455 ug/l blies. Aangezien de vrouw beginnend bestuurder was, werd haar rijbewijs ingevorderd en werd er proces verbaal tegen de vrouw opgemaakt.

Ureterp: politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs van een 65-jarige man uit Ureterp ingevorderd. Surveillerende agenten zagen de man uit een horecagelegenheid komen en in zijn auto stappen waarna hij wegreed. Op de Boerestreek kreeg de bestuurder een stopteken. Omdat men geen eenduidige uitslag kon krijgen tijdens de alcoholcontrole op straat, werd de man overgebracht naar het politiebureau waar bij de man een bloedproef werd afgenomen. Vervolgens werd het rijbewijs ingevorderd en werd er proces verbaal tegen de man opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan