Donderdag 12 juli

Politieberichten van donderdag 12 juli

Gereedschappen gestolen

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van diverse elektrische gereedschappen. In de nacht van dinsdag op woensdag werden ze gestolen uit een bedrijfsauto die geparkeerd stond aan de Amperestraat. Door een ruit te vernielen wist men in de auto te komen waarna de goederen werden weggenomen. Daarnaast probeerden de dieven een andere auto open te breken wat niet lukte. Wel werd uit een kist die op de laadbak stond, diverse gereedschappen weggenomen. Een 36-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Man valt van steiger

KOLLUM- De politie heeft woensdagmorgen rond 11.15 uur het personeel van de ambulance geassisteerd bij een ongeval op een bouwterrein aan de Mr. Andreaestraat. Tijdens het afbreken van de steiger is de 56-jarige inwoner van Leeuwarden vermoedelijk uitgegleden en viel van 3 á 4 meter hoogte naar beneden. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn benen en rug. Hij werd per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Aangehouden voor dronkenschap

MANTGUM- De politie heeft woensdagmiddag rond 14.40 uur op de Seerp van Galemawei een 43-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap. Daarnaast wordt de man ervan verdacht een man (leeftijd en woonplaats onbekend) in de trein van Leeuwarden naar Mantgum te hebben mishandeld. Nadat de man na de ruzie uit de trein was gestapt, wilde hij in bus terug naar Leeuwarden. Dit werd geweigerd door de chauffeur waarna de man in een sloot sprong. De agenten hebben de verdachte aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Proces-verbaal voor baldadigheid en vernieling

BAAIDUINEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Hoofdweg een 16-jarige inwoner van Pingjum en een 18-jarige inwoner van Harlingen proces-verbaal gegeven. De mannen maakten deel uit van groep van elf personen die tijdens de busrit naar hun camping een hekwerk in de bus vernielden. Dit werd gezien door beveiligers die in de bus aanwezig waren. Tegen beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

HEERENVEEN- De politie stelt een onderzoek in naar twee gevallen van brandstichtingen die in de nacht van woensdag op donderdag in de van Cuyckstraat en op de Wettertoer plaatsvonden. Om 01.00 uur kwam een melding via 1-1-2 bij de politie en brandweer binnen dat op de Wettertoer een container, die tegen een houten berging stond, in brand was gestoken. Door snel ingrijpen van de agenten en omstanders kon erger worden voorkomen. Om 02.00 uur kwam opnieuw een brandmelding bij de hulpdiensten binnen, nu vanaf de van Cuyckstraat. Hier werd een bewoner door een oplettende voorbijganger wakker gemaakt toen deze rook bij de woning vandaan zag komen. Aan de achterzijde van de woning bleken drie kliko’s, twee fietsen, een tv-schotel en een schutting van vier meter lengte en een kruiwagen in brand te staan. Bij de buren ging een tuinmeubel in vlammen op. Aan beide woningen ontstond veel schade door de brand. Ook hier kon door snel ingrijpen van politie en brandweer erger worden voorkomen. De gedupeerden deden aangifte.

Inbrekers aangehouden

BONTEBOK- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Hogeveenseweg een 18-jarige inwoner van Groningen en een 21-jarige inwoner van Jubbega aangehouden op verdenking van een inbraak. Rond 01.15 uur kregen agenten een melding van een inbraak in een schuur waarbij twee mannen door de bewoner waren overlopen. Bij de inbraak werd een bosmaaier buit gemaakt. In de omgeving troffen de agenten een geparkeerde auto met daarin de bosmaaier aan. Na onderzoek in de omgeving, zagen zij even later de auto, met daarin de beide mannen rijden, waarna zij werden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. De bosmaaier werd in beslaggenomen. Het slachtoffer, een 48-jarige inwoner van Bontebok deed aangifte.

Rijbewijs ingevorderd

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 46-jarige inwoonster van Leeuwarden proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de vrouw op haar snorfiets rijden, waarna zij besloten haar te controleren. Zij spraken de vrouw aan en roken dat zij alcohol had gedronken. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar zij 760 ug/l blies. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van 11uur.

Man gewond bij brand

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een brand waarbij een 43-jarige inwoner van Leeuwarden gewond raakte. In de nacht van woensdag op donderdag rond 02.00 uur, ontstond door nog onbekende oorzaak brand in een woning aan de Goudenregenstraat. Omwonenden waarschuwden de politie en de brandweer. Bij de brand liep de bewoner verwondingen aan zijn gezicht en handen op. En ook had hij rook binnen gekregen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Bron: [url]www.politie/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan