Donderdag 12 augustus

Politieberichten van donderdag 12 augustus.

Man aangehouden voor heling boot
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmorgen in het water aan de Potmarge een 30-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. De eigenaar van het bootje herkende zijn eigendom en waarschuwde de politie. Na onderzoek bleek dat de boot inderdaad van de melder te zijn. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Het visgerei en de boot werden in beslag genomen.

Politie zoekt getuigen van schietincident
LEEUWARDEN- De politie is op zoek naar getuigen van de gewelddadige confrontatie waarbij er gebruik werd gemaakt van vuurwapen(s). Het schietincident vond plaats op dinsdagavond rond 18.30 uur in de Canadezenlaan nabij het Jumbo winkelcentrum. Daar werd door twee personen, vanuit een auto, op een 33–jarige inwoner van Leeuwarden geschoten. Op dat moment was veel winkelend publiek aanwezig.

Mensen die getuige zijn geweest van het schietincident of anderszins informatie hebben, worden gevraagd zich bij de politie te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt altijd uw informatie kwijt via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.

Brandstichting van tenten
VLIELAND- De politie onderzoekt de brandstichting van drie tenten op een camping aan de Kampweg op Vlieland die woensdagavond plaatsvond. Om 18.30 uur kwam eerste melding dat een tent in brand stond. Een kwartier later volgde een 2e brand en rond 19.00 uur vloog ook een derde tent in brand. De tenten stonden niet ver van elkaar af. De stormtenten waren eigendom van inwoners van Utrecht. Zij waren ten tijde van de brand niet op het eiland. Alle drie tenten gingen door de brand verloren. De eigenaren van de tenten doen aangifte.

Drie verdachten aangehouden voor beroving
APPELSCHA- De politie heeft drie verdachten aangehouden voor de beroving op een 31-jarige inwoner van Appelscha die maandag 9 augustus bij een bushalte op de Vaart zuid-zijde plaatsvond.

De drie verdachten een 17 en 18-jarige inwoner van Appelscha en een 17-jarige inwoner van Oosterwolde worden ervan verdacht het slachtoffer van een tas te hebben beroofd. In de tas zat geld en een telefoon. Daarbij werd het slachtoffer geslagen en met een mes gestoken. Hij raakte bij de beroving licht gewond. De politie stelde direct een onderzoek in waarbij diverse getuigen werden gehoord. Deze konden duidelijke informatie verschaffen waardoor de politie nog diezelfde avond een verdachte kon aanhouden. De volgende dag konden de andere twee verdachten worden aangehouden. Alle drie verdachten zitten nog vast.

Twee gewonden bij aanrijding
BANTEGA- De politie heeft woensdagavond om 19.15 uur op de Otterweg een aanrijding met letsel afgehandeld. Op de kruising Otterweg/Ringvaart verleende een 57-jarige automobiliste uit Bantega geen voorrang aan de 62-jarige automobiliste uit Raerd. Daarbij raakte een 93-jarige inwoonster van Lemmer, die bij de Bantegaaster in de auto zat, gewond. De 62-jarige automobiliste uit Raerd raakte ook gewond. Zij liep tijdens de aanrijding nek, heup en polsklachten op. Zij raakte tijdens de aanrijding in haar voertuig bekneld en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. De 93-jarige vrouw uit Lemmer liep tijdens de aanrijding ademhalingsproblemen en rugklachten op. Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Kleding uit auto gestolen
SNEEK- De politie onderzoekt een inbraak in een auto die woensdagavond tussen 22.30 uur en 24.00 uur plaatsvond op de Kerkhoflaan. Uit de auto werd kleding, sieraden en messen weggenomen. De dader (s) zijn de auto binnengekomen door een raam te vernielen. Een 54-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
DOKKUM- De politie heeft woensdagavond een 53-jarige inwoonster van Dokkum aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Agenten zagen de vrouw in de Swanneblom rijden en besloten haar te controleren. Tijdens het aanspreken bleek de vrouw naar alcohol te ruiken.

De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar zij 1210 ug/l blies. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg zij nog een rijverbod van 16 uur.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
HEERENVEEN- De politie heeft woensdagmiddag op het Van Harenspad een hennepkwekerij ontmanteld. Daarbij werden 150 hennepplanten in een woning aangetroffen. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor via een tip. Alle planten en elektrische apparatuur werden in beslag genomen. Er werden geen verdachten aangetroffen.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs en onder invloed
LEMMER – De politie heeft woensdagavond rond 18:10 uur een 41-jarige inwoner van Lemmer aangehouden op verdenking van het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de voor hen bekende verdachte in een auto op de Riensingel rijden en besloten hem te controleren. Tijdens het aanspreken bleek dat de man alcohol had gedronken. Ook was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 275 ug/l blies. Dit leverde de Lemster een proces-verbaal en een rijverbod van een uur op.

Man aangehouden voor baldadigheid en overlast
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op De Zak een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man die onder invloed was, sloeg op ramen en deuren en bevond zich in verboden gebied. Naar aanleiding van diverse meldingen troffen de agenten de man aan waarna zij hem aanhielden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Rijverbod na verlaten plaats ongeval
APPELSCHA – De politie heeft woensdagochtend rond 08.45 uur een 34-jarige inwoner van Dwingeloo aangehouden op verdenking van rijden onder invloed op de Bosberg. Rond 08.15 uur kregen surveillerende agenten melding van een eenzijdige aanrijding op de N381. Een personenauto zou daar in de berm staan met de neus in het water. Eenmaal ter plaatse bleek de bestuurder al uit de auto te zijn verdwenen. Agenten zagen dat er bloed op het stuur en het interieur aanwezig was en stelden een zoektocht in naar de man. Op de bosberg werd de 34-jarige man aangetroffen. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de man 540 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Bureau Verkeersongevalsanalyse stelde een onderzoek in.

Man aangehouden voor opgeven valse identiteit
SNEEK – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 03.00 uur een 20-jarige inwoner van Oppenhuizen aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit op de Prins Hendrikkade. Een portier van een horecagelegenheid zag de man tegen de ramen slaan. Hierop heeft hij de verdachte bij agenten afgeleverd. De man kon zichzelf niet identificeren en gaf een valse identiteit op. Aan de verdachte werd meerde keren gevraagd om zijn identiteit op te geven. Toen hij daaraan niet aan voldeed, werd de man aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit en overgebracht naar het bureau. De 20-jarige kreeg een proces-verbaal voor het opgeven van een valse identiteit en openbare dronkenschap. Na verhoor werd de man heengezonden.

Man aangehouden voor vernieling
GROU – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 02.00 uur een 24-jarige man uit Grou aangehouden voor vernieling op de Huzebosk. Een beveiligingsbedrijf waarschuwde de politie dat zij een man het dak op hadden zien klimmen. De man was vanaf de grond niet te zien en een beveiliger is vervolgens het dak opgeklommen. Daar trof hij de 24-jarige man aan. De man werd verzocht het dak te verlaten. De 24-jarige gaf hier geen gehoor aan en sprong aan de overzijde van het dak en vluchtte een achtertuin in aan de Hofsgreft. Agenten en beveiligers zijn daarop ook naar de achtergelegen tuin gegaan. Hier hoorden zij potten en dakpannen sneuvelen. De man werd niet aangetroffen. Na een zoekslag van een half uur zagen agenten in een boom, achter wat bladeren, twee benen bungelen. Hierop is de man uit de boom gehaald en aangehouden op verdenking van baldadigheid en vernieling. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging
KOUDUM – De politie heeft woensdagavond een 53-jarige inwoner van Koudum aangehouden op verdenking van bedreiging en poging doodslag op de Rondweg. Rond 23.30 uur kregen surveillerende agenten de melding dat een 52-jarige inwoonster van Koudum was bedreigd. Eenmaal ter plaatse bleek de vrouw door de man te zijn bedreigd met een mes. Tevens werd zij door de man mishandeld. De verdachte bleek bij aankomst van de politie er vandoor te zijn gegaan. De vrouw gaf een mogelijke verblijfplaats van de man op.

De meldkamer heeft hierop de politie in Den Bosch gewaarschuwd en de 53-jarige verdachte is op de Rondweg aangehouden op verdenking van bedreiging en poging tot doodslag. De man werd overgebracht naar het politiebureau in Leeuwaren en is voor nader onderzoek ingesloten. De oorzaak van het incident ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Twaalf proces-verbaal Terschelling
MIDSLAND – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twaalf proces-verbaal opgemaakt. Hiervan zijn er vier voor het hebben van geen fietsverlichting, twee voor baldadigheid, twee voor het drinken van alcohol op straat, één voor het zich niet kunnen identificeren, één voor wildplassen, één voor openbare dronkenschap en één voor het parkeren tijdens een parkeerverbod.

Eenzijdig ongeval met letsel
YPECOLSGA– In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 03.15 uur kreeg de politie van een voorbijganger een melding dat er een auto in een weiland langs de N928 bij Ypecolsga (tussen Balk en Woudsend) zou staan en dat er een persoon naast lag. Ter plaatse trof de politie aan de andere kant van een sloot een zwaar beschadigde auto aan. Het slachtoffer, een 29-jarige man uit Rotterdam, was aanspreekbaar en gaf aan alcohol te hebben gedronken en met zijn auto van de weg te zijn geraakt en over de kop te zijn geslagen. Per ambulance is hij met onbekend letsel overgebracht naar het Antoniusziekenhuis in Sneek. Daar is van hem een bloedproef afgenomen. Bureau Verkeersongevallen Analyse van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Inbraak opslagloods
DRACHTEN – Woensdagavond ontdekte een 40-jarige ondernemer uit Drachten dat er werd ingebroken in zijn opslag aan De Bolder in Drachten. Hij overliep daarbij de twee inbrekers die een rugtas hadden gevuld met 10 kilogram kaas. Verder werd er uit een kassa en geldbedrag ontvreemd. De daders kozen direct het hazenpad. De eigenaar herkende een van de inbrekers als een 20-jarige inwoner van Drachten. De politie heeft deze man later op de avond aan kunnen houden in een horecagelegenheid in Drachten. De man is voor verhoor en nader onderzoek ingesloten.

Rijden met drank op
SNEEK – Tijdens een alcoholcontrole, woensdagavond omstreeks 19:20 uur op de Paviljoenweg in Sneek, probeerde een 31-jarige bestuurder van een auto zijn voertuig te keren toen hij zag dat er een controle was. Dit werd echter gezien door de politie, waarna de man alsnog aan de kant kon worden gezet en mocht blazen. Zoals hij natuurlijk zelf ook al in de gaten had, bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 400 ugl en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan