Donderdag 12 april

Politieberichten van donderdag 12 april

Onderzoek naar brand molen afgerond

BURUM – De politie heeft het onderzoek naar de brand in de monumentale molen “Windlust” grotendeels afgerond. Tijdens het onderzoek werden zes jongens in de leeftijd van 12 tot 15 jaar aangehouden. De zes verklaarden tegenover de rechercheurs dat ze zondag 8 april door Burum liepen en onderweg papier uit een container hadden weggenomen. Dit staken ze bij de monumentale molen in brand. Het vuur sloeg over naar enkele houten planken van de molen. Volgens de zes hadden ze toen direct het vuur uitgemaakt. Later die avond zag een aantal van deze jongeren dat de molen volledig in brand stond. Blijkbaar was het vuur dus niet goed uitgemaakt. Alle zes jongeren verklaarden tegenover de rechercheurs dat het nooit hun bedoeling was geweest om de molen in brand te steken. Na het verhoor werd tegen de zes proces-verbaal opgemaakt. Dit proces-verbaal gaat samen met de bevindingen van de forensische opsporing naar het Openbaar Ministerie. Het OM gaat vervolgens beslissen of de zes strafrechtelijk vervolgd gaan worden.

Hennepkwekerijen ontdekt

LEEUWARDEN – De politie heeft woensdag in een flat aan de Eikenstraat en in een loods aan de Neptunesweg hennepkwekerijen ontdekt. De agenten kwamen de kwekerijen op het spoor dankzij eigen onderzoek en anonieme tips. Op de tiende etage van een flat aan de Eikenstraat werd in een appartement een kwekerij met 264 hennepplanten ontdekt. De woning was volledig ingericht om hennep te telen. De stroomvoorziening was slecht aangelegd en dat zorgde, zeker in een flat op tien hoog, voor een zeer gevaarlijke situatie. Later die dag vonden agenten in een loods aan de Neptunesweg twee hennepkwekerijen met in totaal 1000 planten. Beide kwekerijen zaten verborgen in twee opleggers die in de loods stonden geparkeerd. Ook hier werd illegaal stroom afgenomen. Beide opleggers werden in beslag genomen. Alle hennep en bijbehorende apparatuur werden op beide adressen eveneens in beslag genomen en vernietigd. Tijdens de actie werden geen aanhoudingen verricht. Het hennepteam van de politie Fryslân stelt dan ook een nader onderzoek in.

Meisje gewond na val met paard

SCHIERMONNIKOOG – De politie heeft woensdag het personeel van de ambulance en de SAR helikopter van de Luchtmacht geassisteerd bij een ongeval op de Westerburenweg. Daar was een 13-jarige meisje van Schiermonnikoog met haar pony ten val gekomen. Het meisje raakte daarbij gewond. Omstanders verleenden eerste hulp en het ambulancepersoneel stabiliseerden vervolgens het slachtoffer. Het meisje werd, in overleg met de huisarts, met de SAR helikopter van de Luchtmacht naar het ziekenhuis in Dokkum gevlogen.

Inbraak in woning

DRACHTSTERCOMPAGNIE – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Skieding. Woensdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werd de complete woning doorzocht. Daarbij werden sieraden weggenomen. De 80-jarige bewoonster deed aangifte.

Onderzoek naar mishandeling

HEERENVEEN – De politie onderzoekt de mishandeling van een 19-jarige inwoner van Heerenveen. De man probeerde in de nacht van woensdag op donderdag te slapen. Dit lukte niet, mede door het lawaai op straat voor zijn woning aan de Beugel. Toen dit lawaai maar aanhield, besloot de man naar buiten te gaan. Daar sprak hij twee mannen aan. Eén van de twee wilde de 19-jarige met een mes aanvallen. Hij slaagde hier niet in omdat het slachtoffer zich kon verweren. Hij raakte echter wel gewond aan zijn gezicht. Uiteindelijk gingen de twee er vandoor. De politie heeft nog gezocht in de omgeving, maar de twee belagers werden niet aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan