Politieberichten van woensdag 10 maart 07.00 uur tot donderdag 11 maart 07.00 uur.

Politie controleert bromscooters
DRACHTEN – De politie heeft woensdagmorgen op de Folgerlaan een bromfietscontrole gehouden. Agenten controleerden 33 bromfietsen op snelheid en voor het op het juiste wijze gebruik maken van de rijbaan/brom/fietspad. Tien bromfietsbestuurders kregen proces-verbaal voor overschrijding van de constructiesnelheid. Vijf bestuurders kregen proces-verbaal omdat zij op de hoofdrijbaan reden in plaats van op het brom/fietspad.

Hennepkwekerij in ondergrondse zeecontainers
FINKUM – De politie heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij in een pand aan de Iestdyk ontmanteld. Na aanleiding van een anonieme tip is de politie het pand binnengegaan waarbij in drie ondergrondse zeecontainers een hennepkwekerij met 515 hennepplanten aangetroffen. De toegang naar de containers ging via een hondenhok. De planten en het materiaal zijn inbeslaggenomen. De 50-jarige bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Kijk voor foto’s van de containers op [url=http://www.twitter.com/persvoorlichter]www.twitter.com/persvoorlichter[/url]

Verkeerscontrole
AKKRUM – De politie heeft zowel dinsdagmiddag als woensdagmiddag op diverse locaties in de gemeente Boarnsterhim verkeerscontroles gehouden. Daarbij kregen vijf bestuurders een bekeuring omdat zij op de A32 tussen Grou en Akkrum niet handsfree belden. Op dezelfde autosnelweg gaf een bestuurder geen richting aan bij het verwisselen van de rijstrook waarna hij een bekeuring kreeg. Zes bestuurders negeerden de geslotenverklaring op de Mounedyk en twee bestuurders parkeerden in een parkeerverbodgebied op de Leppedyk.

Diefstal van portemonnee
HARLINGEN – De politie onderzoekt een diefstal die woensdagmiddag plaatsvond in een woning aan de Tjerk Hiddes de Vriesstraat. Bij een 78-jarige bewoner kwam een onbekende man aan de deur die jassen wilde verkopen. De bewoner pakte vervolgens zijn portemonnee om op het aanbod in te gaan. Bij het openen van de portemonnee pakte de verdachte al het geld en ging er snel van door. De bewoner kon de man niet meer inhalen omdat hij slecht ter been was. De 78-jarige man heeft aangifte gedaan. Het signalement van de dader is als volgt:

[bullets]
Blanke man
Ongeveer 1.90 / 2.00 meter lang
Tussen de 40 en 50 jaar oud
Donker haar in een scheiding op links
Keurig gekleed in een donkere pantalon en jack
Man reed vermoedelijk in een donkere stationauto[/bullets]

Man gewond na val
BOLSWARD – De politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Harlingerstraat. Daarbij werd een 34-jarige man uit Sneek tijdens zijn werk onwel en viel hierdoor ruim 3 meter naar beneden. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is vermoedelijk met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek en daarna, in verband met zijn letsel, overgebracht naar het UMCG in Groningen.

112Fryslan